Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Η Κυβέρνηση παίρνει «αντίδωρα» παραχωρώντας κατακτήσεις του Ελληνικού Λαού

Αναρτήθηκε: Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στους δανειστές αυτό που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, κατοχύρωσε για τα νησιά του Αιγαίου. Τη νησιωτικότητα και τον μειωμένο ΦΠΑ.

Η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του Μνημονίου Τσίπρα οδήγησε στην σταδιακή κατάργηση ενός μέτρου που προστάτευε τους κατοίκους των νησιών από το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Αναπάντητο από τον κ. Κουρουμπλή το αίτημα για Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση και λειτουργία Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο έθεσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε στην γνώση που έχει ο κ. Κουρουμπλής για την περιοχή, το Δήμο Πύργου, το Κατάκολο, την ναυτική του παράδοση και προοπτική και επισήμανε ότι ενώ με το Ν/Σ ιδρύεται Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού σε άλλη περιοχή, παραλείπει την υιοθέτηση της πρότασης για το Κατάκολο.

Έκθεση συμμόρφωσης: Μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018.

Έκθεση συμμόρφωσης: Μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςγια την Έκθεση συμμόρφωσης

Κάθε επίσημο κείμενο οποιουδήποτε Ευρωπαϊκού Οργάνου, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας, στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα μας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η Έκθεση συμμόρφωσης που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, επιβεβαιώνει τα υπερπλεονάσματα έως το 2022 – ανεξάρτητα από τα «αντίμετρα» και αυτά υπό προϋποθέσεις- και διαψεύδει την Κυβερνητική σπερμολογία περί μη εφαρμογής των ψηφισμένων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περικοπών στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Καμία, όμως, κυβερνητική μεθόδευση, σε συνδυασμό με τα ευρύτερα ζητήματα εθνικής στρατηγικής, δε μπορεί να αποκρύψει ότι η χώρα αντί της εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση, θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτροπεία με μακροχρόνιες ανειλημμένες δεσμεύσεις που καθηλώνουν την οικονομία και την κοινωνία, αναπαράγοντας την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα.

Αγνοούνται 6-7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018.

Αγνοούνται 6-7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περίπου 6-7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής που με βάση το Ν. 4336/2015 έπρεπε να μεταφερθούν από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ αγνοούνται, καθώς με βάση τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή 31.488 υποθέσεων από τις 38.000 περίπου που κατείχε το ΣΔΟΕ το 2015.

Τί δεν είπε η κυρία Αχτσιόγλου κατά την επίσκεψή της στη Νέα Μανωλάδα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλοδεχούμενη η κυρία Αχτσιόγλου στην Ηλεία, με αφορμή την πυρκαγιά στον καταυλισμό των ξένων εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα, προκειμένου να εκφράσει τη συμπάθειά της και να οργανώσει μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και απροστάτευτων αλλοδαπών.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου του ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σημερινά δημοσιεύματα για τη  δέσμευση της Δημόσιας Περιουσίας από τους δανειστές, επιβεβαιώνουν ακριβώς το  περιεχόμενο της από 2/3/2018

 

Δήλωση για την έγκριση της χρηματοδότησης του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ηλεία.

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με καθυστέρηση τριών ετών και αφού ξεπέρασαν τις ιδεοληψίες τους για τα ΣΔΙΤ, υπέγραψαν τη χρηματοδότηση του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Ηλεία.

Αποκρύπτουν το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 εγκρίθηκε με υπογραφή του Υπουργού Περιβάλλοντος,  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη, η περιβαλλοντική αδειοδότηση (ΑΕΠΟ) η οποία και άνοιξε τον δρόμο για τη χρηματοδότηση του έργου.

Διαψεύδεται για μια ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα του κ. Σπίρτζη ο οποίος κρύβεται για να μη χρεωθεί το αδιέξοδο στον δρόμο Πάτρα – Πύργος.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαιώθηκε σήμερα, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή, το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το έργο του πολύπαθου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Όσο κι αν ο κ. Σπίρτζης «κρυπτόμενος» από τη Βουλή αποφεύγει να παραδεχθεί την πλήρη διάψευση των δικών του χρονοδιαγραμμάτων, εντούτοις η πραγματικότητα είναι μία, όπως την αποτύπωσε ο Υφυπουργός του κ. Μαυραγάνης στην απάντησή του. Ελέγχουν ακόμα – δύο χρόνια μετά τη δημοπράτηση – τους φακέλους των προσφορών, λόγω των υψηλών εκπτώσεων.

