Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Καμία δέσμευση Γαβρόγλου για το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018.

Καμία δέσμευση για το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα δεν ανέλαβε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου κατά τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κουτσούκου για το χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ηλεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε αρχικά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Πάτρα για ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Σχολών σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, που δημιούργησε τεράστια ανησυχία για την τύχη των Τμημάτων ΤΕΙ που λειτουργούν στην Ηλεία και κυρίως του ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα.

Τα αδιέξοδα και οι γελοιότητες του κ. Σπίρτζη

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε με την κατάτμηση του δρόμου Πάτρα - Πύργος σε 8 εργολαβίες, ο κ. Σπίρτζης επιχειρεί με γελοίες μεθοδεύσεις να αποφύγει τις τεκμηριωμένες κριτικές μας, παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων της Π.Δ.Ε. και του Ν. Ηλείας, αποκλείοντας μας από τη σημερινή σύσκεψη.

Ο κ. Σπίρτζης δεν αντιλαμβάνεται ότι όσο συνεχίζεται η εκατόμβη των νεκρών και ο αποκλεισμός της Ηλείας από το Εθνικό Δίκτυο των Αυτοκινητοδρόμων έχει και προσωπική ευθύνη για τις πράξεις και παραλήψεις του που ακύρωσαν το χρονοδιάγραμμα την ολοκλήρωσης        του Έργου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, όπως τεκμηριώσαμε, για άλλη          μια φορά και με τη χθεσινή μας Ερώτηση, όλοι οι                                                      Βουλευτές της Πελοποννήσου του Κινήματος Αλλαγής: https://www.koutsoukosgiannis.gr/koinovouleftikoselegxos/koineserotiseis/item/42-1114

Αεροδρόμιο τέλος !!!

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οριστικό τέλος σε ένα χρόνιο αίτημα του λαού και των Φορέων της Ηλείας θέτει η απάντηση του κ. Σπίρτζη στη σχετική Ερώτησή μου, καθώς όπως επισημαίνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (Ν. 4389/2016) απαγορεύει οποιαδήποτε αναβάθμιση, επέκταση ή δημιουργία νέου αεροδρομίου στα όρια των 100 χλμ. από τα αεροδρόμια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑ

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018.

Κοινή Ανακοίνωση Γιώργου Αρβανιτίδη και Γιάννη Κουτσούκου υπευθύνων Ενέργειας και Οικονομικών για το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών.

Με την επικείμενη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ακύρωσης της εκπτωτικής πολιτικής της ΔΕΗ, που έχει προαναγγελθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και της αύξησης στα τιμολόγια ρεύματος.

Με την αύξηση στις τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 από την ΕΕ να είναι προ πολλού γνωστή και την λήψη μέτρων αντιστάθμισης να απουσιάζει ώστε να μην αυξηθούν οι δαπάνες για τη ΔΕΗ.

Να ακυρωθεί η μεταβίβαση του Ενωσιακού Γηπέδου στο Υπερταμείο προς όφελος του Ηλειακού Αθλητισμού

Αναρτήθηκε: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την μεταβίβαση στο Υπερταμείο ακινήτων του Δημοσίου που εξυπηρετούν ευρύτερους κοινωνικούς σκοπούς, ο κ. Κουτσούκος επισκέφθηκε το Ενωσιακό Γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του στον Πύργο και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Ηλείας κ. Άρη Κουλούρη για την λειτουργία του και την προσφορά του στον Τοπικό Αθλητισμό.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018.

Η ιδιαίτερα αρνητική για την χώρα μας εικόνα που διαμορφώνεται σήμερα στις χρηματαγορές, αντικατοπτρίζει την αστάθεια, την αβεβαιότητα, που επικρατεί στην Οικονομία και το έλλειμμα αξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Με διπλά βιβλία κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους – Απατηλό το αφήγημα της Καθαρής Εξόδου.

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018.

Με διπλά βιβλία κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους – Απατηλό το αφήγημα της Καθαρής Εξόδου.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου του  Κοινοβουλευτικού Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2019

Συνηθισμένη η Κυβέρνηση στη διγλωσσία, επιχειρεί τώρα με διπλά βιβλία, να κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά  τους συνταξιούχους και την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού  για το 2019, όχι μόνο είναι μια εικόνα διπλής ανάγνωσης, που επιβεβαιώνει σε όλες του τις εκδοχές το απατηλό αφήγημα της Καθαρής Εξόδου, αλλά αποτελεί, δυστυχώς, ένα ακόμα επεισόδιο της δουλείας που ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  για τα υπερβολικά υπερπλεονάσματα μέχρι το 2022, που για το 2019 υπολογίζεται από 7,3 δισ. έως 8,4 δισ. ανάλογα με το σενάριο.

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σε κ Σπίρτζη για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σε κ Σπίρτζη για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρά το γεγονός, ότι ήρθε επιτέλους στη Βουλή ο κ. Σπίτζης για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτησή μου για τις τελευταίες εξελίξεις στον δρόμο Πάτρα- Πύργος, εντούτοις δεν μπόρεσε να δώσει με ασφαλή και πειστικό τρόπο απάντηση στο ερώτημα αν το έργο θα ξεκινήσει ως ενιαίο, πότε θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις γνωστές δικαιολογίες, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για την ακύρωση του διαγωνισμού τον Μάρτιο του 2015 και την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες. 

