Κατηγορία: Ερωτήσεις

Απάντηση των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων στην υπ'αρ.3316/18.2.2016 ερώτηση του Γιάννη Κουτσούκου με θέμα "Μέτρα για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον σεισμό στις 15/2/2016, που έπληξε την Ηλεία

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016.

Δείτε την απάντηση εδώ

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί, Αναθέσεις, Δαπάνες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΕ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων και επειγουσών αναγκών που συνδέονται με την προσφυγική κρίση, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής πολιτικής) και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν προβεί σε σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων κινητών και ακινήτων με τρίτους. Οι παραπάνω διαδικασίες μπορούν να γίνουν, κατά τις πρόσφατες ψηφισθείσες διατάξεις των Ν. 4375/2016 (άρθρο 19) και Ν. 4368/2016 (άρθρο 96), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών, διατάξεις τις οποίες ψήφισε η Κυβέρνηση και καταψηφίσαμε εμείς, γιατί θεωρούμε ότι αντίκεινται στην αρχή της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις.

Συνεχής πορεία υποβάθμισης και απειλή κλεισίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 05 Απριλίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

 

           κ. Ανδρέα Ξανθό

 

 

Σε πλήρη αποδυνάμωση, μέχρι του σημείου να υπονομεύεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, έχει οδηγήσει η Κυβερνητική πολιτική.

Με συγκεκριμένες ενέργειες, παραλήψεις και αθέτηση υποσχέσεων, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, άλλες κλινικές κλείνουν, όπως έγινε με τη Μαιευτική και άλλες αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν, όπως συμβαίνει με την Παθολογική και Χειρουργική Κλινική.

Σε εκκρεμότητα το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” –σε αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι– απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Προγράμματος του Δήμου Πύργου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1.Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

             κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

         2. Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

 

Ανασφάλεια, αβεβαιότητα και ερωτηματικά για τους σκοπούς της Κυβέρνησης, δημιουργεί, σε εξυπηρετούμενους και εργαζομένους, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών, για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το 2016, παρότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Το σχέδιο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο προκαλεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

         κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Όπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε Δήμαρχοι των όμορων Δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ενημερώθηκαν από τον τύπο για το σχέδιο Π.Δ. που παρουσίασε σε σχετική συνέντευξη ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης και αφορά τα μέτρα προστασίας, τους όρους δόμησης και τη χρήση γης στην περιοχή του Κόλπου της Κυπαρισσίας.

«Συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο Γιούνκερ» τα απαιτούμενα αρδευτικά έργα στην Ηλεία»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

             κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Το αρδευτικό δίκτυο του Ν. Ηλείας –από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα- αντιμετωπίζει, λόγω της παλαιότητάς του και της πλημμελούς συντήρησης, σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες νερού και δυσκολίες στην άρδευση κυρίως την περίοδο αιχμής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπονόμευσε το Πιλοτικό Πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα (ΕΚΕ), δεν εφάρμοσε όσα προέβλεπε η ΚΥΑ 39892/ΓΔ1.2 (ΦΕΚ Β΄3018/7.11.2014) για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και κυρίως για την εργασιακή επανένταξη των ανέργων και αν

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ: 1)Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

             Κοινωνικής Αλληλεγγύης

             κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

         2)Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Εδώ και πολύ καιρό έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του Πιλοτικού προγράμματος Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα (ΕΚΕ) που εφαρμόστηκε σε13 δήμους (ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας) από το Νοέμβριο του 2014 έως Απρίλιο του 2015. 

Μέτρα για την αντιμετώπιση των ζημιών από το σεισμό στις 15-02-2016 που έπληξε την Ηλεία»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακλώτο

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Ηλεία στις 15-02-2016 έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε δημόσιες υποδομές.

 

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σε συνεργασία με την Τ.Α., έχουν ξεκινήσει ελέγχους για την εκτίμηση της καταλληλότητας των κτιρίων που έχουν πληγεί και έχουν ήδη κρίνει ότι πλήθος κτιρίων, κυρίως κατοικιών, είναι μη κατοικήσιμα.

 

Αφύλακτος παραμένει ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

             κ. Μπαλτά Αριστείδη

Ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα παραμένει, ακόμα και σήμερα, αφύλακτος παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Ναού με μετάταξη προσωπικού φύλαξης.

Με κλείσιμο απειλείται η Καρδιολογική Κλινική και η Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Πύργου

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οξύνονται καθημερινά τα προβλήματα των Νοσηλευτικών Μονάδων Υγείας στο Ν. Ηλείας , όπως αποδεικνύεται, εκτός των άλλων, και από την προβληματική λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

 

Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Α.Κ.Ε.

 
Προς τον
 
Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης
 
Κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
 
 
Στην έντονη κριτική που ασκείται στην Κυβέρνηση λόγω του διορισμού ως μετακλητών υπαλλήλων συγγενικών προσώπωνστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Αναπληρωτής Υπουργός κύριος Βερναδάκης, προσπάθησε να απαντήσει προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση« δεν δημιουργεί στρατιές μετακλητών» και ότι οι διαδικασίες διορισμού τους, είναι νόμιμες.
 
 
 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli #Novartis Εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε πρόσωπα και παρατάξεις και να αφήνε… https://t.co/d9skMsEk14

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

Facebook

Login