Κατηγορία: Ερωτήσεις

Μισθολογικές απώλειες στα σώματα ασφαλείας

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

            Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο

 

Το 2018 είναι, δυστυχώς, για τα σώματα ασφαλείας έτος τριπλής μισθολογικής επιβάρυνσης. Οι περικοπές προκύπτουν: 

Πρώτον, λόγω της εφαρμογής του νέου ειδικού μισθολογίου (ν. 4472/2017)

Δεύτερον, λόγω της διεύρυνσης της βάσης υπολογισμού των παρακρατούμενων εισφορών (άρθρο 3 ν. 4488/2017)

Τα υπόλοιπα του “Ταμείου Μολυβιάτη"

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

           κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

 

Αναπάντητη παραμένει από το Υπουργείο η από 6-10-2017 αναφορά μου, με βάση έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για το υπόλοιπο του «Ταμείου Μολυβιάτη» και τον τρόπο διάθεσής τους.

Παρακαλώ λοιπόν,  να με ενημερώσετε:

Η διασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων έργων συντήρησης και αποκατάστασης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018.

Προς: Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

           κα Λυδία Κονιόρδου

 

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την από 8/12/2017 πρόσκλησή του με τίτλο «Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO(2η φάση)» καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υποβολή προτάσεων έργου, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στοιχεία από την πορεία εφαρμογής του Ν. 4387/2016(Νόμος Κατρούγκαλου)

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ- ΑΚΕ

Προς: Την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης

 και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κα Έφη Αχτσιόγλου

 

Προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή με τα ακριβή δεδομένα από την εφαρμογή του Ν. 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), μέχρι 31-12-2017, παρακαλώ να καταθέσετε αναλυτικά τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Πόσες συντάξεις, κύριες και επικουρικές,  παλαιών συνταξιούχων εκδόθηκαν από την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου και πόσες εκκρεμούν ανά φορέα ασφάλισης;
  2. Ποια  είναι η ετήσια δαπάνη  των παραπάνω συντάξεων που εκδόθηκαν και ποια η αντίστοιχη των προσωρινών συντάξεων που εκκρεμούν οι οριστικές; 

Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ- ΑΚΕ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

          κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σε γνώση της Βουλής έχουν περιέλθει κατά καιρούς, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στοιχεία για έσοδα προερχόμενα από φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, που αφορούν φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο.

Λειτουργία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) αποτελεί καταξιωμένο θεσμό του ελληνικού διοικητικού συστήματος, που καθιερώθηκε το 1983 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με κύρια αποστολή την επιμόρφωση και κατάρτιση των στελεχών του Δημοσίου μέσω του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) και τη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) κατά τα πρότυπα της επιτυχημένης και διεθνώς καταξιωμένης École Nationale dAdministration (E.N.A.) της Γαλλίας. 

Προστασία των κατοίκων και κτηνοτρόφων της ορεινής Ηλείας από τις συνεχείς επιθέσεις τσακαλιών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017.

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

            κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Το φαινόμενο των επιθέσεων από τσακάλια στις ορεινές περιοχές της Ηλείας είναι πλέον καθημερινό, με τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους των Τοπικών Κοινοτήτων να βρίσκονται σε απόγνωση. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα παρατηρήθηκαν και επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους. 

Δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

          κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία που υλοποιήθηκε για τα πρώτη φορά στη χώρα μας το 2011, έχει ως στόχο την προαγωγή των υγιεινών συνηθειών διατροφής στα παιδιά.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό, αλλά το εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. .

Υπερβολική έως και δεκαπλάσια η επιβάρυνση των πολιτών που προσέρχονται στις τράπεζες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Με ανακοίνωση μου στις 19-7-2017 είχα επισημάνει πως με τις αποφάσεις σας θα προκύψει πρόσθετη επιβάρυνση για χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις τράπεζες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, καθώς πλέον το κόστος της συναλλαγής θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες και όχι το Υπουργείο Οικονομικών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ο αποκλεισμός της Ηλείας από τη λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) και η ανάγκη ιδιαίτερης αντιμετώπισης των δανείων για πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

           κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

          

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων έχει εναποτεθεί από την Κυβέρνηση στην υλοποίηση του Νόμου 4469/2017 «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις».

Παρά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχετικού Νομοσχεδίου, με βάση τα οποία εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, εντούτοις η ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων καθίσταται επιτακτική.

Το κυβερνητικό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των ζημιών και την αποτροπή νέων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

       Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

         Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γεώργιο Σταθάκη

 

Οι πυρκαγιές που έπληξαν και φέτος την Ηλεία άφησαν πίσω τους ανοικτές πληγές που πρέπει να αντιμετωπιστούν με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν μεν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, την παραγωγή και το φυσικό περιβάλλον, να αποτραπούν δε νέα καταστροφικά φαινόμενα.

Οι καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία στην αγροτική παραγωγή του Ν. Ηλείας και η αναγκαία λήψη μέτρων υποστήριξης των αγροτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν για μια ακόμα φορά την Ηλεία, στις 16/07/2017, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο σύνολο σχεδόν των αγροτικών καλλιεργειών σε πολλές περιοχές του Νομού.

Σύμφωνα με τα υπομνήματα των φορέων των αγροτών έχουν πληγεί στις περιοχές αυτές καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, αμπέλου, ελιάς, καρπουζιού και βιομηχανικής τομάτας.

Αδικημένοι οι Νέοι Γεωργοί της Ηλείας, λόγω του αποκλεισμού τους από το Μέτρο 6.1 του Π.Α.Α..

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017.

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες εκατοντάδων νέων της Δυτικής Ελλάδας που επέλεξαν να εργασθούν και να παράγουν στον πρωτογενή τομέα, καθώς δεν κρίθηκαν δικαιούχοι του Μέτρου 6.1 «Εγκατάσταση νέων αγροτών» του Π.Α.Α. 2014-2020.

 

Η χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γιώργο Σταθάκη

         Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

         κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

 

Η προσωρινή λύση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Ν. Ηλείας που επιτεύχθηκε χάρις στις προσπάθειες του ΦΟΣΔΑ και του Δήμου Ήλιδας έλυσε για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρόνο ένα πρόβλημα που είχε ταλαιπωρήσει τους κατοίκους και είχε εκθέσει την περιοχή διεθνώς.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ήλιδας, για να μην φύγει το Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας από την Αμαλιάδα, σύμφωνα με… https://t.co/GMGw1YteFB

Facebook

Login