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών Ομολογία υποτέλειας η ανακοίνωση Τσακαλώτου για τα ακίνητα που παρέδωσε στο Υπερταμείο.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ελάχιστη πράξη μεταμέλειας η άμεση ακύρωση της μεταφοράς των προστατευόμενων ακίνητων

Ο κ. Τσακαλώτος, με χθεσινή του ανακοίνωση, παραδέχεται ότι σε υλοποίηση του 75ου προαπαιτούμενου της 4ης αξιολόγησης παρέδωσε στο Υπερταμείο, μετά από απαίτηση του, τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου.

Ο κ. Σπίρτζης μεθόδευσε τον αποκλεισμό μας, αλλά δε θα αποφύγει τον καταλογισμό των ευθυνών

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. Σπίρτζης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απολογητές του κ. Καλογρίτσα και όσοι τους ανέχονται στις αντιδημοκρατικές τους πρακτικές, μεθόδευσαν τον αποκλεισμό μας από τη σημερινή συνάντηση, προκειμένου να αποφύγουν την κριτική για τις ευθύνες τους σε ότι αφορά την ακύρωση του διαγωνισμού τον Μάρτιο του 2015 για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος και την κατάτμησή του σε 8 εργολαβίες που ενέπλεξε σε περιπέτειες το έργο, με αποτέλεσμα την τετραετή καθυστέρηση και την προφανή αβεβαιότητα της ολοκλήρωσής του.

Για πόσο καιρό ακόμα θα κρύβεται από τη Βουλή ο κ. Σπίρτζης;

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη δικαιολογία του «κωλύματος» ο κ. Σπίρτζης δεν προσήλθε σήμερα στη Βουλή, στην προγραμματισμένη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου με θέμα: «Ορατός πλέον ο κίνδυνος να μείνει η Ηλεία εκτός του εθνικού δικτύου των αυτοκινητοδρόμων, με βάση τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στον πολύπαθο δρόμο Πάτρα – Πύργος»

Το ίδιο έπραξε και στις 31-5-2018 σε επίσης προγραμματισμένη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής μου με θέμα πάλι τον δρόμο Πάτρα- Πύργος και τις Κυβερνητικές ανακολουθίες. Έστειλε όμως, τον Υφυπουργό του κ. Μαυραγάνη για να επαναλάβει αυτό που ο κ Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 7-2-2018 από την Πάτρα, ότι δηλαδή τα έργα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.

Κοινή Δήλωση Γ. Μανιάτη και Γ. Κουτσούκου για τις εργολαβίες Καλογρίτσα

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018.

«Ο εκλεκτός του κ. Σπίρτζη και αγαπημένος εργολάβος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Καλογρίτσας, «χάνει» και τις τέσσερις εργολαβίες στον άξονα Πάτρα – Πύργος και καταρρέει εκκωφαντικά το αφήγημα του κ. Σπίρτζη  για την επιλογή του να κατατμήσει το έργο σε 8 εργολαβίες. Μια κατάτμηση που στόχευε στη δήθεν βελτίωση του ανταγωνισμού με την είσοδο και μικρότερων εργοληπτικών εταιριών στην κατασκευή των μεγάλων έργων, που όμως είχε ως τελικό αποτέλεσμα την προσφορά μεγάλων εκπτώσεων, που κατά τον κ. Σπίρτζη αποτελούσαν μια θετική εξέλιξη για το δημόσιο, μιας και θα εξοικονομούσε περισσότερους πόρους για νέα έργα.

Πρωταθλητές στους φόρους και τις περικοπές με μηδενική ανάπτυξη

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών

Η Έκθεση του ΟΟΣΑ για την φορολογία, δυστυχώς, επιβεβαιώνει αυτό που κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, ότι δηλαδή τα υπερβολικά πλεονάσματα προέρχονται από την υπερφορολόγηση και τις περικοπές και όχι από την ανάπτυξη.

Από τις συντάξεις χηρείας ξεκίνησε η περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018.

Από τις συντάξεις χηρείας ξεκίνησε η  περικοπή της προσωπικής διαφοράς των παλαιών συνταξιούχων
Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ για το Ασφαλιστικό

Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του  που με το Νόμο Κατρούγκαλου κατήργησαν τις συντάξεις χηρείας για το μεγαλύτερο αριθμό των δικαιούχων και τις ψαλίδισαν για τους υπόλοιπους, τώρα έρχονται να περικόψουν  και την προσωπική διαφορά  των παλαιών  δικαιούχων συντάξεων χηρείας (πριν την ψήφιση του Ν. 4387/2016) ως προοίμιο της περικοπής για το σύνολο των παλαιών συνταξιούχων από 1/1/2019.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την αναστολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης από τον ESM και τον ΦΠΑ στα νησιά

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την αναστολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης από τον ESM και τον ΦΠΑ στα νησιά
Για τον μειωμένο Φ.Π.Α στα νησιά απέδειξαν ότι δεν θέλουν και ότι δεν μπορούν να διαπραγματευτούν.

Η αναστολή της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης του δανείου από τον ESM είναι ακόμα μια απόδειξη της υποτελούς διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πρώτα τα δίνει όλα στους δανειστές  και μετά, μπροστά στην κατακραυγή ψευτοπαλικαρίζει.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση. Δήλωση κατά την επίσκεψή μου στην Εύβοια. #kinima_alla

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/X2Phss7oPJ Είναι ώρα να δώσουμε μια ρεαλιστική νομοθετική λύση στο θέμα του ασύλου και με πολιτική βούληση…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαρακτηριστική περίπτωση καταστρατήγησης των διατάξεων για τη διαβούλευση το πρώτο Ν/Σ της #ΝΔ αγαπητέ @DSpinellis https://t.co/LVTZBm3hiN

Facebook

ZOO Category

Login