Εκτύπωση

Βιογραφικό

Γράφτηκε από τον/την atar. Posted in Uncategorised

 

ΓΙΑΝΝΗΣ Σ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ

 

 

Ο Γιάννης Κουτσούκος του Δημητρίου γεννήθηκε στην Αμαλιάδα στις 29 Νοεμβρίου 1953. Είναι παντρεμένος με τη Βούλα Κουντουριώτη και έχει δύο κόρες, την Ελένη και τη Δήμητρα, απόφοιτες Πανεπιστημίων της Αθήνας. Σπούδασε στο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και πήρε το πτυχίο του Οικονομολόγου.

Εργάστηκε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα, όπου απέκτησε εμπειρία ως στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια εργάσθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη μελέτη και εφαρμογή του Φ.Π.Α. στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά για θέματα που άπτονται της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας. Το 2000 εξέδωσε το βιβλίο του «Πολιτική Κατάθεση».

Με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο το 1972 δραστηριοποιήθηκε και υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος έως τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυσή του, το 1974. Με την είσοδό του στους εργασιακούς χώρους ανέπτυξε πλούσια δράση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από την ΠΑΣΚΕ Λογιστών. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε στο Κίνημα των Οικονομικών Επιστημόνων και εξελέγη στην πρώτη αιρετή Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας το 1983, επανεξελέγη το 1989 και διετέλεσε επανειλημμένα μέλος της Συνόδου των Αντιπροσώπων του.

Με την είσοδό του στο Δημόσιο τομέα, συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση στο δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα, συμβάλλοντας και στην οργάνωση της ΠΑΣΚ των Δημοσίων Υπαλλήλων, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας από το 1989-1995.

Το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά στη Διοίκηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και επανεξελέγη το 1992. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επανεξελέγη το 1996 και το 1999 και παρέμεινε ως το 2000, οπότε και παραιτήθηκε καθώς εξελέγη Βουλευτής. Μετείχε ενεργά προωθώντας τις θέσεις του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την εκλογή του στις Διοικήσεις των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνδικάτων, στη Διοίκηση της CES (Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων), της PSI (Διεθνής των Δημοσίων Υπηρεσιών) και της FSESP (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπηρεσιών). Συμμετείχε ως εισηγητής σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια. Με την ιδιότητα του Προέδρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετείχε σε επιτροπές αποφασιστικού και γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

Πολιτική σταδιοδρομία:

Στις Εθνικές Εκλογές του 2000 ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος στο Ν. Ηλείας και εξελέγη Βουλευτής. Όμως μετά από προσφυγή συναδέλφων του, το Εκλογοδικείο του αφαίρεσε τη Βουλευτική έδρα.

Το 2004 τιμήθηκε και πάλι με την ψήφο του λαού της Ηλείας και αναδείχθηκε πρώτος Βουλευτής. Ανέπτυξε πλούσια κοινοβουλευτική δράση στην Ολομέλεια της Βουλής και στις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου.

Το 2007 επανεξελέγη αναδειχθείς και πάλι πρώτος Βουλευτής Ηλείας.
Συμμετείχε αρχικά στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στη συνέχεια στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης.

Στις Εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 επανεξελέγη βουλευτής Ηλείας.
Δραστηριοποιήθηκε κοινοβουλευτικά στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.

Διετέλεσε:

- Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 7-9-2010 έως 17-6-2011.

- Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από 17-6-2011 έως 11-11-2011 (Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου).

- Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, από 11-11-2011, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 9-2-2012, διαφωνώντας με τις ρυθμίσεις στα εργασιακά και κυρίως με τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Εξελέγη βουλευτής και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και Ιουνίου 2012 και δραστηριοποιήθηκε στις Επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων.

 Στις 07/11/2012 τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ επειδή διαφώνησε και δεν ψήφισε τα Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 και εντάχθηκε στους ανεξάρτητους βουλευτές. Τον Φεβρουάριο του 2012 εντάχθηκε ξανά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Στις 22 ιουνίου του 2014 ορίστηκε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στις Εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 επανεξελέγη βουλευτής Ηλείας, όπως και στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, όπου εξελέγη και πάλι βουλευτής Ηλείας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη(ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΔΗΜ.ΑΡ.- Κινήσεις Πολιτών)

Στην κομματική του διαδρομή διατέλεσε μέλος σε όργανα και επιτροπές όλων των επιπέδων, τοπικά, τομεακά και κεντρικά. Από το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1994 εκλεγόταν συνεχώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Το 2001 εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλισμού και Μαζικών Χώρων και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Το 2005 ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος και συνέβαλε, εκτός των άλλων στην επεξεργασία του προγράμματός του για την αγροτική ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.Το Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2009.

 

 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login