Κατηγορία: Ερωτήσεις

Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                 κ. Νικόλαο Φίλη

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ακόμα πιο έντονα, μέσα από αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις, το χρόνιο πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στον Πύργο.

Μεγάλα συμφέροντα πίσω από την έξωση των αγροτών από τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  1. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας          

  κ. Πάνο Καμμένο            

 2.Τον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων          

   κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι αγρότες της περιοχής της Ανδραβίδας, εδώ και πολλά χρόνια, καλλιεργούσαν τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας, συμμετέχοντας μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού τους στη διαδικασία της ενοικίασης τους.

 

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016.

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

                κ. Ευάγγελο Αποστόλου

             2. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                 κ. Νικόλαο Φίλη

 

Το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών στον Κόροιβο της Ηλείας είναι δυστυχώς, εγκαταλελειμμένο παρά το γεγονός ότι διαθέτει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και κατέχει πολλαπλασιαστικό υλικό τοπικών ποικιλιών οπωροκηπευτικών.

 

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η πρόσφατη κακοκαιρία με τη σφοδρότατη βροχόπτωση και τον πρωτοφανή όγκο νερού προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Ηλείας.

Επλήγησαν δενδρώδεις καλλιέργειες, οπωροκηπευτικά, καλλιέργειες αραβοσίτου, ενώ καταστροφικές ήταν οι συνέπειες στη συγκομισμένη σταφίδα που παρεσύρθη από τα αλώνια, λόγω του μεγάλου όγκου των βρόχινων υδάτων.

Μέτρα για την αποζημίωση των πληγέντων πολιτών και την αντιμετώπιση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία στο Ν. Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

           κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

 

Η σφοδρότατη κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι και σήμερα, το Ν. Ηλείας προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Υποδομές, κατέστρεψε περιουσίες απροστάτευτων από τα καιρικά φαινόμενα πολιτών.

Προβλήματα στον υπολογισμό των δικαιωμάτων και ενιαίας ενίσχυσης 2015 και της πληρωμής των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Παρά το ότι πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν με τον υπολογισμό των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015-2019 παραγωγών του νομού Ηλείας.

Συγκεκριμένα, αρκετοί παραγωγοί εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με τα ατομικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση υπολογισμού για τα δικαιώματά τους και δεν έχουν λάβει επαρκείς εξηγήσεις και απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενστάσεις που υπέβαλαν για τα προφανή λάθη.

Οι ρυθμίσει της νέας κυνηγητικής περιόδου

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

 

Ανησυχία επικρατεί στον κόσμο των χιλιάδων κυνηγών, μεταξύ των οποίων και 7.000 περίπου Ηλείοι, σχετικά με τις ρυθμίσεις της νέας κυνηγητικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ βρισκόμαστε μόλις 20 μέρες πριν την καθιερωμένη έναρξη της κυνηγητικής περιόδου.

«Οι μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του Ν. Ηλείας από τις βροχοπτώσεις και η ανάγκη αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Ηλεία το Σάββατο στις 25-06-2016 προξένησαν ολοκληρωτικές καταστροφές σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

 

Οι ενέργειες του Υπουργείου για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων σκουπιδιών στον Πύργο

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κύριε Υπουργέ,

Οι εικόνες των συσσωρευμένων σκουπιδιών στο δρόμο Πύργος –Κατάκολο, προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες του Νομού μας και δυσφημούν διεθνώς την περιοχή μας, καθώς τα αρνητικά δημοσιεύματα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

 

Τιμωρούν με περικοπή 60% τους νέους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. – θύματα χιλιάδες μικροαγρότες της Ηλείας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο

 

 

Οι ανατροπές του νέου ασφαλιστικού Νόμου, 4387/2016 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατές για χιλιάδες συνταξιούχους με τη μείωση του ΕΚΑΣ, των Επικουρικών Συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ακολουθούν οι μειώσεις μέχρι και 30% στις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους και έπεται η περικοπή των κύριων συντάξεων.

 

Θα παραχωρήσει η ΕΤΑΔ το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας στο Δήμο Ήλιδας με μακροχρόνια μίσθωση;

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

 

Το Δημοτικό Κάμπινγκ Αμαλιάδος του Δήμου Ήλιδας εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες τις ανάγκες αναψυχής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στην παραλία της Κουρούτας καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες με βάση τις οποίες απονέμεται κάθε χρόνο η «Γαλάζια Σημαία».

Προβλήματα εφαρμογής των διατάξεων για την απασχόληση εργατών γης, πολιτών τρίτων χωρών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

2. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

3. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Το ζήτημα της απασχόλησης των αλλοδαπών εργατών γης, πολιτών τρίτων χωρών παράνομα διαμενόντων στη χώρα μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την αγροτική οικονομία καθώς συγκομίζουν τα προϊόντα μας, όσο και για τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως για την νομιμότητα της απασχόλησης και την δικαιολόγηση των δαπανών από τους αγρότες, ώστε να προστατευτούν έναντι της υψηλής φορολογίας.

Η Κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες των Ηλείων από το πακέτο Γιούνκερ

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού

 

κ. Γεώργιο Σταθάκη

Οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η Κυβέρνηση, μετά την παρουσίαση της μελέτης της ΕΡΓΟΣΕ στον Πύργο τον περασμένο Φεβρουάριο, για την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα- Πύργος – Καλαμάτα διαψεύστηκαν με την ανακοίνωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολίτικής για την ένταξη 42 έργων.

Καθυστέρηση στις εκτιμήσεις ζημιών του 2016 και στις πληρωμές αποζημιώσεων του 2015

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

           Οι πρόσφατες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από παγετό και χαλάζι έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη ανησυχία στους αγρότες διάφορων περιοχών της χώρας.

           Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στις δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδακινιές, αμυγδαλιές, αχλαδιές, κερασιές βερικοκιές) που ως γνωστόν συμβάλλουν σημαντικά στις εξαγωγές και συμμετέχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο αγροτικό εισόδημα της χώρας. Ζημιές έχουν σημειωθεί και σε αμπέλια, κηπευτικά και σε διάφορες άλλες καλλιέργειες.

           Η έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων αποτελεί αυτονόητο αίτημα και δικαίωμα των αγροτών με δεδομένο ότι η απώλεια της παραγωγής τους στερεί τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμη και το κόστος παραγωγής.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικών με τη διαδικασία πρόσληψης ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016.

Α.Κ.Ε.

Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 4851/340/15-04-2016 Ερώτησης και επειδή από καταγγελίες  προκύπτει αθέμιτη παρέμβαση στη διαδικασία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ (με βάση την υπ’ αριθ. 253/9.2.2016 Προκήρυξη) με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων,

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli #Novartis Εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε πρόσωπα και παρατάξεις και να αφήνε… https://t.co/d9skMsEk14

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

Facebook

Login