Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Από τον Τομέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανάθεση στον όμιλο Καλογρίτσα της τέταρτης εργολαβίας του οδικού άξονα “Πάτρα-Πύργος”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017.

Κι όμως στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνονται θαύματα. Ο εκλεκτός εργολάβος της κυβέρνησης κ. Χρ. Καλογρίτσας κέρδισε και την τέταρτη συνεχόμενη εργολαβία του οδικού άξονα "Πάτρα - Πύργος". Μια ακόμη φαρσοκομωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος δήλωνε ότι με την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, επιτάχυνση του έργου και περισσότερες εταιρείες που θα ενεργοποιηθούν.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την συνάντηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με την κα Γεροβασίλη

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017.

Ο εμπαιγμός των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δεν έχει όρια.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνιόταν πεισματικά όλο το προηγούμενο διάστημα να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το ν.3981/2011 αρ. 15 § 8, προκειμένου να ενταχθούν στο μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό, αλλά τους έκλεισε και την πόρτα του διαλόγου δημιουργώντας εργασιακή ανασφάλεια, με δεδομένο την ολοκλήρωση της θητείας τους στις 10-2-2017.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει με τη σημερινή Τριμηνιαία Έκθεσή του, τις θέσεις που ως Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε διατυπώσει για τα αδιέξοδα που καθημερινά σωρεύει η Κυβερνητική πολιτική, καθώς μεταξύ άλλων διαπιστώνει:

- Δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή ανάπτυξη. (σελ 21)

- Υπάρχουν τόσο πολιτικοί όσο και οικονομικοί λόγοι που θέτουν εν αμφιβάλω την επίτευξη τόσο υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. (σελ 30)

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Σ/Ν «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρνήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών να υιοθετήσει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την υποχρεωτικότητα των ελέγχων σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών 3.000.000 € Ενεργητικό 1.500.000€ και Μ.Ο. απασχολουμένων 50 άτομα, όπως ακριβώς προέβλεπε το Σ/Ν που τέθηκε σε διαβούλευση και όπως υποστήριξαν οι αρμόδιοι φορείς (Ε.Λ.Τ.Ε.- Ο.Ε.Ε.-Σ.Ο.Ε.Λ- Ε.Κ.) .

Επιστολή Φ. Γεννηματά προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017.

Θέμα: Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες.

 

Η Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία διέρχεται περίοδο έντονης δοκιμασίας. Η απογοήτευση είναι ορατή παντού στην ύπαιθρο, οι αγρότες πιέζονται ασφυκτικά λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων, της μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, του κόστους του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, της αύξησης σε 24% του συντελεστή Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια, της επιβολής φόρου στο κρασί.

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την επιστολή του Τσακαλώτου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόκειται για επιστολή ντροπής. Παίρνουν πίσω με ταπεινωτικό τρόπο όλα όσα έλεγαν.

Για μια ακόμη φορά, εκθέτουν την χώρα, βουλιάζουν στα ψέμματά τους.

Όμως το «μάρμαρο» δυστυχώς το πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Τι έλεγαν

1. «Δεν είμαστε αποικία, δίνουμε το κοινωνικό μέρισμα χωρίς να ρωτήσουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ»

                                                                                     Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 9/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου

«Αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς»

Τι έλεγαν

2. «Κάναμε πράξη την παλαιότερη δέσμευσή μας για την 13η Σύνταξη»

                                                                                       Α. Τσίπρας 8/12/2016

Κουτσούκος προς Γαβρόγλου για το για ΤΕΙ Πύργου: «Πολλαπλά τα προβλήματα, δώστε λύσεις»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγνώρισε τα προβλήματα του ΤΕΙ Πύργου ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Γιάννη Κουτσούκου, δεν έδωσε όμως συγκεκριμένες λύσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος έθεσε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πύργου, όπως οι υποδομές, καθηγητές, έλλειψη εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό, κ.λπ., τονίζοντας τη ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής τους, καθώς η επίλυση των προβλημάτων αυτών και η αναβάθμιση του ΤΕΙ στον Πύργο αποτελεί καθολικό αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας.

