Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Δελτίο τύπου Γ. Κουτσούκου, Εισηγητή του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ πρώτο υποστήριξε ως βασικό πυλώνα της δημόσιας Υγείας την α΄βάθμια φροντίδα και μετά από πολλές αντιδράσεις τόλμησε να δημιουργήσει τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ενοποιήσει τις διάσπαρτες δομές με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και παράλληλα τον περιορισμό των δαπανών. Τη θέση αυτή, τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας το μεσημέρι στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου ο Υπουργός Υγείας προέβη σε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Οι “προθέσεις“ του Υπ. Πολιτισμού για τη συνέχιση των εργασιών στην Αρχαία Ήλιδα

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αναλυτική, για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί, απάντηση του Υπ. Πολιτισμού στην ερώτησή μου για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Ήλιδας επιβεβαιώνει ότι δεν εντάχθηκε στα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα και αναφέρεται στις προθέσεις της Ζ’ ΕΠΚΑ για τη συνέχιση ορισμένων εργασιών μέχρι το 2016 στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ήλιδας.

Παράθυρο αισιοδοξίας από Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για «Ολυμπία Οδό»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διερευνά κάθε λύση το Υπουργείο για το τμήμα Πάτρα-Πύργος- Τσακώνα καθώς έχει υποβληθεί στην Ε.Ε. αίτηση χρηματοδοτικής ενίσχυσης και η συμφωνία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Τα παραπάνω κρίσιμα σημεία συμπεριλαμβάνονται στην απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη  στην κοινή ερώτηση των Βουλευτών Γιώργου Κοντογιάννη, Γιάννη Κουτσούκου, Νίκου Τσούκαλη και αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο αισιοδοξίας για την Ολυμπία Οδό μετά την Πάτρα. 

Ατελές και αποτέλεσμα βίαιων επιλογών το Ν/Σ για τη ΝΕΡΙΤ Η ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ στη Βουλή

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνέτ και Τηλεόραση ΑΕ (ΝΕΡΙΤ ΑΕ) μίλησε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος και είπε μεταξύ άλλων:

Το πώς φτάσαμε ως εδώ δεν είναι αποτέλεσμα ενός μεταρρυθμιστικού σχεδίου και της αναγκαίας συζήτησης για τις απαραίτητες αλλαγές στη Δημόσια Τηλεόραση

Η ανικανότητα των Υπουργών και η αναποτελεσματικότητά τους εγκλωβίζει τη Βουλή σε άδικες, ισοπεδωτικές και βαθιά αντιμεταρρυθμιστικές επιλογές

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην επιτροπή Οικονομιών της Βουλής μίλησε ο Γιάννης Κουτσούκος για τα θέματα του πολυνομοσχεδίου και μεταξύ άλλων είπε:

Για τα θέματα του Υπουργείου Διοικητικής  Μεταρρύθμισης :

Μπαίνει κάθε φορά η Βουλή και οι Βουλευτές στο δίλημμα να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν έχοντας γνώση των υποχρεώσεων της Χώρας και του δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες επιλογές συμφωνηθήκαν από την Κυβέρνηση και θεωρούνται προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης. 

Χρειάζεται διαπραγματευτικό σθένος απέναντι στη Τροϊκα. Ο τόπος δεν αντέχει άλλα μέτρα και οριζόντιες περικοπές

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ  “ Πρώτη Γραμμή“ μίλησε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος για τα θέματα της Επικαιρότητας και είπε μεταξύ άλλων:

-       Η κατάσταση είναι  πράγματι δύσκολη, αλλά για να έχουμε μέτρο σύγκρισης πρέπει να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε κρατήσει την Ελλάδα όρθια, με τους κόπους και τις θυσίες του Ελληνικού Λαού.

Πρωτοβουλία Βουλευτών για την απαλλαγή των μικρών καφενείων από την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, καθώς και τη δραστική τους μείωση στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κοινή Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Πολιτισμού, 27 Βουλευτές μεταξύ των οποίων ο κ. Γιάννης Κουτσούκος θέτουν το ζήτημα της μείωσης των αμοιβών που καταβάλλουν για πνευματικά δικαιώματα μουσικής οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής ζητώντας να μειωθούν δραστικά, ενώ για τα μικρά καφενεία απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών ζητούν την απαλλαγή τους.Α

Γιάννης Κουτσούκος στο Mega : “Ζητούμενο το προοδευτικό πρόσημο της Κυβέρνησης”

