Header02

Εισήγηση Γιάννη Κουτσούκου για τον Προϋπολογισμό του 2019

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018.

Γενικά χαρακτηριστικά

Ο Προϋπολογισμός του 2019, με προβλεπόμενο πλεόνασμα 7 δισ., αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της υπερφορολόγησης και των περικοπών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ενσωματώνει σωρευτικά όλα τα μέτρα, φόρους και περικοπές του 3ου αχρείαστου και επαχθέστερου μνημονίου και του λεγόμενου 4ου μνημονίου (Ν. 4472/17 Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής) οι σωρευτικές επιπτώσεις των οποίων αθροιζόμενες ανέρχονται στο ύψος των 29,3 δισ..

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή "Αταίριαστοι"

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή
Αντί να δίνει παράσταση κάθε φορά στη Βουλή ο κ. Τσίπρας ας μας πει τι θα κάνει με τους 30 φόρους που έβαλε η Κυβέρνησή του. Κίνηαμα Αλλαγής: Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για όλα, να τη φέρουν στη Βουλή και να την ψηφίσουν.

Δείτε την εκπομπή εδώ. 

Απάντηση στον κ Τσίπρα ποιος έστειλε τον κόσμο στα ενεχυροδανειστήρια

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018.

Απάντηση στον κ Τσίπρα ποιος έστειλε τον κόσμο στα ενεχυροδανειστήρια
Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 103 δισ. τα ληξιπρόθεσμα προς ΔΟΥ, 33,9 δισ. ληξιπρόθεσμα προς ΦΚΑ , 1.143.000 πολίτες με αναγκαστικά μέτρα, 4,5 εκατ. ΑΦΜ με οφειλές.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Ζήσαμε σήμερα άλλο ένα επεισόδιο του σήριαλ «Εδώ είναι το καλό μνημόνιο», όπως είχα πει στην τοποθέτησή μου για την τροπολογία των αναδρομικών, γιατί η Κυβέρνηση, καταστρατηγώντας και τον Κανονισμό της Βουλής και την κοινοβουλευτική διαδικασία, επέλεξε με τη μορφή τροπολογίας να φέρει αυτές τις φορολογικές ρυθμίσεις, καθώς δεν αντέχει στον κοινοβουλευτικό διάλογο. Διότι ενώ έχει εξαγγείλει τις φορολογικές ελαφρύνσεις, θα έπρεπε να φέρει ένα φορολογικό νομοσχέδιο, να καλέσουμε εδώ τους φορείς να μας πουν την άποψή τους.

Δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη για να ξεχάσουμε τις χίλιες τετρακόσιες μέρες που κυβερνά ο κ Τσίπρας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018.

Δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη για να ξεχάσουμε τις χίλιες τετρακόσιες μέρες που κυβερνά ο κ Τσίπρας
Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου κατά τη συζήτηση για τον Απολογισμό 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ο κ. Τσίπρας εχθές απ’ αυτό εδώ το Βήμα μας είπε να τον κρίνουμε για τις τελευταίες του εκατό ημέρες. Ο κ. Τσίπρας, δηλαδή, θέλει να αποκτήσουμε μία επιλεκτική μνήμη, να ξεχάσουμε τις χίλιες τετρακόσιες μέρες που κυβερνάει και να ασχοληθούμε μόνο με τις τελευταίες του εκατό ημέρες.

Προσέξτε τώρα. Αυτό που συζητούμε σήμερα, ο Απολογισμός του 2016 είναι το αποτέλεσμα των εκατό συν άλλων εκατό ημερών, δηλαδή, των διακοσίων πρώτων ημερών διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Μείωση ΦΠΑ στους κινηματογράφους

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

          Την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Μυρσίνη Ζορμπά

          Η πολιτιστική αξία του κινηματογράφου είναι γνωστή και αναντίρρητη. Ο ν. 3905/2010 διακηρύσσει ότι η «προστασία και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης αποτελεί υποχρέωση του Κράτους. Το Κράτος οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την ηθική και υλική ενίσχυση της παραγωγής και της προώθησης των κινηματογραφικών έργων και για τη βελτίωση της κινηματογραφικής παιδείας του λαού». Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδεία, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) σε συνεδρίασή της στο Παρίσι το 1968 με τη συμμετοχή 122 κρατών, αναγνώρισε τον παιδαγωγικό, επιστημονικό και μορφωτικό χαρακτήρα του κινηματογράφου. Εύλογα, λοιπόν, ο κινηματογράφος εντάσσεται πολιτιστικώς στην ίδια κατηγορία με το Βιβλίο, την Εφημερίδα και το Περιοδικό.

Οι μεγάλες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ηλεία και τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών    

            κ. Αλέξη Χσρίτση

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Πάρα πολύ μεγάλες ζημιές προκάλεσε στην Ηλεία το πέρασμα των έντονων καιρικών φαινομένων υπό την κωδική ονομασία «Πηνελόπη».

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θυμήθηκα τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε ο Καμένος και τους ρώτησα, ούτε ένας τώρα δεν χει… https://t.co/9gO4W4jxvI

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Σε κίνδυνο η ζωή των καρκινοπαθών της Ηλείας λόγω αδυναμίας του Νοσοκομείου Πύργου να παρέχει τις σχετικές υ… https://t.co/Dp05WTOHEJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Δευτέρα- Τέταρτη - Παρασκευή: ριζοσπαστική αριστερά. Τρίτη-πέμπτη- Σάββατο: πλυντήριο της Καραμανλικής περιόδου, την Κ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Τη Δημοκρατική Παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη συκοφάντησαν αλλά και την διεκδίκησαν. Λίγοι όμως μπορούν να την εκφρά…

Facebook

Login