Header02

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την Τροπολογία σχετικά με την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης της εισφοράς ΑΚΑΓΕ από τους συνταξιούχους.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018.

Παρέμβαση Γιάννη Κουτσούκου για την Τροπολογία σχετικά με την αλλαγή του τρόπου παρακράτησης της εισφοράς ΑΚΑΓΕ από τους συνταξιούχους.
Το δίκαιο και το σωστό είναι να πάει στις τσέπες των συνταξιούχων η διαφορά των εισφορών υπέρ ΑΚΑΓΕ και ΕΟΠΥΥ, τώρα που θα υπολογίζεται στις μειωμένες συντάξεις του Νόμου Καυτρούγκαλου, ώστε να αντισταθμίσει τις μειώσεις που επιβάλλατε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αν μου απαντήσει ο Υπουργός, ενδεχομένως δεν θα χρειαστεί να κάνω και χρήση της τοποθέτησης που συμφωνήσαμε το πρωί με το Προεδρείο επί των τροπολογιών, μιας και είναι γνωστό ότι οι τροπολογίες έχουν έρθει μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και τη συζήτησή του ως κατεπείγον.

Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας θέσω τρία ερωτήματα.

Το πρώτο ερώτημα συνδέεται με το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τη διατύπωση της τροπολογίας, οι νέες συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό είναι μειωμένες. Οι παλιές συντάξεις, μετά τον επανυπολογισμό είναι μειωμένες. Διότι, αν δεν ήταν μειωμένες δεν θα προέκυπτε μικρότερη εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ, που λέει η παράγραφος 2 ότι θα την αποδώσει ο ΕΦΚΑ.

Η αποτυχία του συστήματος Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

Σας υποβάλλω το Κοινό Δελτίο Τύπου- Υπόμνημα δεκατριών Ιατρικών Συλλόγων μεταξύ των οποίων Αμαλιάδας και Πύργου -Ολυμπίας, σχετικά με την αποτυχία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συγκεκριμένα τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού όπως το σχεδίασε και το προωθεί η Κυβέρνηση.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στο"Kontra News" και τον Γιώργο Μελιγγώνη

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στο

Στο KONTRA για τον προϋπολογισμό. 
Και αυτός ο προϋπολογισμός με φόρους και περικοπές, που σώρευσαν τα μνημονιακά μέτρα των κ. Τσίπρα-Καμμένου.
Για να μην επιστρέψουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, να αποφύγουμε νέα αδιέξοδα και για οριστική έξοδο από την κρίση πρέπει να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και να ανατρέψουμε τις δεσμεύσεις για υπερβολικά πλεονάσματα.

Δείτε την εκπομπή εδώ. 

Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της Ελληνικής Υπαίθρου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κύριε υπουργέ, η Κυβέρνηση κλείνει τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της χώρας.

Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση του έργου σας από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι πλέον φανερό ότι δεν υπάρχει κλάδος της αγροτικής παραγωγής που να έχει μείνει αλώβητος από τις πολιτικές σας. Στην πραγματικότητα, ο αγροτικός τομέας κινείται με τον αυτόματο πιλότο των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ και αυτών μειωμένων αφού προσμετρούνται πλέον στο φορολογητέο εισόδημα. Η κυβέρνηση με απίστευτη ευκολία, λαμβάνει αποφάσεις οριζόντιων μειώσεων -ακόμα και μετά την κατανομή του 2015- για να μεταφερθούν κονδύλια σε μικροπολιτικής σκοπιμότητας συνδεδεμένες ενισχύσεις και στο εθνικό  απόθεμα όπου οι νέοι αγρότες είναι μόνο βιτρίνα..

Ο κ. Τσίπρας θεωρητικοποιεί και αγιοποιεί τον Γενιτσαρισμό για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ. Ο Κυνισμός και ο Μακιαβελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018.

Ο κ. Τσίπρας θεωρητικοποιεί και αγιοποιεί τον Γενιτσαρισμό για να πλήξει το ΠΑΣΟΚ.   Ο Κυνισμός και ο Μακιαβελισμός σε όλο τους το μεγαλείο.
Δευτερολογία Γιάννη Κουτσούκου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην Ολομέλεια της Βουλής για την μη περικοπή των συντάξεων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε,

είδατε ότι παρακολουθήσαμε, οι εισηγητές των κομμάτων, με ιώβεια υπομονή μια θεατρική παράσταση που κράτησε κανένα τρίωρο εδώ το μεσημέρι και μια αντιπαράθεση του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, η οποία δεν έδωσε τη δυνατότητα στους συναδέλφους που είχαν γραφτεί να μιλήσουν και να φωτίσουν διάφορες όψεις αυτού του νομοσχεδίου. Κατά συνέπεια, η δική μου τοποθέτηση θα προσπαθήσει να πιάσει μερικά από τα ζητήματα που δεν έχουν αναδειχθεί.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θυμήθηκα τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε ο Καμένος και τους ρώτησα, ούτε ένας τώρα δεν χει… https://t.co/9gO4W4jxvI

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Σε κίνδυνο η ζωή των καρκινοπαθών της Ηλείας λόγω αδυναμίας του Νοσοκομείου Πύργου να παρέχει τις σχετικές υ… https://t.co/Dp05WTOHEJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Δευτέρα- Τέταρτη - Παρασκευή: ριζοσπαστική αριστερά. Τρίτη-πέμπτη- Σάββατο: πλυντήριο της Καραμανλικής περιόδου, την Κ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Τη Δημοκρατική Παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη συκοφάντησαν αλλά και την διεκδίκησαν. Λίγοι όμως μπορούν να την εκφρά…

Facebook

Login