Header02

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση της Επερώτησης ΔΗΣΥ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ για την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση της Επερώτησης ΔΗΣΥ - ΠΟΤΑΜΙΟΥ για την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης
Θα καταντήσετε τους αγρότες επιδοματούχους φτώχειας με την πολιτική της διπλής φορολόγησης και τα αντικίνητρα στην παραγωγή. Ζημιώνετε την ύπαιθρο και την Ελλάδα μαζί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, πιστεύω να έχετε αντιληφθεί ότι είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό τώρα στο βιογραφικό σας, όταν θα περάσουν λίγα χρόνια, θα πρέπει να σκεφθείτε εάν θα το γράφετε ή εάν θα το παραλείπετε, καθώς, κύριε Υπουργέ, λειτουργείτε στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης…

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Εκ του αποτελέσματος θα το δούμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: …η οποία αντί να δημιουργεί κίνητρα για την παραγωγή, ώστε να συμβάλλει ο αγροτικός τομέας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, κάνει το ακριβώς αντίθετο, δημιουργεί αντικίνητρα.

 Τα αντικίνητρα έχουν να κάνουν όχι μόνο με το γενικότερο περιβάλλον το επενδυτικό και της σταθερότητας στην χώρα και την προοπτική της, έχουν να κάνουν και με το ειδικότερο που αφορά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχετε επιβάλει ένα διπλό σύστημα φορολογίας και εισφορών το οποίο συνδέεται μεταξύ του και οδηγεί μαθηματικά στη μείωση της παραγωγής ή στην απόκρυψη της φορολογητέας ύλης. 

Κατέρρευσε νωρίς το αφήγημα της «Καθαρής Εξόδου»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018.

Κατέρρευσε νωρίς το αφήγημα της «Καθαρής Εξόδου»

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, ελπίζω ότι θα έρθει και ο κ. Τσακαλώτος στην Ολομέλεια, μιας και το νομοσχέδιο που συζητάμε είναι της αρμοδιότητάς του, για να μας περιγράψει πόσο νωρίς κατέρρευσε το αφήγημα της «καθαρής εξόδου».

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018.

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  ΚΕΠΕΠ Λεχαινών επισκέφθηκε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος  προκειμένου να συζητήσει για το σχέδιο αποϊδρυματοποίησης,  καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε κάποια επίσημη ενημέρωση. 

Συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων, επισκέφθηκε τους χώρους φιλοξενίας των ΑΜΕΑ και συνομίλησε με εργαζόμενους της βάρδιας.

Θα καταντήσετε τους αγρότες επιδοματούχους φτώχειας. Στη Βουλή τα προβλήματα των Ηλείων αγροτών

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα των αγροτών αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής προς τον κ. Αποστόλου.

Αναφέρθηκε, αρχικά, στη διπλή αφαίμαξη με υπέρογκους φόρους και εισφορές σε βάρος της αγροτικής παραγωγής, αλλά και γενικότερα στο αρνητικό περιβάλλον, που αφορά την έλλειψη ρευστότητας, την αύξηση του κόστους παραγωγής, την απουσία έργων υποδομής, το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. 

Εκτός της ρύθμισης των έως και 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία χιλιάδες μικρομεσαίοι οφειλέτες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ έως 50.000 ευρώ οφείλουν περίπου 1,1 εκατ. άτομα, οι οφειλές των οποίων με τις προσαυξήσεις ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, δηλαδή ανέρχονται στο 1/3 των συνολικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Με πεντάμηνη καθυστέρηση εκδόθηκε τελικά στις 29/12/2017 η υπ. αριθμ. 62134/4100/2017 (ΦΕΚ Β' 4640/29-12-2017) Απόφαση για την εξειδίκευση των κριτηρίων για την ρύθμιση οφειλών προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης από την Υπουργό Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου, και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ήλιδας, για να μην φύγει το Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας από την Αμαλιάδα, σύμφωνα με… https://t.co/GMGw1YteFB

Facebook

Login