Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Χρειάζεται διαπραγματευτικό σθένος απέναντι στη Τροϊκα. Ο τόπος δεν αντέχει άλλα μέτρα και οριζόντιες περικοπές

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ  “ Πρώτη Γραμμή“ μίλησε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος για τα θέματα της Επικαιρότητας και είπε μεταξύ άλλων:

-       Η κατάσταση είναι  πράγματι δύσκολη, αλλά για να έχουμε μέτρο σύγκρισης πρέπει να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε κρατήσει την Ελλάδα όρθια, με τους κόπους και τις θυσίες του Ελληνικού Λαού.

Πρωτοβουλία Βουλευτών για την απαλλαγή των μικρών καφενείων από την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, καθώς και τη δραστική τους μείωση στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κοινή Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Πολιτισμού, 27 Βουλευτές μεταξύ των οποίων ο κ. Γιάννης Κουτσούκος θέτουν το ζήτημα της μείωσης των αμοιβών που καταβάλλουν για πνευματικά δικαιώματα μουσικής οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής ζητώντας να μειωθούν δραστικά, ενώ για τα μικρά καφενεία απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών ζητούν την απαλλαγή τους.Α

Γιάννης Κουτσούκος στο Mega : “Ζητούμενο το προοδευτικό πρόσημο της Κυβέρνησης”

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλοι ευχόμαστε την επιτυχία της Κυβέρνησης, ανεξάρτητα από ποιά πλευρά την κρίνουμε, γιατί  η αποτυχία θα σημαίνει νέα μέτρα και οριζόντιες περικοπές που δεν αντέχει ο λαός, είπε σήμερα το πρωί στο  Mega ο κ. Γιάννης Κουτσούκος μιλώντας στην εκπομπή των κ. Καμπουράκη και Οικονομέα, διευκρίνισε δε ότι, ανεξάρτητα από τη διαφωνία που εξέφρασε στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, πειθαρχεί στις αποφάσεις της.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών με τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την πρότασή μας για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών συνδέουμε την Εθνική υπόθεση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων με την υποστήριξη και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού συστήματος και των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, τόνισε ο κ. Κουτσούκος μιλώντας στη Βουλή ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ.

            Η πρόταση νόμου που καταθέσαμε, είπε ο κ. Κουτσούκος, εκπέμπει πολλά μηνύματα Εθνικά- αναπτυξιακά και Κοινωνικά.

Δηλώσεις Γιάννη Κουτσούκου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κατηγορηματική του αντίθεση στις μεθοδεύσεις και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ηλείας.

Ο κ. Κουτσούκος επικέντρωσε την τοποθέτησή του σε τρία κρίσιμα θέματα:

Θέμα Δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.  ‘Οπως είπε ο κ. Κουτσούκος, δεν είναι δυνατόν με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου να εξουσιοδοτούνται μονομελή όργανα, να προβαίνουν με αιφνιδιαστικό τρόπο σε κλείσιμο οργανισμών και απολύσεις παρακάμπτοντας τη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που η Ν.Δ. 

Εντός μηνός η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντός μηνός θα πραγματοποιείται  η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες, αφού, σύμφωνα με την απάντηση του Υπ. Οικονομιών σε σχετική ερώτησή μου, οι ΔΟΥ του Ν. Ηλείας έχουν πρόσβαση στο αρχείο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να διασταυρώνουν ηλεκτρονικά την αξιοπιστία των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουτσούκος καταδίκασε τα επεισόδια στη Ν. Μανωλάδα και πρότεινε λύσεις για τη νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών γης.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος μιλώντας σήμερα ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σε πρόταση νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας κατήγγειλε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το χθεσινό γεγονός της ένοπλης επίθεσης και του τραυματισμού ξένων εργατών στη Ν. Μανωλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και να παρακρατεί τα δεδουλευμένα εργατών εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι παράνομοι. 

Την ανάγκη να υλοποιηθούν οι διατάξεις του Νόμου για το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων ώστε να καθαρίσει η αγορά και να απαλλαγούν οι αγρότες από τους “αεριτζήδες” ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Γ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“ Με διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  (Αρ.Πρωτ.855/68504/15-06-2012 και Αρ. Πρωτ. 1946/131211/28-12-2012)  παρατάθηκε μέχρι την 31-08-2013 η διαδικασία εγγραφής των  υπόχρεων στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3955/2011, (ΦΕΚ 89, 20/04/2011 ) με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ακόμα ένα απαραίτητο και σοβαρό βήμα εξυγίανσης στην εμπορία και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Θετικές ρυθμίσεις για συνταξιοδοτικά θέματα αγροτών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δυνατότητα των αγροτών να συνταξιοδοτούνται στο 62ο έτος, με 40 χρόνια απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, θα ρυθμιστεί σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Βρούτση στον κ. Κουτσούκο, ο οποίος ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο συζητούμενο νομοσχέδιο έθεσε το σχετικό θέμα, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία για λόγους ισότητας, καθώς ισχύει για τις άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων, ενώ αποτελεί και δέσμευση των πολιτικών αρχηγών.

