Δυσμενείς επιπτώσεις εις βάρος συνεπών καταναλωτών της Δ.Ε.Η. οι οποίοι εξόφλησαν τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ.

on Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

-Οικονομικών,κ.Ε.Τσακαλώτο

-Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη

-Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ.Ν.Παππά

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο τα ΕΛ.ΤΑ. διατηρούν χρέη προς τη Δ.Ε.Η. από την παρακράτηση εισπράξεων λογαριασμών που ανέρχονται σε 21,3 εκατομμύρια ευρώ από τις 10 Μαΐου 2017. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αποστολή εξωδίκου εκ μέρους της Δ.Ε.Η. προς τα ΕΛ.ΤΑ με το οποίο διεκδικεί το ανωτέρω ποσό. Τα ΕΛ.ΤΑ. αποδίδουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών, αλλά και στην έλλειψη ρευστότητας η οποία οφείλεται σε συσσωρευμένες οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τα ΕΛ.ΤΑ.

Το σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Δ.Ε.Η. ισχυρίζεται πως το πρόβλημα αυτό – που κατά την άποψη των ΕΛ.ΤΑ. εμφανίζεται ως τεχνικό – θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε συνεπείς καταναλωτές, οι οποίοι είτε θα χάσουν την έκπτωση 15% που προσφέρεται στους συνεπείς καταναλωτές, είτε θα κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Επειδή, είναι απαράδεκτο να μετατίθενται οι ευθύνες που προκύπτουν από τη συνεργασία δύο μεγάλων ΔΕΚΟ στους καταναλωτές και μάλιστα στους πλέον συνεπείς από αυτούς.

Επειδή, η κατάσταση αυτή ζημιώνει τους συνεπείς καταναλωτές και ταυτοχρόνως πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία δύο ιστορικών ΔΕΚΟ.

Επειδή, από την απαντητική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ. προς τη Δ.Ε.Η. προκύπτει ότι έχει προταθεί στη Δ.Ε.Η. να δέχεται ως έγκυρο το αρχείο πελατών που τηρούν τα ΕΛ.ΤΑ όπου καταγράφεται ποιοι λογαριασμοί έχουν εξοφληθεί.

Επειδή αυτή η πρακτική είχε αποτελέσει λύση στην οποία είχαν ανατρέξει οι δύο πλευρές κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην υφίστανται οι συνεπείς καταναλωτές δυσμενείς συνέπειες.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να μην επέλθουν δυσμενείς συνέπειες (απώλεια της έκπτωσης 15% ή διακοπή της ηλεκτροδότησης) εις βάρος των συνεπών καταναλωτών της Δ.Ε.Η., οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ;

Ο ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιάννης Μανιάτης

Γιάννης Κουτσούκος

                                                                                        

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli #Novartis Εδώ δεν είναι έκτακτο στρατοδικείο. Δεν μπορείτε να σπιλώνετε πρόσωπα και παρατάξεις και να αφήνε… https://t.co/d9skMsEk14

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

Facebook

Login