Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Υπουργείου Οικονομικών

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016.

Ακόμα άλλα 4 δις θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες, το 2017 με βάση το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Προκαλούν οι Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την «προσδοκώμενη» αλλά αβέβαιη ανάπτυξη και κυρίως για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, την ώρα που προβλέπονται νέοι φόροι 3,1 δις και περικοπές δαπανών  871 εκ. ευρώ  μεταξύ των οποίων 571 εκατ. από το ΕΚΑΣ και 300 εκ. από την υγεία και την πρόνοια.

Στη Βουλή τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα προβλήματα των Νοσοκομείων της Ηλείας έθεσε για μία ακόμη φορά ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπράταξης για την Υγεία.

Ο κ. Κουτσούκος παρουσίασε στοιχεία για την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. αναφερόμενος στην υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, που έχουν ως αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών σε υλικά, φάρμακα και εξετάσεις, να μη λειτουργούν οι διαθέσιμες κλίνες και να ταλαιπωρούνται απίστευτα όσοι βρεθούν στην ανάγκη για περίθαλψη.

Μεθοδεύσεων και αυτοδιαψεύσεων συνέχεια η αναβολή της 4ης δημοπρασίας του Πάτρα – Πύργος

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμη και ο πιο καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται τώρα ότι η ακύρωση, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, του δημοπρατημένου για την 30-3-2015 ενιαίου έργου «Αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος» υπήρξε αποτέλεσμα μιας μεθόδευσης σε βάρος των συμφερόντων του λαού της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.

Αποδεικνύεται πλέον, ότι η κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες είχε στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και έθεσε εν αμφιβόλω την υλοποίηση του έργου.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έντρομη μπροστά στην πολιτική και κοινωνική της περιθωριοποίηση και απομόνωση ετοιμάζει καθεστωτικού χαρακτήρα άλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω του διορισμού Διοικητικού Διευθυντή στους Δήμους.

Η μνημονιακότερη του μνημονίου Κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταλύσει πραξικοπηματικά τους θεσμούς αυτονομίας της Τ.Α., το Σύνταγμα και τις Δημοκρατικές επιλογές των πολιτών, στην προσπάθειά της να κρατηθεί στην εξουσία.

Να είναι σίγουροι ότι τους κομματικούς κομισάριους στους Δήμους θα τους πολεμήσουμε, μαζί με την Τ.Α. και τους Δημοκρατικούς πολίτες, τους θυμίζουμε όμως, πώς ονομάζονταν και που κατέληξαν αυτοί που διόριζαν Δημάρχους και Επιτρόπους.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Yπεύθυνου του Τομέα Οικονομικών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Κυβέρνηση που κόβει το ΕΚΑΣ και δεν πληρώνει τους προμηθευτές του Δημοσίου, μπροστά στο φόβο του αυτόματου κόφτη που ψήφισε στη Βουλή, είναι υπόλογη για την αύξηση της σπατάλης, στην οποία αναφέρεται η έκθεση που κατατέθηκε στο Eurogroup.

Επιστολή για τη σύσκεψη στο Νοσοκομείο του Πύργου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Προς: τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομείων Πύργου

           κ. Ν. Γκανταΐφη

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στη σημερινή σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Πύργου.

Λυπάμαι που δεν δύναμαι να παρευρεθώ λόγω Κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, επιτρέψτε μου όμως μια σύντομη τοποθέτηση.

42 χρόνια από την 3η Σεπτέμβρη του ΄74 - 20 χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016.

Τιμήσαμε φέτος, το ΠΑΣΟΚ και η Βουλή των Ελλήνων, τον Α. Παπανδρέου με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από το θάνατό του.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν και τα σχετικά δημοσιεύματα ανέδειξαν, για μια ακόμα φορά, τα χαρίσματα του Ηγέτη που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτέμβρη του ΄74, συνέγειρε και ένωσε τους Έλληνες, έκανε το αίτημα της Αλλαγής λαϊκή απαίτηση και το μετέτρεψε από το ’81 και μετά σε ένα τεράστιο έργο, που άλλαξε ριζικά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα να τον υπερασπίζονται ακόμα και αυτοί που τον πολέμησαν σκληρά.

Πολιτική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη (Πάτρα, 3 Σεπτεμβρίου)

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» – ΙΣΤΑΜΕ στην Πάτρα, για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη (Πολυχώρος Πολιτεία – Παλαιά Σφαγεία).

Η επετειακή εκδήλωση για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τον κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το ΙΣΤΑΜΕ με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Δρόμος Πάτρα – Πύργος: Κανένα χρονοδιάγραμμα, το 2017 οι υπογραφές των 6 συμβάσεων.

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι μόνο δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα–Πύργος, ούτε πολύ περισσότερο για την ολοκλήρωσή του, με βάση όσα είπε στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης απαντώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Κουτσούκου, αλλά μετατίθενται για το 2017 οι υπογραφές των 6 ,από τις 8 ,συμβάσεις

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, υπεύθυνου του Τομέα Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετικά με το κόστος συνοδείας του Πρωθυπουργού

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016.

Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε χθες στη Βουλή την Κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα «κρυφά» στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για «χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου» για ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.

Σήμερα που «βοά ο τόπος», καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper, έστω μιας διορθρωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας;

Εμείς πάντως αυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές.

«Κωλύεται» και δεν απαντά για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ο κ. Πολάκης.

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 8 επίκαιρες ερωτήσεις ακυρώθηκαν, λόγω "κωλύματος" του κ. Πολάκη. Αφορούσαν περιφερειακά νοσοκομεία όπως και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Κώλυμα δήλωσε ο κ. Πολάκης προκειμένου, κατά την προσφιλή του τακτική, να μην απαντήσει στην προγραμματισμένη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Κάνει λάθος ο κ. Πολάκης και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αν νομίζει ότι μπορεί με Δελτία Τύπου να καθησυχάζει το λαό της Ηλείας, ότι «δεν κλείνει» το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, την ώρα που μεθοδευμένα απαξιώνεται από την Κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει συνειδητά τους ΟΤΑ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υποβαθμίζει συνειδητά τους ΟΤΑ

 
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, μέλη του Προεδρείου και επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Γ. Κουτσούκος, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Ασκούνης, Τ. Αντωνίου, Γ. Ιωαννίδης και Γ. Κουμεντάκος. Αμέσως μετά την συνάντηση η Φώφη Γεννηματά έκανε την παρακάτω δήλωση:
 

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου , υπεύθυνου ΚΤΕ Εσωτερικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την παράκαμψη του ΑΣΕΠ σε προσλήψεις της ΤΑ

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016.

Η Κυβέρνηση που αποδομεί την ΤΑ και υποβαθμίζει συστηματικά το ρόλο της, μεταξύ άλλων «ρουσφετολογικών» διατάξεων του Ν/Σ που κυκλοφορεί, προβλέπει και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. 
Τα γκρεμίζουν όλα και ρουσφετολογούν ασύστολα. Θα το φέρουν στη Βουλή και θα το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Φιλοδοξούν να ξεπεράσουν την  «δόξα» του Μαυρογιαλούρου; Να μην τολμήσουν. Το ΑΣΕΠ είναι κατάκτηση και θα το υπερασπιστούμε μαζί με την κοινωνία.
 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

Facebook

Login