Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου στο "Liberal.gr" : "120 δόσεις: Ήταν δίκαιο και δεν έγινε"

on Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018.

Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου στο

Συνέχεια της δαιδαλώδους και ατελέσφορης διαδικασίας του λεγόμενου «εξωδικαστικού» αποτελούν οι Υπουργικές αποφάσεις για τις κατ΄ ευφημισμόν 120 δόσεις στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η Κυβέρνηση, που παρά τις επισημάνσεις μας στη Βουλή, εξαίρεσε ολόκληρες κατηγορίες επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων  από το Ν.4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, προπαγανδίζει ότι εντάσσει τώρα ορισμένες από αυτές σε μια άλλη παρόμοια διαδικασία,  γεμάτη από δυσνόητους όρους, προϋποθέσεις και μαθηματικούς υπολογισμούς με τελικό αποτέλεσμα, δυστυχώς, οι εξαιρέσεις να παραμείνουν  εξαιρέσεις.

Τα κριτήρια της βιωσιμότητας που θέτουν οι Υπουργικές αποφάσεις είναι όχι μόνο αυθαίρετα και ισοπεδωτικά, αλλά αγνοούν  τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των διαφορετικών κλάδων της οικονομίας και κυρίως αγνοούν τη βούληση του κάθε μικρομεσαίου επαγγελματία να κρατήσει με κάθε δυνατή θυσία -προσωπική και οικογενειακή- ζωντανή την επιχείρησή του.

Η κατ΄ εξαίρεση ευχέρεια  των αρμόδιων αρχών να κρίνουν με «βάση δικές τους εσωτερικές διαδικασίες» τη βιωσιμότητα και κατά συνέπεια την ένταξη μια επιχείρησης στις 120 δόσεις αποτελεί προκλητική δυνατότητα άσκησης πελατειακών πολιτικών και χειραγώγησης των οικονομικών δραστηριοτήτων, ενταγμένη προφανώς, στον προεκλογικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν δίνει λύση για μια δεύτερη ευκαιρία στις χιλιάδες φυσικά και Ν. Π.  που είχαν ενταχθεί στις 100 δόσεις και απεντάχθηκαν λόγω της αδυναμίας τους να ανταπεξέλθουν, αλλά και οι δήθεν  νέοι εντασσόμενοι θα έχουν στο τέλος την ίδια μοίρα.

Η έλλειψη οποιασδήποτε Κυβερνητικής βούλησης και αντίστοιχης πρόνοιας για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης να βάλουν λουκέτο, καθώς και για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους επαγγελματίες και αγρότες με οφειλές στους Φ.Κ.Α. που αδυνατούν λόγω οφειλών να συνταξιοδοτηθούν, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του αδύναμου να δώσει λύσεις Κυβερνητικού σχεδιασμού.

Έτσι κι αλλιώς, τόσο οι δυνάμενοι να ενταχθούν, όσο και οι ελάχιστοι που τελικά θα ενταχθούν στις 36-120 δόσεις, θα  δυσκολεύονται διαρκώς να ανταπεξέλθουν στην φοροεισπρακτική πολιτική της Κυβέρνησης που καθηλώνει την οικονομία, εμποδίζει την ανάπτυξη και κάνει δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων.

 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πολύ κέφι και μεγάλη συμμετοχή στο Αμαλιδίτικο καρναβάλι https://t.co/OpcUVYQqye

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KalimeraEllada Τα εθνικά θέματα απαιτούν εθνική ομοψυχία, αλλά ο κ. Τσίπρας την υπονομεύει και διχάζει το λαό, με… https://t.co/xQ1pFwdlaJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @DSymparataxi: Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη #vouli ο @koutsoukosilia :"Χωρίς πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας η Εγκύκλιος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#Κινήμα_Αλλαγής προσυνεδριακός διάλογος στην Αμαλιάδα με θέμα την αγροτική πολιτική με εισηγητή @MTZELEPIS https://t.co/q2k3j7zLTF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ήλιδας, για να μην φύγει το Τ.Ε.Ι. Γεωπονίας από την Αμαλιάδα, σύμφωνα με… https://t.co/GMGw1YteFB

Facebook

Login