Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Προβλήματα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από παλινωδίες και πισωγυρίσματα υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2089 Β/07-07-2016) που καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης».

Στο άρθρο 5 της ΚΥΑ ορίζεται ότι: «η αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είτε από τον αιτούντα απευθείας, είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Δήμων του άρθρου 3 της παρούσης. Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μόνο μέσω των Δήμων ή των Κ.Ε.Π.»

Οι ανέλεγκτες offshore και οι ευθύνες του Υπ. Οικονομικών

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Η πορεία των ελέγχων των offshoreεταιρειών έχει επανειλημμένα απασχολήσει την κοινή γνώμη και τους φορολογούμενους πολίτες, καθώς υφίστανται υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, την ίδια ώρα που μεγάλου φορολογικού αντικειμένου υποθέσεις παραμένουν ανέλεγκτες. Απετέλεσε δε την αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική ρητορική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπόσχονταν άμεση διεκπεραίωση των ελέγχων, ενώ τώρα «ξιφουλκούν» κατά της φοροδιαφυγής χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα.

Τα ληξιπρόθεσμα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

 

Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών αποδεικνύεται από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες σε ετήσια βάση, Δεκέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2015 αυξήθηκαν κατά 11 δις ή κατά 14,7% (από 75,2 δις σε 86,3 δις), ενώ με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία ανήλθαν στα 87,7 δις στις 1/4/2016, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 1,4 δις το Α’ τρίμηνο του 2016.

 

 

Αντικείμενο και κόστος συμβάσεων με Διεθνείς Οργανισμούς

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: Υπουργό Οικονομίας, κ. Γεώργιο Σταθάκη

            Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

            Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

 

Η τραγελαφική διαπραγμάτευση και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα, οδήγησαν στο αχρείαστο 3ο μνημόνιο, το δάνειο των 86 δις που φορτώθηκε η χώρα, και τα νέα πρόσθετα μέτρα 12,5 δις που επιβαρύνουν τους πολίτες, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις και αποτελούν φραγμό στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

«Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη διόγκωση των προβλημάτων στην Υγεία και ασχολείται μόνο με το στήσιμο διαδικασιών»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, 14 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρονται στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στις ευθύνες της Κυβέρνησης για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται.

Οι βουλευτές επικρίνουν ιδιαίτερα τον Υπουργό για την άρνησή του να προσέλθει στην Βουλή και να συζητήσει σχετική επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία έχει κατατεθεί από τις 10/03/2016.

Προφανώς τόσο ο κ. Υπουργός, όσο και ο κατά τα άλλα προκλητικός και λαλίστατος αν. Υπουργός Υγείας, αρνούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, γιατί έχουν σηκώσει τα «χέρια ψηλά» και έχουν μετατραπεί σε άβουλους παρατηρητές των καταστροφικών αποτελεσμάτων της πολιτικής τους. Είναι όμως αυτοί οι κύριοι υπαίτιοι, και τις ευθύνες τους δεν πρόκειται να τις αποφύγουν.

«Αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Κύριε Υπουργέ,

            έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την υποβληθείσα προς εσάς ερώτησή μας υπ’ αριθ. 2812/01-02-2016 με θέμα τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει.

Χάνουν το αφορολόγητο οι εργαζόμενες μητέρες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

            κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Η μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 9.545 € στα 8.636 € από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ήταν ένα ακόμα επίτευγμα της «σκληρής» διαπραγμάτευσης του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θυμίζουμε είχε «απειλήσει» και με παραίτηση αν το αφορολόγητο ήταν μικρότερο των 9.100 €.

 

«Φύλλο συκής» στην υπαναχώρηση της Κυβέρνησης από τις δικές τις «κόκκινες γραμμές» για την μείωση του αφορολόγητου αποτέλεσε η σύνδεση του αφορολόγητου με τα προστατευόμενα τέκνα.

 

Ελληνικά Προïόντα Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ «Φέτα» και «Ελιά Καλαμάτας»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

  1. Εξωτερικών, κ. Νικόλαο Κοτζιά
  2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η κατοχύρωση της ελληνικής παραγωγής φέτας, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) με το όνομα «ΦΕΤΑ», αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Οι συνθήκες παραγωγής και η ξεχωριστή ποιότητά της επιβραβεύονται από την προτίμηση των καταναλωτών στην χώρα μας και στο εξωτερικό.

 

«Οι καταγγελίες του κ. Π. Καμμένου για το «παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ» και η θέση του Υπουργείου Οικονομικών».

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             Κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος επέλεξε, για λόγους που ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, να αναφερθεί στο «παρακράτος» του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου).

