Θα καταντήσετε τους αγρότες επιδοματούχους φτώχειας. Στη Βουλή τα προβλήματα των Ηλείων αγροτών

on Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα των αγροτών αναφέρθηκε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση Επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής προς τον κ. Αποστόλου.

Αναφέρθηκε, αρχικά, στη διπλή αφαίμαξη με υπέρογκους φόρους και εισφορές σε βάρος της αγροτικής παραγωγής, αλλά και γενικότερα στο αρνητικό περιβάλλον, που αφορά την έλλειψη ρευστότητας, την αύξηση του κόστους παραγωγής, την απουσία έργων υποδομής, το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.

Επεσήμανε ειδικότερα για το φορολογικό και τις ασφαλιστικές εισφορές, ότι φορολογούνται για πρώτη φόρα οι επιδοτήσεις, ενώ αυξάνονται σταδιακά όλοι οι συντελεστές και έτσι το σύνολο της επιβάρυνσης στο εισόδημα του γεωργού θα ξεπεράσει το 50%.

Ο κ. Κουτσούκος συνέδεσε δε την τοποθέτησή του, με παραδείγματα που αφορούν και τους αγρότες της Ηλείας αναφέροντας:

-          Τη μη ενεργοποίηση του Μέτρου 5.1 και 5.2 του Π.Α.Α. για την αποζημίωση από φυσικές καταστροφές όπως είχε υποσχεθεί από τα Λεχαινά ο κ. Αποστόλου, με αποτέλεσμα να μην έχουν αποζημιωθεί ακόμα οι πληγέντες.

-          Την αδυναμία του Υπουργείου να εξασφαλίσει πόρους για την ένταξη των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα.

-          Την καθυστερημένη, μετά από τρία χρόνια, προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης.

-          Την αδυναμία του Υπουργείου να προστατεύσει  προϊόντα αιχμής με ανάλογες πολιτικές  όπως η αναμπέλωση για τη σταφίδα, η δακοκτονία για το λάδι, την κατάργηση του φόρου στο κρασί κ.λπ..

-          Τη μείωση πάνω από 30% της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

-          Τις καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων για πάνω από ένα χρόνο.

-          Τη διάλυση των υπηρεσιών του ΟΓΑ, που καθυστερεί ακόμα και τα έξοδα κηδείας για πάνω από ένα χρόνο.

-          Την εξαίρεση των αγροτών από τη ρύθμιση των έως και 120 δόσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν σύνταξη οι οφειλέτες του ΟΓΑ.

-          Την έλλειψη πολιτικής Γης με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μη ανανέωση των μισθώσεων για τα χωράφια στην Αγουλινίτσα και τη Μουριά.

-          Το γεγονός ότι παρ’ ότι υπάρχει  εγκεκριμένη μελέτη για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Κατά συνέπεια, είπε κλίνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούκος, το σχέδιό σας οδηγεί σε φτωχοποίηση τους αγρότες και θα τους καταστήσει επιδοματούχους του ΚΕΑ, ζημιώνοντας την παραγωγή, την ύπαιθρο και την Ελλάδα μαζί.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ήλιδας, για να μην φύγει το Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας από την Αμαλιάδα, σύμφωνα με… https://t.co/GMGw1YteFB

Facebook

Login