Header02

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριες και κύριε συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, σήμερα συζητάμε ένα σοβαρό και κρίσιμο θέμα που αφορά χιλιάδες μαθητές εκατομμύρια συμπατριωτών μας και για το οποίο, βεβαίως, ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις αλλά και διαφορετικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις:  Άλλοι που πήγαμε παλιότερα στο σχολείο με τα καπέλα και τις ποδιές και άλλοι που αποφοίτησαν πιο πρόσφατα, όταν το σχολείο είχε γίνει φιλελεύθερο. Και δεν πρέπει να κατηγορούμε τη φιλελευθεροποίηση για τα δεινά που αντιμετωπίζει σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα και να προβάλλουμε ως πρότυπο την στρατικοποίηση. Από ορισμένες πλευρές ακούγεται και αυτό.

Απαράδεκτη η συνεχόμενη απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013.

Προς: Υπουργό Υγείας

  κ.  Γεωργιάδη Άδωνη

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα: «Απαράδεκτη η συνεχόμενη απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας»

Κύριε Υπουργέ,

Σας υποβάλλω το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ.  του Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων σχετικά με την αναγκαιότητα επάνδρωσης του ΚΕΦΙΑΠ με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο του .

Παρακαλείσθε για τις ενέργειές σας.

Η αρνητική στάση των Τραπεζών για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής δανείων, που χορηγήθηκαν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μέσω τραπεζών με επιδοτούμενο επιτόκιο

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

            Επανέρχομαι προκειμένου να πάρω επιτέλους απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είχα καταθέσει τις υπ’ αριθμόν ερωτήσεις 10215/25-04-2013 και 13107/18-07-2013, οι οποίες, δυστυχώς, δεν απαντήθηκαν από το Υπουργείο σας, κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα:

Σε αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες δανειολήπτες δικαιούχοι του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Οι “προθέσεις“ του Υπ. Πολιτισμού για τη συνέχιση των εργασιών στην Αρχαία Ήλιδα

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αναλυτική, για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί, απάντηση του Υπ. Πολιτισμού στην ερώτησή μου για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Ήλιδας επιβεβαιώνει ότι δεν εντάχθηκε στα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα και αναφέρεται στις προθέσεις της Ζ’ ΕΠΚΑ για τη συνέχιση ορισμένων εργασιών μέχρι το 2016 στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ήλιδας.

Η εγκατάλειψη του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Ήλιδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

            Επανέρχομαι προκειμένου να πάρω επιτέλους απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είχα καταθέσει τις υπ’ αριθμόν ερωτήσεις 11733/11-06-2013 και 13106/18-07-2013, οι οποίες, δυστυχώς, δεν απαντήθηκαν από το Υπουργείο σας, κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  δεν βρίσκεται σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ήλιδας.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην επισκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

            Επανέρχομαι προκειμένου να πάρω επιτέλους απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είχα καταθέσει τις υπ’ αριθμόν ερωτήσεις 10990/24-05-2013, 12023/18-06-2013 και 13105/18-07-2013, οι οποίες, δυστυχώς, δεν απαντήθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία.

Συγκεκριμένα: 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θυμήθηκα τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε ο Καμένος και τους ρώτησα, ούτε ένας τώρα δεν χει… https://t.co/9gO4W4jxvI

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Σε κίνδυνο η ζωή των καρκινοπαθών της Ηλείας λόγω αδυναμίας του Νοσοκομείου Πύργου να παρέχει τις σχετικές υ… https://t.co/Dp05WTOHEJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Δευτέρα- Τέταρτη - Παρασκευή: ριζοσπαστική αριστερά. Τρίτη-πέμπτη- Σάββατο: πλυντήριο της Καραμανλικής περιόδου, την Κ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Τη Δημοκρατική Παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη συκοφάντησαν αλλά και την διεκδίκησαν. Λίγοι όμως μπορούν να την εκφρά…

Facebook

Login