 

Ανάθεση διδακτικών καθηκόντων στην ΕΣΔΔΑ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αποτελεί θεσμό αριστείας, εντός της Δημόσιας Διοίκησης, που συμβάλλει στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών της και την συνολική ποιοτική της αναβάθμιση. Είναι αυτονόητο, ότι για να πετύχει τους σκοπούς της, πρέπει πρωτίστως η ίδια να αποτελεί πρότυπο αξιοκρατίας και διαφάνειας. Χωρίς τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά αυτοαναιρείται και αυτοϋπονομεύεται.

Με δεδομένο ότι κύριο βάρος της αποστολής της ΕΣΔΔΑ είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση της μελλοντικής γενιάς στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, αποκτά καίρια σημασία για την επίτευξη των στόχων της, η ανάθεση διδακτικών καθηκόντων. Προκειμένου το εκπαιδευτικό έργο να είναι υψηλών προδιαγραφών πρέπει η ανάθεση να γίνεται αφ’ ενός έγκαιρα, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας, και αφετέρου με αμιγώς αξιοκρατικά κριτήρια, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να ανταποκρίνεται στο κύρος της Σχολής και τις προσδοκίες των σπουδαστών. Εξάλλου, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι προαπαιτούμενο για την επιλεξιμότητα των χρηματοδοτούμενων δαπανών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.  

Αναγκαία η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών που αφορούν παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης(ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ-ΑμεΑ

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη

Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ,κ. Π. Κουρουμπλή

 

Σοβαρά και μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παιδικοί-Βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία .

 

Αφενός, αν και βρισκόμαστε ένα μήνα πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση δεν έχει αποπληρώσει ακόμα τις φετινές υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών να αποτρέπονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για το νέο σχολικό έτος.

 

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό με θέμα: «Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Περίπου 700.000 οικογένειες περιμένουν το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ για να κάνουν Πάσχα. Την ίδια στιγμή που ο λογαριασμός των δυσβάσταχτων μέτρων που καλούνται να πληρώσουν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας διαρκώς αυξάνεται (φορολογικό, ασφαλιστικό, έμμεσοι φόροι), η «πρώτη φορά αριστερή» Κυβέρνηση, αποφάσισε να «κουτσουρέψει» το οικογενειακό επίδομα κατά 50%.

Αμφίβολη η στελέχωση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, λόγω αμφισβητούμενης νομιμότητας της υπ’ αριθ. 1/2016 Ανακοίνωσης, για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΕ

Με την υπ’ αριθ. 1/2016 (Αριθ. Πρωτ. 16.1/1662/15.2.2016) Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προκηρύχθηκε η πρόσληψη συνολικά είκοσι (20) υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής. Με την ίδια ανακοίνωση καθορίστηκαν οι ειδικότητες του προσωπικού, ο τόπος απασχόλησης, τα απαιτούμενα προσόντα, η διαδικασία και κάθε σχετικό ζήτημα.

Επειδή από το προοίμιο της ανωτέρω Ανακοίνωσης που αποτελεί κανονιστική πράξη, προκύπτει ότι το επικαλούμενο νομικό πλαίσιο της διαδικασίας είναι το άρθρο 20 του ν. 2190/1994 και το άρθρο ένατο του ν. 4057/2012.

Επειδή στο άρθρο 20 παρ. 1 του ν. 2190/1994 προβλέπεται ότι «η πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κατά το άρθρο 103 παρ. 2 του Συντάγματος από τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ν.π.δ.δ. και τους Ο.Τ.Α., καθώς και από όλα τα υπόλοιπα νομικά πρόσωπα του άρθρου 14 παρ. 1 του παρόντος νόμου, για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων κι επειγουσών αναγκών, επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις εκτεταμένων ζημιών από σεισμούς, πλημμύρες, παγετούς και πυρκαγιές. Για την αντιμετώπιση όμοιων αναγκών εξαιτίας άλλων γεγονότων, από τα οποία προκύπτει άμεσος κίνδυνος ζωής ή περιουσίας, η πρόσληψη επιτρέπεται μόνο εφόσον ο νομός ή συγκεκριμένη περιοχή αυτού κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσαν σήμερα 15 Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ζητούν από την Κυβέρνηση και από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, να εξηγήσουν, γιατί παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους, 15μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεν έχουν καταθέσει Εθνικό Σχέδιο Αναπτυξιακής Στρατηγικής για τη χώρα, αλλά αντίθετα λειτουργώντας αποσπασματικά και ασχεδίαστα οδηγούν τη χώρα σε ύφεση και προκαλούν αδιέξοδα στην πραγματική οικονομία και στην απασχόληση.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli #Novartis Εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε πρόσωπα και παρατάξεις και να αφήνε… https://t.co/d9skMsEk14

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

Facebook

Login