Κατηγορία: Ερωτήσεις

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του Ν. Ηλείας από τις υψηλές θερμοκρασίες και η ανάγκη άμεσης εκτίμηση των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι υψηλές θερμοκρασίες που παρουσιάστηκαν στην Ηλεία το τριήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, όπου σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έφτασε τους 44 βαθμούς Κελσίου, προξένησαν μεγάλη καταστροφή σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

Οι επιπτώσεις, ειδικά στα αμπέλια και τις σταφίδες, είναι καταστροφικές αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα, ότι η περίοδος του τρύγου ξεκινάει σε λίγο καιρό και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένταξη στο Π.Α.Α. του έργου υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων στην Ηλεία, με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

             κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Κατά την πρόσφατη (14-6-2017) ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την πορεία υλοποίησης του Π.Α.Α., σας υπέβαλα ερώτημα σχετικά με τον προγραμματισμό ένταξης των έργων υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία, χωρίς να λάβω απάντηση.

Οι Κυβερνητικές μεθοδεύσεις αναιρούν τον αρχικό σχεδιασμό για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

             κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Η από 19-6-2017 (Αρ. Πρωτ. Δ.Ο.Υ./ο/3289) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου προς υποβοήθηση στον υπολογισμό του κόστους συμπληρωματικού σεναρίου μειωμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, αλλά και του εναλλακτικού σεναρίου της μερικής αναβάθμισης του υπάρχοντος άξονα, δημιούργησε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά και ανησυχίες για την υλοποίηση του έργου που αφορά τον πολύπαθο οδικό άξονα Πάτρα- Πύργος, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, όπως ισχυριζόταν μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση.

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

             κ. Ανδρέα Ξανθό

Η προσθήκη νέας διώροφης πτέρυγας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας κρίθηκε απαραίτητη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου και να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ηλείας.

Αντιδράσεις στην περιοχή της Βουπρασίας από την διαφαινόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βάρδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

             κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην περιοχή της Βουπρασίας, του Ν. Ηλείας, από την διαρροή των σχεδίων της Κυβέρνησης που οδηγούν σε υποβάθμιση της λειτουργίας των Κ.Υ., καθώς το Κ.Υ. Βάρδας καλύπτει μια ευρεία περιοχή, με πολλά και ειδικά προβλήματα.

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους Δασικούς Χάρτες

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 04 Απριλίου 2017.

Απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Υπ. Αρ. 2848/24-1-17  Ερώτησή μου, για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.

Από την απάντηση προκύπτει ότι η Κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε μετά τις καθολικές αντιδράσεις επαναφέροντας ρυθμίσεις που είχε καταργήσει ή αγνοήσει.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί στην πράξη. 

 Δείτε την απάντηση εδώ.

Να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα στέγασης του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                  κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Η πρόσφατη κατάληψη του δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της περιοχής, καθώς μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 2008, το σχολείο στεγάζεται σε λυόμενα, τα οποία όμως, είναι πλέον ακατάλληλα. 

Να χυθεί άπλετο φως στα έργα και τις ημέρες του Καλογρίτσα με την χρηματοδότηση του από την Attica Bank και την ανάληψη έργων οδοποιίας του τμήματος Πατρών - Πύργου.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

- Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζη

- Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου

-Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σ. Κοντονή

 

Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργούνται από την επιστολή της 25.1.2017 της AtticaBank προς τον όμιλο Καλογρίτσα, τόσο με τις χρηματοοικονομικές δυνατότητες του υποψήφιου για άδεια τηλεοπτικού σταθμού και ανάληψης έργων του δημοσίου, αλλά κυρίως με τον τρόπο χειραγώγησης και επηρεασμού, με πιέσεις σε στελέχη της τράπεζας για τις αποφάσεις χρηματοδότησης ή έκδοσης εγγυητικών επιστολών υπέρ του «Ομίλου» για ανάληψη δημοσίων έργων.

 

H πρόσθετη χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία του Διυλιστηρίου πόσιμου νερού της Τεχνητής Λίμνης Πηνειού

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

κ. Γεώργιο Σταθάκη

Κύριε Υπουργέ,

Tο  έργο  «Διυλιστήριο από Τεχνητή Λίμνη Πηνειού» με προϋπολογισμό 22.158.028 ευρώ, προέβλεπε  μια ολοκληρωμένη μονάδα  επεξεργασίας, που θα έλυνε οριστικά τις ανάγκες για ύδρευση τα επόμενα 20 χρόνια, των κατοίκων όλης της Βόρειας Ηλείας.

Ουσιαστικά θα παρείχε πόσιμο νερό σε ποσοστό 100% στους Δήμους  Ήλιδας, Πηνειού  και Ανδραβίδας - Κυλλήνης. 

Μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Οι αγρότες και οι οικονομικοί κλάδοι που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα αντιμετωπίζουν λόγω και της οικονομικής κρίσης πολλαπλά προβλήματα και έχουν στραμμένο το μάτι στην ελπίδα που μπορεί να δώσει η ενεργοποίηση των μέτρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

 

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) αποτελεί βασικό εργαλείο στήριξης για τον αγροτικό τομέα και γενικότερα την ύπαιθρο.

 

Τεράστια αναστάτωση στην Ηλεία από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γεώργιο Σταθάκη

 

Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Ν. Ηλείας από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, καθώς αγροτικές εκμεταλλεύσεις οικίες και οικισμοί εμφανίζονταιως δάση.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα, όπου στο Δήμο Πύργου από τα 60.500 στρέμματα που είναι δηλωμένα στο Ο.Σ.Δ.Ε. χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέα τα 20.700, δηλαδή το 34% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σε άλλη περίπτωση εκτάσεις που παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1952 ως αγροτικές εκτάσεις κρίνονται αναδασωτέες,

Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας σε αγρότες - κτηνοτρόφους

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη κακοκαιρία του πρώτου δεκαημέρου του Γενάρη, με πρωτοφανή για την Ηλεία φαινόμενα χαμηλών θερμοκρασιών και χιονόπτωσης, επέφερε ολική καταστροφή σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφική παραγωγή.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και του παγετού καταστράφηκαν ολοσχερώς καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, ενώ μεγάλες αναμένονται οι απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο, κυρίως σε εσπεριδοειδή και ελιές.

Να ενημερωθεί η Βουλή για την επιστολή Τσακαλώτου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών,

           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Οι συνεχείς τακτικισμοί και οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι υπονομεύουν την πορεία της χώρας και την εγκλωβίζουν σε ένα αέναο κύκλο αδιεξόδων και δεσμεύσεων.

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη θεομηνία στην Ζάκυνθο

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Εσωτερικών

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

           2. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Ζάκυνθο στις 26 και 27-11-2016, προξένησαν τεράστιες υλικές ζημιές και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

 

Τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, η υλοποίησή τους όμως προϋποθέτει την άμεση ανταπόκριση των κρατικών μηχανισμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli #Novartis Εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε πρόσωπα και παρατάξεις και να αφήνε… https://t.co/d9skMsEk14

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

Facebook

Login