Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με το Γιώργο Παπαδάκη

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή
Δυστυχώς Κυβερνητικά στελέχη "χαϊδεύουν" τη Χ.Α..Του χθεσινού προηγήθηκε Καστελόριζο,δίκη Φύσσα,πλατείες αγανακτισμένων κλπ.

Δείτε την εμπομπή εδώ.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στον "Αθήνα 9.84" και στη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στον
Δεν είμαστε "επιτήδειοι" ουδέτεροι. Έχουμε τη δική μας πρόταση. Εθνική Γραμμή για έξοδο από την κρίση με αλλαγή συσχετισμών.

 

«Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια από τότε που ήταν αντιπολίτευση.

Στις 27 Νοεμβρίου του 2012  η απόφαση του eurogroup  έλεγε ότι με τις προϋποθέσεις της επιτυχίας των μέτρων θα βγαίναμε στις αγορές πολύ γρήγορα. Αν λοιπόν τη συγκρίνουμε με την απόφαση που υπέγραψε στις 26 Μαΐου και τη διαπραγματεύεται, σημειώνω τη μεγάλη διαφορά που έχει στην απομείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων. Είναι ένα πρόσθετο κόστος και όσοι κάνουν λογαριασμούς του ΔΝΤ το υπολογίζουν, στα μέτρα που ζητάνε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου στο Liberal.gr: "Η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανάπτυξη"

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016.

Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου στο Liberal.gr:

Η φοροκεντρική πολιτική και η συνέχιση της λιτότητας, έχει οδηγήσει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών. Αποτυπώνεται στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα οποία εκτινάχθηκαν στα 93 δισ., καθώς και στην αύξηση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία που εγγίζουν τα 20 δισ. 

Το προβλεπόμενο υπέρογκο πρωτογενές αποτέλεσμα του 2016 μόνο για πανηγυρισμούς δεν προσφέρεται, καθώς δεν προέρχεται από την ανάπτυξη, αλλά από πρόσθετους φόρους, την υπερφορολόγηση και την τεχνητή συγκράτηση δαπανών, όπως δείχνουν τα στοιχεία για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες που ανέρχονται σε 6,21 δισ.

Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου στην εφημερίδα "ΑΓΡΟBUSINESS" : "Να γίνει άμεσα ο εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου"

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016.

Ο Νομός Ηλείας παρότι διαθέτει σημαντικούς πλουτοπαραγωγικούς πόρους, είναι από τους φτωχότερους στη χώρα, καθώς το Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ βρίσκεται στο 68% του Εθνικού Μ.Ο. και έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, περίπου 50%, προέρχεται από τον αγροτικό τομέα που απασχολεί και το μεγαλύτερο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού (από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα).

Δημοσίευμα εφημερίδας "Πρωινή": "Το μεγάλο ζητούμενο για την Πατρών – Πύργου είναι το χρονοδιάγραμμα"

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

Δημοσίευμα εφημερίδας

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, τόνισε ότι το 2015 υπήρχε έργο με ενάριθμο και η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: είτε να κάνει τον διαγωνισμό και να τον κηρύξει άγονο αν δεν είχε έκπτωση είτε να τον αναβάλει για να δει έπειτα τι θα κάνει και πως «η επιλογή της ακύρωσης και της κατάτμησης έγινε για να πάρουν οι κουμπάροι τα έργα. Και αν δεν υπήρχε η Τράπεζα Αττικής, θα είχε γίνει και η 4η δημοπρασία. Πρέπει να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα. Ο κ. Σπίρτζης είναι αναξιόπιστος. Ο καθένας κρίνεται στον παρόντα χρόνο ανάλογα με τις πράξεις του».

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στο ilia24: "Με μια προοδευτική πολιτική εθνικής συνεννόησης θα βγούμε από την κρίση"

Αναρτήθηκε: Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στο ilia24:

Ο Ελληνικός λαός βιώνει μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της διαβίωσης. Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς. Τι έφταιξε γι αυτό; Ποιες οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ;

Είναι εύλογο πράγματι το ερώτημα πως μια ευημερούσα χώρα, όπως η Ελλάδα του 2004, έφτασε σε λίγα χρόνια, το 2010, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτό συνέβη, καθώς τα υπερβολικά ελλείμματα της περιόδου 2004-2009, 35 δις σε ετήσια βάση και ο διπλασιασμός του χρέους οδήγησαν σε κρίση δανεισμού και επομένως η χώρα αναζήτησε εξωτερική βοήθεια για να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Το πρόγραμμα που επέβαλαν οι δανειστείς μας, ήταν πρόγραμμα λιτότητας, αλλά μετά από 5 χρόνια εφαρμογής του, στο τέλος του 2014, όλα τα μεγέθη είχαν βελτιωθεί. Όμως, οι θυσίες του λαού κάηκαν στο βωμό μιας ανεύθυνης εθνικολαϊκίστικης πολιτικής που μας ξαναγύρισε πίσω και έτσι, αντί η χώρα να βγει από τα μνημόνια, εγκλωβίστηκε στο 3ο επαχθέστερο και στην πρωτοφανή δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας για 100 χρόνια.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με το Γιώργο Παπαδάκη

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016.

Ενόψει νέων περικοπών και φόρων του Προϋπολογισμού 2017, η Κυβέρνηση διολισθαίνει θεσμικά, επικίνδυνα για τη Δημοκρατία

Δείτε την εκπομπή εδώ.

Ομιλία στο Δίκτυο Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016.

Ομιλία στο Δίκτυο Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων

Ο «Καλλικράτης» υπήρξε μια μεγάλη θεσμική Προοδευτική μεταρρύθμιση για την Τ.Α..

Στους περισσότερους έχει μείνει ως συνένωση των Δήμων σε μεγαλύτερους –ξεχνούν τη συγκρότηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης– και τους διαφεύγουν συνήθως, μια σειρά επιμέρους μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στο εσωτερικό της Αυτοδιοίκησης για την καλύτερη λειτουργία των Θεσμών- θεσμικών αντιβάρων- για τη σχέση της με τους πολίτες.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάτιρα και αλήθεια στο Λεχαινίτικο καρναβάλι...Γλέντια με ΠΑΣΟΚ, καφές της παρηγοριάς με ΣΎΡΙΖΑ. https://t.co/GJwvxlTkbk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

Facebook

Login