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι ευχόμαστε την επιτυχία της Κυβέρνησης, ανεξάρτητα από ποιά πλευρά την κρίνουμε, γιατί  η αποτυχία θα σημαίνει νέα μέτρα και οριζόντιες περικοπές που δεν αντέχει ο λαός, είπε σήμερα το πρωί στο  Mega ο κ. Γιάννης Κουτσούκος μιλώντας στην εκπομπή των κ. Καμπουράκη και Οικονομέα, διευκρίνισε δε ότι, ανεξάρτητα από τη διαφωνία που εξέφρασε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, πειθαρχεί στις αποφάσεις της.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών με τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την πρότασή μας για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών συνδέουμε την Εθνική υπόθεση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων με την υποστήριξη και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού συστήματος και των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, τόνισε ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στη Βουλή ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

            Η πρόταση νόμου που καταθέσαμε, είπε ο κ. Κουτσούκος, εκπέμπει πολλά μηνύματα Εθνικά- αναπτυξιακά και Κοινωνικά.

Δηλώσεις Γιάννη Κουτσούκου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατηγορηματική του αντίθεση στις μεθοδεύσεις και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ηλείας.

Ο κ. Κουτσούκος επικέντρωσε την τοποθέτησή του σε τρία κρίσιμα θέματα:

Θέμα Δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.  ‘Οπως είπε ο κ. Κουτσούκος, δεν είναι δυνατόν με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου να εξουσιοδοτούνται μονομελή όργανα, να προβαίνουν με αιφνιδιαστικό τρόπο σε κλείσιμο οργανισμών και απολύσεις παρακάμπτοντας τη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που η Ν.Δ. 

Εντός μηνός η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντός μηνός θα πραγματοποιείται  η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες, αφού, σύμφωνα με την απάντηση του Υπ. Οικονομιών σε σχετική ερώτησή μου, οι ΔΟΥ του Ν. Ηλείας έχουν πρόσβαση στο αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διασταυρώνουν ηλεκτρονικά την αξιοπιστία των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουτσούκος καταδίκασε τα επεισόδια στη Ν. Μανωλάδα και πρότεινε λύσεις για τη νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών γης.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος μιλώντας σήμερα ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σε πρόταση νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας κατήγγειλε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το χθεσινό γεγονός της ένοπλης επίθεσης και του τραυματισμού ξένων εργατών στη Ν. Μανωλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και να παρακρατεί τα δεδουλευμένα εργατών εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι παράνομοι. 

Την ανάγκη να υλοποιηθούν οι διατάξεις του Νόμου για το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων ώστε να καθαρίσει η αγορά και να απαλλαγούν οι αγρότες από τους “αεριτζήδες” ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Γ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“ Με διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  (Αρ.Πρωτ.855/68504/15-06-2012 και Αρ. Πρωτ. 1946/131211/28-12-2012)  παρατάθηκε μέχρι την 31-08-2013 η διαδικασία εγγραφής των  υπόχρεων στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3955/2011, (ΦΕΚ 89, 20/04/2011 ) με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ακόμα ένα απαραίτητο και σοβαρό βήμα εξυγίανσης στην εμπορία και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Θετικές ρυθμίσεις για συνταξιοδοτικά θέματα αγροτών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δυνατότητα των αγροτών να συνταξιοδοτούνται στο 62ο έτος, με 40 χρόνια απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, θα ρυθμιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Βρούτση στον κ. Κουτσούκο, ο οποίος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο συζητούμενο νομοσχέδιο έθεσε το σχετικό θέμα, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία για λόγους ισότητας, καθώς ισχύει για τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, ενώ αποτελεί και δέσμευση των πολιτικών αρχηγών.

Στη Βουλή συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Γιάννη Κουτσούκου με θέμα την κατάργηση του Ολυμπιακού Αθλήματος της Πάλης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τι είπε ο  κ. Γιάννης Κουτσούκος:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά):  

Eισερχόμαστε στην τελευταία για σήμερα επίκαιρη ερώτηση. Είναι η με αριθμό 1180/12-3-2013 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ιωάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με την κατάργηση του Ολυμπιακού Αθλήματος της ΠάληςΑ

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ποιους λίγους και εκλεκτούς της Κυβέρνησης πήγε η αύξηση του ΑΕΠ το 2017, καθώς από τις φορολογικές δηλώσεις του… https://t.co/Dru9OmEzmk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Η φωτογραφική Τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου δύο "πρόθυμων" Βουλευτών που στηρίζουν την κυβερνητι… https://t.co/HTBbpm5HnX

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθολική αντίδραση των φορέων της Αμαλιάδας στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και καταγγελία τω… https://t.co/xt4gSwjyZ1

Facebook

Login