"Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας"

on Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019.

Σημεία παρέμβασης Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κατά την συζήτηση του Ν/Σ για την προσβασιμότητα στους ιστοτόπους του Δημοσίου.

  • Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στο Δημόσιο θεμελιώθηκαν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 με το Νόμο 3979/2011 που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.
  • Κορυφαία μεταρρύθμιση αποτελεί η Διαύγεια για την διαφάνεια και τον έλεγχο των πράξεων της Διοίκησης αλλά και την αποτελεσματική της λειτουργία.
  • Τη Διαύγεια όμως, υπονόμευσε τόσο ο κ. Μητσοτάκης, ως Υπουργός Δ.Δ., όταν επιχείρησε να αφαιρέσει μέρος των προς αναρτήση πράξεων – αλλά υπαναχώρησε μετά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ- όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν δημοσιοποιεί προς ανάρτηση πράξεις και τις νομιμοποιεί εκ των υστέρων.
  • Η εμπλοκή του Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δ.Δ. μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις «μη επιθυμητές», καθώς μέχρι σήμερα προωθεί διαγωνισμούς δικής του «τεχνογνωσίας» που ακυρώνονται λόγω αντιδράσεων – όπως στην περίπτωση της Γεωργίας Ακριβείας- είτε λόγω σημαντικών παραλείψεων – όπως στην περίπτωση του διαγωνισμού για την Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων του Δημοσίου (Ίριδα) που τον ακύρωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Άρα κάτι ύποπτο συμβαίνει σε αυτό το Υπουργείο.
  • Το Κίνημα Αλλαγής σε συνέχεια των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων της παράταξης μας στη Δημόσια Διοίκηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, τη λογοδοσία και τη διαφάνεια παντού, σε συνδυασμό με την Αποκέντρωση, ώστε πράγματι η Δ.Δ. να γίνει αποτελεσματική, προσβάσιμη στους πολίτες σε όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση. Δήλωση κατά την επίσκεψή μου στην Εύβοια. #kinima_alla

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/X2Phss7oPJ Είναι ώρα να δώσουμε μια ρεαλιστική νομοθετική λύση στο θέμα του ασύλου και με πολιτική βούληση…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαρακτηριστική περίπτωση καταστρατήγησης των διατάξεων για τη διαβούλευση το πρώτο Ν/Σ της #ΝΔ αγαπητέ @DSpinellis https://t.co/LVTZBm3hiN

Facebook

ZOO Category

Login