Header02

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας: Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013.

Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπουργείου Υγείας: Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Θα ξεκινήσω με το χιλιοειπωμένο, για να μην το πω με μια λαϊκή παροιμία και θυμώσει κανένας: Ερχόμαστε κάθε φορά εδώ και κάνουμε κριτική σε νομοσχέδια που έχουν κάποιον τίτλο και αναντίστοιχο περιεχόμενο.

Το βάρος του νομοσχεδίου πολιτικά δεν είναι στις διατάξεις που εμπεριέχει ο τίτλος. Το βάρος του νομοσχεδίου πολιτικά είναι στις διατάξεις άλλου Υπουργείου και αφορούν τις συχνότητες. Αυτό έπρεπε να κουβεντιάσουμε σοβαρά. 

Άξονες Τοποθέτησης του Γιάννη Κουτσούκου, Βουλευτή Ηλείας ΠΑ.ΣΟ.Κ., για Ελάχιστο Εγγυημένο Επίπεδο Διαβίωσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-         Η διαμόρφωση ενός ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης (δίχτυ ασφαλείας) αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των πλέον ευάλωτων από την διευρυμένη φτώχεια στις συνθήκες της κρίσης και της ύφεσης.

-         Ιστορικά το ΠΑΣΟΚ με την σύνταξη στους ανασφάλιστους από τον Ανδρέα Παπανδρέου, που κάλυψε 800.000 ανασφάλιστους  (360,00€), αλλά και κοινωνικές παροχές (ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητά τους), δημιούργησε δίχτυ  κοινωνικής προστασίας το οποίο στις συνθήκες της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής δοκιμάζονται (ΕΚΑΣ – Επίδομα των ΑμεΑ κλπ.).

Ομιλία στην Επιτροπή Κοινωνικών σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ και κύριοι συνάδελφοι μιλάμε για έναν από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας, στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Θυμάμαι το σχέδιο Γείτονα, όταν ακόμα ήμουν συνδικαλιστής στο δημόσιο. Εν πάση περιπτώσει, δέησε κάποια στιγμή κάτω από τις εσωτερικές αντιφάσεις και τις σκοπιμότητες του πολιτικού συστήματος, να θεσπίσουμε φορέα πρωτοβάθμιας υγείας τον ΕΟΠΥΥ. 

Ομιλία στη Βουλή επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών: "Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης υποχρέων του ν. 3213/2003"

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013.

Ομιλία στη Βουλή επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Είναι αυτονόητη η κύρωση της συγκεκριμένης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, κύριε Υπουργέ και αγαπητοί συνάδελφοι.

Αυτονόητη είναι, επίσης, για μας η διαμαρτυρία και η έκφραση διαφορετικής άποψης, όταν τις κυβερνητικές ολιγωρίες, τις αδυναμίες ή τις καθυστερήσεις η κυβέρνηση τις φέρνει με τη μορφή πράξης νομοθετικού περιεχομένου στη Βουλή, όπως έγινε στο παρελθόν. Έχουμε στείλει το μήνυμα ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί. 

Δελτίο τύπου Γ. Κουτσούκου, Εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ πρώτο υποστήριξε ως βασικό πυλώνα της δημόσιας Υγείας την α΄βάθμια φροντίδα και μετά από πολλές αντιδράσεις τόλμησε να δημιουργήσει τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενοποιήσει τις διάσπαρτες δομές με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και παράλληλα τον περιορισμό των δαπανών. Τη θέση αυτή, τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας το μεσημέρι στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου ο Υπουργός Υγείας προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Ολυμπία Οδός

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

           

            Σε συνέχεια των δηλώσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000-2006 που δεν αξιοποιήθηκαν και με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι από το σύνολο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ποιους λίγους και εκλεκτούς της Κυβέρνησης πήγε η αύξηση του ΑΕΠ το 2017, καθώς από τις φορολογικές δηλώσεις του… https://t.co/Dru9OmEzmk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Η φωτογραφική Τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου δύο "πρόθυμων" Βουλευτών που στηρίζουν την κυβερνητι… https://t.co/HTBbpm5HnX

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθολική αντίδραση των φορέων της Αμαλιάδας στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και καταγγελία τω… https://t.co/xt4gSwjyZ1

Facebook

Login