Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018.

Η ιδιαίτερα αρνητική για την χώρα μας εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στις χρηματαγορές, αντικατοπτρίζει την αστάθεια, την αβεβαιότητα, που επικρατεί στην Οικονομία και το έλλειμμα αξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Με διπλά βιβλία κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους – Απατηλό το αφήγημα της Καθαρής Εξόδου.

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018.

Με διπλά βιβλία κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους – Απατηλό το αφήγημα της Καθαρής Εξόδου.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου του  Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2019

Συνηθισμένη η Κυβέρνηση στη διγλωσσία, επιχειρεί τώρα με διπλά βιβλία, να κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά  τους συνταξιούχους και την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού  για το 2019, όχι μόνο είναι μια εικόνα διπλής ανάγνωσης, που επιβεβαιώνει σε όλες του τις εκδοχές το απατηλό αφήγημα της Καθαρής Εξόδου, αλλά αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμα επεισόδιο της δουλείας που ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  για τα υπερβολικά υπερπλεονάσματα μέχρι το 2022, που για το 2019 υπολογίζεται από 7,3 δισ. έως 8,4 δισ. ανάλογα με το σενάριο.

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σε κ Σπίρτζη για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σε κ Σπίρτζη για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά το γεγονός, ότι ήρθε επιτέλους στη Βουλή ο κ. Σπίτζης για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτησή μου για τις τελευταίες εξελίξεις στον δρόμο Πάτρα- Πύργος, εντούτοις δεν μπόρεσε να δώσει με ασφαλή και πειστικό τρόπο απάντηση στο ερώτημα αν το έργο θα ξεκινήσει ως ενιαίο, πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις γνωστές δικαιολογίες, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για την ακύρωση του διαγωνισμού τον Μάρτιο του 2015 και την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες. 

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών Ομολογία υποτέλειας η ανακοίνωση Τσακαλώτου για τα ακίνητα που παρέδωσε στο Υπερταμείο.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ελάχιστη πράξη μεταμέλειας η άμεση ακύρωση της μεταφοράς των προστατευόμενων ακίνητων

Ο κ. Τσακαλώτος, με χθεσινή του ανακοίνωση, παραδέχεται ότι σε υλοποίηση του 75ου προαπαιτούμενου της 4ης αξιολόγησης παρέδωσε στο Υπερταμείο, μετά από απαίτηση του, τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου.

Ο κ. Σπίρτζης μεθόδευσε τον αποκλεισμό μας, αλλά δε θα αποφύγει τον καταλογισμό των ευθυνών

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Σπίρτζης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απολογητές του κ. Καλογρίτσα και όσοι τους ανέχονται στις αντιδημοκρατικές τους πρακτικές, μεθόδευσαν τον αποκλεισμό μας από τη σημερινή συνάντηση, προκειμένου να αποφύγουν την κριτική για τις ευθύνες τους σε ότι αφορά την ακύρωση του διαγωνισμού τον Μάρτιο του 2015 για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος και την κατάτμησή του σε 8 εργολαβίες που ενέπλεξε σε περιπέτειες το έργο, με αποτέλεσμα την τετραετή καθυστέρηση και την προφανή αβεβαιότητα της ολοκλήρωσής του.

Για πόσο καιρό ακόμα θα κρύβεται από τη Βουλή ο κ. Σπίρτζης;

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη δικαιολογία του «κωλύματος» ο κ. Σπίρτζης δεν προσήλθε σήμερα στη Βουλή, στην προγραμματισμένη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου με θέμα: «Ορατός πλέον ο κίνδυνος να μείνει η Ηλεία εκτός του εθνικού δικτύου των αυτοκινητοδρόμων, με βάση τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στον πολύπαθο δρόμο Πάτρα – Πύργος»

Το ίδιο έπραξε και στις 31-5-2018 σε επίσης προγραμματισμένη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής μου με θέμα πάλι τον δρόμο Πάτρα- Πύργος και τις Κυβερνητικές ανακολουθίες. Έστειλε όμως, τον Υφυπουργό του κ. Μαυραγάνη για να επαναλάβει αυτό που ο κ Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 7-2-2018 από την Πάτρα, ότι δηλαδή τα έργα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Κοινή Δήλωση Γ. Μανιάτη και Γ. Κουτσούκου για τις εργολαβίες Καλογρίτσα

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018.

«Ο εκλεκτός του κ. Σπίρτζη και αγαπημένος εργολάβος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Καλογρίτσας, «χάνει» και τις τέσσερις εργολαβίες στον άξονα Πάτρα – Πύργος και καταρρέει εκκωφαντικά το αφήγημα του κ. Σπίρτζη  για την επιλογή του να κατατμήσει το έργο σε 8 εργολαβίες. Μια κατάτμηση που στόχευε στη δήθεν βελτίωση του ανταγωνισμού με την είσοδο και μικρότερων εργοληπτικών εταιριών στην κατασκευή των μεγάλων έργων, που όμως είχε ως τελικό αποτέλεσμα την προσφορά μεγάλων εκπτώσεων, που κατά τον κ. Σπίρτζη αποτελούσαν μια θετική εξέλιξη για το δημόσιο, μιας και θα εξοικονομούσε περισσότερους πόρους για νέα έργα.

