Τάζουν χωρίς να μπορούν. Δεν δίνουν αυτά που δικαιούμαστε. Μας αφαιρούν αυτά που κατακτήσαμε.

on Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους Υπουργούς του, επιχείρησαν για μια ακόμα φορά να εξαπατήσουν τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και της Ηλείας.

Όχι μόνο δεν έδωσαν πειστικές απαντήσεις στα ώριμα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των φορέων της Ηλείας, αλλά και όσα παρουσίασαν ως λύσεις είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά και δεν έχουν χρόνο να τα κάνουν πράξη, καθώς αφορούν το μέλλον που δεν τους ανήκει.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Δρόμος Πάτρα – Πύργος: Ο κ. Τσίπρας χρέωσε τις ευθύνες στην Κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος είναι συμμέτοχος του «αίματος», καθώς η Κυβέρνηση του, τον Μάρτιο του 2015, ακύρωσε τον διαγωνισμό του δημοπρατημένου έργου και το κατέτμησε σε 8 εργολαβίες. Η εξαγγελία ότι θα ξεκινήσει το έργο το 2018 είναι έωλη, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί ο φάκελος του μεγάλου έργου και καμία εργολαβία δεν έχει συμβασιοποιηθεί. Καμία αναφορά σε Πύργο – Τσακώνα. (Περισσότερα αύριο στη Βουλή κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής μου).

Τριτοβάθμια εκπαίδευση: Αποτελεί μεγάλο πλήγμα και συνάμα πρόκληση, που δεν θα μείνει αναπάντητη, η κατάργηση του Τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, στο όνομα μιας σχολής για τον πολιτισμό. Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί σκοπιμότητες και αγνοεί τη δυναμική ενός Τμήματος σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή, με σύγχρονες καλλιέργειες και δυνατότητα σύνδεσης με την έρευνα μέσω του Ινστιτούτου του Κοροίβου.

Αγροτικός Τομέας: Καμία αναφορά στα καυτά προβλήματα (φόροι και εισφορές κ.λπ.) που καταδειναστεύουν τους αγρότες. Καμία αναφορά στην ενεργοποίηση των μέτρων 5.1-5.2 Π.Α.Α. για τις ζημιές στα θερμοκήπια. Καμία δέσμευση για τους επιλαχόντες νέους αγρότες κ.λπ.. Ακόμα και για θέματα ώριμα προς λύση, όπως τα χωράφια της Αγουλινίτσας και η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου, με βάση τις έτοιμες μελέτες δε δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις – λύσεις. Καμία αναφορά στο φράγμα του Πηνειού.

Προαστιακός μέχρι Πύργο: Όταν φτάσει στο Ρίο και αφού περάσει την Πάτρα μπορούμε να ελπίζουμε. Το μόνο που εξασφαλίστηκε είναι ότι θα μας υποστηρίζουν όταν θα το διεκδικούμε από τις επόμενες Κυβερνήσεις.

Καϊάφας: Το «μικρό πακέτο» που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωνε όταν παρουσιάστηκε η μελέτη το 2012, τώρα έγινε σημαία του. Μακάρι να υλοποιηθεί, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Μια σύμβαση υπογεγραμμένη από το 2014 θα ενεργοποιηθεί τώρα, γιατί πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να συμφιλιωθεί με το ΣΔΙΤ. Αλήθεια θα βραβεύσει κανείς τους υπεύθυνους άρχοντες της Τ.Α. και του ΦΟΣΔΑ. (Τους Βλαχοδήμαρχους κατά τον κ. Τσίπρα).

Υγεία: Καμία ουσιώδη δέσμευση για τη στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας που στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των Κ.Υ..

Ορυκτός πλούτος: Πανηγυρίζουν αυτοί που μας κατήγγειλαν για «ξεπούλημα» του δημόσιου πλούτου και φώναζαν συνθήματα, όταν ο Γιάννης Μανιάτης παρουσίασε στους φορείς της Ηλείας ολόκληρο το σχεδιασμό. Δεκτή η μετάνοιά τους.

Επικούριος Απόλλωνας: Είναι αμφίβολο αν το σύνολο των απαιτούμενων έργων μπορεί να καλυφτεί με τα 13 εκατ. του Προγράμματος που αφορούν την Ακρόπολη, τις Μυκήνες και άλλα εμβληματικά μνημεία.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ένας θεσμός που έχει τη σφραγίδα της παράταξής μας φαίνεται να υιοθετήθηκε και από την Κυβέρνηση. Αν είχε συμπεριφερθεί ανάλογα και σε όλα τα αλλά τώρα θα μπορούσε δικαίως να ισχυρίζεται ότι συνέβαλε στη πρόοδο, αλλά δυστυχώς έπραξε το αντίθετο.

Συμπερασματικά:

Τρία χρόνια μετά, με αυταπόδεικτες πλέον τις μεγάλες αυταπάτες του κ. Τσίπρα ο λαός είναι ώριμος να αντιληφθεί οποιοδήποτε ψευδεπίγραφο αφήγημα προβάλει μια καλά μεθοδευμένη επικοινωνιακή πολιτική. Ο πολιτικός χρόνος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τελειώσει, τα αδιέξοδα παραμένουν και τα προβλήματα οξύνονται.

Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και θα την φέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων. Συζήτηση με κατοίκους, Προέδρους Τ.Κ., κλιμάκι… https://t.co/RcZneKt8iy

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ Τσίπρας όχι μόνο δεν υπάρχει καθαρή έξοδος αλλά επιτροπεία για πάρα πολλά χ… https://t.co/dUTc6MN0Xy

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τώρα που γίνατε καλά παιδιά και ψηφίζετε τις Διεθνείς Συμβάσεις να ενημερώσετε τη #vouli για τα έσοδα από ανταλλαγή… https://t.co/sLQGscPJs6

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που παραγράφησαν στη διαδρομή από ΣΔΟΕ σε ΑΑΔΕ και οι κυβερνητικές ευθύνες για την απώλει… https://t.co/CADViqktVO

Facebook

Login