Header02

Δήλωση για την συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με την «Ολύμπια Οδό»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013.

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, έχουμε μία ολοκληρωμένη και καθαρή τοποθέτηση για το έργο, καθώς και την πολιτική δέσμευση – εξαγγελία του Υπουργού για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα ως δημόσιου έργου.

Δήλωση μετά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το φόρο ακίνητης περιουσίας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013.

Δουλέψαμε συλλογικά ως Κοινοβουλευτική Ομάδα και πετύχαμε ουσιαστικές αλλαγές που εξαλείφουν τις μεγάλες αδικίες που είχε το προηγούμενο σχέδιο και καθιερώνουν μια προοδευτικότητα σε σχέση με τη φορολόγηση της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Μετά την εκχώρηση του ονόματος της φέτας εκχώρηση και της ποικιλίας ελαιών Καλαμάτας στον Καναδά

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Δεύτερο αναπάντεχο πλήγμα δέχεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Μετά την πρόταση για εκχώρηση του ονόματος της φέτας στον Καναδά, όπως αυτή περιγράφεται στα τελικά κείμενα των διμερών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Καναδά (CETA, October 18, 2013), στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος και για την εκχώρηση του ονόματος της ποικιλίας ελαιών Καλαμάτας στους Καναδούς!!!

Ομιλία στη Βουλή για το Σ/Ν του Υπ. Παιδείας «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013.

Ομιλία στη Βουλή για το Σ/Ν του Υπ. Παιδείας «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η προσαρμογή μιας ευρωπαϊκής Οδηγίας στην εθνική νομοθεσία δεν προσφέρεται για ευρύτερη πολιτική συζήτηση, στο βαθμό, μάλιστα, που νομοτεχνικά το σχέδιο νόμου το οποίο την κυρώνει, έχει ακολουθήσει καταλεπτώς τα άρθρα της Οδηγίας. 
Εντούτοις, τα θέματα της Υγείας βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Και δεν πρέπει να διαλάθουν της προσοχής μας ορισμένες εξελίξεις, τις οποίες οφείλουμε να σχολιάζουμε. 

Συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για το φόρο ακίνητης περιουσίας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αφού ενημερώθηκε σήμερα σε διευρυμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών, σχετικά με το νέο πλαίσιο για το φόρο περιουσίας, όπως διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με εκπροσώπους της Ν.Δ., εκτίμησε ότι η συλλογική της παρέμβαση είχε ως σημαντικό αποτέλεσμα την ουσιαστική αλλαγή του σχεδίου που είχε δοθεί για διαβούλευση.

Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι υποχρεώσεις του αναδόχου – προστασία της περιουσίας του Ο.Σ.Ε. από κλοπές

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριοι  υπουργοί,

            Στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την παρουσίαση του σχεδίου του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.), έθεσα δυο συγκεκριμένα ερωτήματα προσδοκώντας σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις. Ερώτησα κατ΄αρχήν, αν στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα περιλαμβάνεται η υποχρέωση του αναδόχου των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού για το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου ή θα αφορά μόνο μέρος αυτού.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ποιους λίγους και εκλεκτούς της Κυβέρνησης πήγε η αύξηση του ΑΕΠ το 2017, καθώς από τις φορολογικές δηλώσεις του… https://t.co/Dru9OmEzmk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Η φωτογραφική Τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου δύο "πρόθυμων" Βουλευτών που στηρίζουν την κυβερνητι… https://t.co/HTBbpm5HnX

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθολική αντίδραση των φορέων της Αμαλιάδας στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και καταγγελία τω… https://t.co/xt4gSwjyZ1

Facebook

Login