Η χρεοκοπημένη ΔΕΗ εκβιάζει τους αγρότες, την ώρα που η Κυβέρνηση ψηφίζει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές άλλων Ν.Π.Δ.Δ.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πληροφορήθηκα σήμερα από αγανακτισμένους αγρότες- παραγωγούς, ότι η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε αρκετά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

Η ανάλγητη αυτή πράξη δεν έχει κανένα προηγούμενο στην ιστορία του τόπου μας, καθώς πάντοτε υπήρχε μια συμβιβαστική λύση μεταξύ των προτάσεων των ΤΟΕΒ και των απαιτήσεων της ΔΕΗ.

Χαιρετισμός στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.. Ιστορική σχέση της παράταξης με τις διεκδικήσεις και κατακτήσεις του κλάδου

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018.

Χαιρετισμός στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.. Ιστορική σχέση της παράταξης με τις διεκδικήσεις  και  κατακτήσεις του κλάδου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την κα Φώφη Γεννηματά εκπροσώπησε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) στην Κυλλήνη ο κ. Γιάννης Κουτσούκος και απηύθυνε χαιρετισμό.

Αναφέρθηκε, στους δεσμούς της παράταξης με τις ιστορικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις του κλάδου από την κατοχύρωση του συνδικαλισμού έως το θεσμικό πλαίσιο για μεταθέσεις – εξέλιξη προσωπικού κ.λπ..

Όχι άλλος εμπαιγμός

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018.

Όχι άλλος εμπαιγμός
Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σήμερα στις 2:10 μ.μ. ο Πρόεδρος της Βουλής μας κοινοποίησε κείμενο 106 σελίδων με τίτλο: «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον» ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή.

Νομίζουν πως μας κοροϊδεύουν.

Επίσκεψη Κουτσούκου στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανδριτσαίνας – Κρεστένων

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018.

Επίσκεψη Κουτσούκου στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανδριτσαίνας – Κρεστένων
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις πυρόπληκτες περιοχές των Κοινοτήτων Σκιλλουντία, Φρίξα και Καλυβάκια επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Κουτσούκος, προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για το μέγεθος των ζημιών και να συζητήσει με τους κατοίκους για τις αναγκαίες ενέργειες προς αποκατάστασή τους, καθώς επίσης με τους εκπροσώπους των Ο.Τ.Α. και του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τα θέματα που συνδέονται με την πυροπροστασία.

Να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών το λεγόμενο "Ολιστικό Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη".

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018.

Επιστολή Βουλευτών ΔΗ.ΣΥ. - Ποτάμι

Προς: τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής

           Οικονομικών Υποθέσεων

           κ. Μάκη Μπαλαούρα

 

Όπως, ασφαλώς, γνωρίζετε η Κυβέρνηση έχει υποβάλλει και συζητά με τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. το λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Μ.Μ.Ε., το σχέδιο υπό τον αγγλικό τίτλο Growth Strategy for the Future of Greece συζητήθηκε στο EWG και θα παρουσιαστεί επίσημα στο Eurogroup της 27/4/2018 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Πάτρα – Πύργος. 3 χρόνια θεατές στο ίδιο έργο. Καμία δέσμευση – Κανένα χρονοδιάγραμμα

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμα φορά ο κ. Σπίρτζης κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου δεν απάντησε στο Ερώτημά μου για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του δρόμου Πάτρα – Πύργος, δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την υλοποίηση του έργου και επέλεξε τη γνωστή του τακτική να αναφερθεί στις ευθύνες των προηγούμενων, παραβλέποντας τις δικές του.

Του θύμισα, ότι μετά την ακύρωση της δημοπράτησης, πριν τρία χρόνια και την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες, έδινε υποσχέσεις (πρακτικά Βουλής 20/4/2015) για ολοκλήρωση των δημοπρασιών εντός του έτους 2015 και στη συνέχεια μετέθετε συνεχώς το χρονοδιάγραμμα για τον επόμενο χρόνο, κάθε φορά που του έθετα αντίστοιχο ερώτημα με τις επίκαιρες ερωτήσεις μου.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θυμήθηκα τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούσε ο Καμένος και τους ρώτησα, ούτε ένας τώρα δεν χει… https://t.co/9gO4W4jxvI

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Σε κίνδυνο η ζωή των καρκινοπαθών της Ηλείας λόγω αδυναμίας του Νοσοκομείου Πύργου να παρέχει τις σχετικές υ… https://t.co/Dp05WTOHEJ

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Δευτέρα- Τέταρτη - Παρασκευή: ριζοσπαστική αριστερά. Τρίτη-πέμπτη- Σάββατο: πλυντήριο της Καραμανλικής περιόδου, την Κ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Τη Δημοκρατική Παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη συκοφάντησαν αλλά και την διεκδίκησαν. Λίγοι όμως μπορούν να την εκφρά…

Facebook

Login