Στη Βουλή συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του Γιάννη Κουτσούκου με θέμα την κατάργηση του Ολυμπιακού Αθλήματος της Πάλης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τι είπε ο  κ. Γιάννης Κουτσούκος:

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά):  

Eισερχόμαστε στην τελευταία για σήμερα επίκαιρη ερώτηση. Είναι η με αριθμό 1180/12-3-2013 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ιωάννη Κουτσούκου προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με την κατάργηση του Ολυμπιακού Αθλήματος της ΠάληςΑ

Βελτιωμένο αλλά όχι αποδεκτό το νέο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στις τοπικές κοινωνίες το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσίασε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τη νέα εκδοχή του.

Πέρα από τις σοβαρές ενστάσεις που υπάρχουν για το χαρακτήρα του σχεδίου και τα κριτήρια που τηρήθηκαν, καθώς και για την διαδικασία που επελέγη, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μετά τις καθολικές αντιδράσεις των Ηλείων, το σχέδιο είναι βελτιωμένο 

Δήλωση σχετικά με την κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ στην Ηλεία

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Ηλείας κ. Γιάννης Κουτσούκος,  σχετικά με την ανακοίνωση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» από το Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων ,Πολιτισμού και Αθλητισμού, δήλωσε:

«Το μέτωπο των Ηλείων που διεκδικούσαν και ορισμένες φορές κέρδιζαν, όπως συνέβη με τα ΤΕΙ, είναι πλέον αδύναμο και εφησυχασμένο. Τα δεδομένα, όμως άλλαξαν  και τα αποτελέσματα είναι δυστυχώς γνωστά.

Σφοδρή κριτική με διαπραγματευτικά επιχειρήματα από τον Γιάννη Κουτσούκο προς την Κυβέρνηση κατά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Ερώτησης για την Ολυμπία Οδό. Δικαιολογίες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουτσούκος και πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη πάγωσε την Ηλεία και γέμισε τους Ηλείους με αισθήματα οργής και αγανάκτησης.

Το μόνο μεγάλο έργο, συνέχισε, που μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη και να βγάλει την Ηλεία από την απομόνωση ακυρώνεται  ουσιαστικά και το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα θυσιάστηκε διαπραγματευτικά στους εκβιασμούς των Τραπεζών.

Ακόμα περιμένω απάντηση για τη σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ. Ανακριβές το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιστολή του στο Διευθυντή της Εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο κ. Γιάννης Κουτσούκος απάντησε στο δημοσίευμα της Κυριακής 18-11-2012 ότι όχι μόνο δεν έλαβε μέρος σε καμία σύσκεψη  μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και όλων των Βουλευτών του Ν. Ηλείας  με θέμα την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας  του Δημοσίου στο Ν. Ηλείας, αλλά αντίθετα μάλιστα μόλις ενημερώθηκε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πραγματοποίηση αυτής της σύσκεψης με πρωτοβουλία  της Ν.Ο.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας  του Ν. Ηλείας ζήτησε με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της σύσκεψης καθώς και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν. 

Το επίδομα μητρότητας πρέπει να αφορά και τις αγρότισσες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι κατά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας» θα συμπεριληφθούν και οι ασφαλισμένες στον ΟΓΑ ζήτησε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με παρέμβασή του στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του #kinima_allagis μίλησα για τη μαγική εικόνα #προϋπολογισμός και #φορολογικό. Πρόσθετοι… https://t.co/Ebv1Kv01oe

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελάχιστη η ελάφρυνση στα χαμηλά εισοδήματα, μηδενική στα μεσαία, μεγαλύτερη στα υψηλά. #φορολογικό https://t.co/7qOewIBVQB

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι βέβαια, αλλά μπορούσες να φανταστείς ότι συνεργάτες του ΓΑΠ θα πήγαιναν με τους υβριστές του; https://t.co/eQIOGCYrHl

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οδυσσέα ,για να ψηφίσουμε τα μνημόνια μας τηλεφωνούσε... https://t.co/1Xq9zQz8Xh

Facebook

ZOO Category

Login