Πρωταθλητές στους φόρους και τις περικοπές με μηδενική ανάπτυξη

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολογία, δυστυχώς, επιβεβαιώνει αυτό που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ότι δηλαδή τα υπερβολικά πλεονάσματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση και τις περικοπές και όχι από την ανάπτυξη.

Από τις συντάξεις χηρείας ξεκίνησε η περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018.

Από τις συντάξεις χηρείας ξεκίνησε η  περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων
Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ για το Ασφαλιστικό

Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του  που με το Νόμο Κατρούγκαλου κατήργησαν τις συντάξεις χηρείας για το μεγαλύτερο αριθμό των δικαιούχων και τις ψαλίδισαν για τους υπόλοιπους, τώρα έρχονται να περικόψουν  και την προσωπική διαφορά  των παλαιών  δικαιούχων συντάξεων χηρείας (πριν την ψήφιση του Ν. 4387/2016) ως προοίμιο της περικοπής για το σύνολο των παλαιών συνταξιούχων από 1/1/2019.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την αναστολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης από τον ESM και τον ΦΠΑ στα νησιά

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την αναστολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης από τον ESM και τον ΦΠΑ στα νησιά
Για τον μειωμένο Φ.Π.Α στα νησιά απέδειξαν ότι δεν θέλουν και ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν.

Η αναστολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του δανείου από τον ESM είναι ακόμα μια απόδειξη της υποτελούς διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρώτα τα δίνει όλα στους δανειστές  και μετά, μπροστά στην κατακραυγή ψευτοπαλικαρίζει.

Η Κυβέρνηση παίρνει «αντίδωρα» παραχωρώντας κατακτήσεις του Ελληνικού Λαού

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στους δανειστές αυτό που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατοχύρωσε για τα νησιά του Αιγαίου. Τη νησιωτικότητα και τον μειωμένο ΦΠΑ.

Η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Μνημονίου Τσίπρα οδήγησε στην σταδιακή κατάργηση ενός μέτρου που προστάτευε τους κατοίκους των νησιών από το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Αναπάντητο από τον κ. Κουρουμπλή το αίτημα για Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση και λειτουργία Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο έθεσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε στην γνώση που έχει ο κ. Κουρουμπλής για την περιοχή, το Δήμο Πύργου, το Κατάκολο, την ναυτική του παράδοση και προοπτική και επισήμανε ότι ενώ με το Ν/Σ ιδρύεται Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού σε άλλη περιοχή, παραλείπει την υιοθέτηση της πρότασης για το Κατάκολο.

Έκθεση συμμόρφωσης: Μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018.

Έκθεση συμμόρφωσης: Μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςγια την Έκθεση συμμόρφωσης

Κάθε επίσημο κείμενο οποιουδήποτε Ευρωπαϊκού Οργάνου, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας, στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα μας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η Έκθεση συμμόρφωσης που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, επιβεβαιώνει τα υπερπλεονάσματα έως το 2022 – ανεξάρτητα από τα «αντίμετρα» και αυτά υπό προϋποθέσεις- και διαψεύδει την Κυβερνητική σπερμολογία περί μη εφαρμογής των ψηφισμένων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περικοπών στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Καμία, όμως, κυβερνητική μεθόδευση, σε συνδυασμό με τα ευρύτερα ζητήματα εθνικής στρατηγικής, δε μπορεί να αποκρύψει ότι η χώρα αντί της εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση, θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτροπεία με μακροχρόνιες ανειλημμένες δεσμεύσεις που καθηλώνουν την οικονομία και την κοινωνία, αναπαράγοντας την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα.

Αγνοούνται 6-7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018.

Αγνοούνται 6-7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περίπου 6-7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής που με βάση το Ν. 4336/2015 έπρεπε να μεταφερθούν από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ αγνοούνται, καθώς με βάση τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή 31.488 υποθέσεων από τις 38.000 περίπου που κατείχε το ΣΔΟΕ το 2015.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ποιους λίγους και εκλεκτούς της Κυβέρνησης πήγε η αύξηση του ΑΕΠ το 2017, καθώς από τις φορολογικές δηλώσεις του… https://t.co/Dru9OmEzmk

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Η φωτογραφική Τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου δύο "πρόθυμων" Βουλευτών που στηρίζουν την κυβερνητι… https://t.co/HTBbpm5HnX

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καθολική αντίδραση των φορέων της Αμαλιάδας στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου και καταγγελία τω… https://t.co/xt4gSwjyZ1

Facebook

Login