Παρατείνονται οι μισθώσεις σε Αγουλινίτσα – Μουριά Διαβεβαιώσεις Αποστόλου σε Κουτσούκο

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016.

Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 προτίθεται να δώσει το ΥΠΠΑΤ στις μισθώσεις των εκτάσεων της πρώην Λίμνης Αγουλινίτσας και Μουριάς, όπως διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή τον κ. Κουτσούκο ο Υπουργός κ. Αποστόλου απαιτώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή του.

Ο κ. Κουτσούκος είχε θέσει έγκαιρα και πριν τη λήξη των σημερινών μισθώσεων το αίτημα των Προέδρων των όμορων κοινοτήτων για παράταση των μισθώσεων προκειμένου να μην προκληθεί τεράστια ζημιά στους αγρότες που καλλιεργούν εδώ και 40 χρόνια αλλά και κοινωνική αναταραχή, καθώς το εισόδημα της περιοχής εξαρτάται από αυτές τις αγροτικές δραστηριότητες.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνος Οικονομικών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.

Ο κ. Τσακαλώτος σήμερα στην Βουλή «κάλυψε» και πάλι την ΝΔ της περιόδου Καραμανλή, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν αυξήθηκαν σημαντικά οι δαπάνες (σπατάλες) του Προϋπολογισμού εντός της διακυβέρνησής τους (2004-2009).

Για να βοηθήσουμε την ασθενή (επιλεκτική) μνήμη του παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα του Γ.Π.τ.Β. από την Έκθεση του Γ’ Τριμήνου του 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε προτείνει και Εξεταστική από τότε μέχρι σήμερα.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου του Τομέα Οικονομικών της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τον Προϋπολογισμό του 2017

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016.

Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας είναι τα θύματα των νέων φορολογικών βαρών και των περικοπών στις κοινωνικές παροχές που φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017.

Καλούνται πάλι οι Έλληνες πολίτες να σηκώσουν το βάρος μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που πρώτα εξανέμισε τους κόπους και τις θυσίες τους, στο όνομα ψευδών και απατηλών υποσχέσεων και μετά δέσμευσε τη χώρα με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα συνολικού ύψους 12,5 δισ.

Οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις Διοικήσεις των Τραπεζών εντείνουν τα προβλήματα του Τραπεζικού Συστήματος

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνος Οικονομικών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα δοκιμάζεται- πέραν των άλλων- και από την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στις Διοικήσεις των Τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ και Πειραιώς.

Είχαμε προβλέψει από το 2015 στην Βουλή τις συνέπειες που θα υπάρξουν με την άτακτη Κυβερνητική υποχώρηση στην τρόικα, που τελικά οδήγησε τις διατάξεις ενός απαράδεκτου Νόμου για την επιλογή των ΔΣ των Τραπεζών.

Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016.

Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη συνάντηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απ. Κατσιφάρα, συναντήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Φώφη Γεννηματά.

Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και της Π.Ε. Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρέα Κατσανιώτης. Στην συνάντηση επίσης παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Παγώνουν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ μετά την άρνηση Αποστόλου να λυθεί το θέμα των οδοιπορικών. Θύματα οι αγρότες της Ηλείας.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016.

Αρνητικός εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στην επίλυση του προβλήματος των οδοιπορικών των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, που γι’ αυτό το λόγο απέχουν από τις εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κουτσούκου, απάντησε πως οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους δανειστές δεν του επιτρέπουν να κάνει δεκτή την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει επανειλημμένα η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τυγχάνει διακομματικής υποστήριξης.

Συνάντηση Κουτσούκου - Μανιάτη με την ΟΜΕ ΟΤΕ.

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016.

Η  Δημοκρατική Συμπαράταξη δηλώνει αντίθετη με την πώληση του τελευταίου 5% του ΟΤΕ, καθώς πλέον το Δημόσιο δεν θα έχει κανένα λόγο και ρόλο σε θέματα Ανάπτυξης και Τηλεπικοινωνιών και σε όσα αφορούν την Εθνική Ασφάλεια.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

Facebook

Login