Να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

on Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν κλείσει  το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας πραγματοποίησε ο Γιάννης Κουστούκος, μετά τη δημόσια πρόσκληση του Συλλόγου των Εργαζομένων σε όλους τους Βουλευτές του Νομού και τους Υποψηφίους, να πάρουν θέση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινή του λειτουργία με κίνδυνο να οδηγηθεί στην πλήρη απαξίωση και στο κλείσιμο βασικών του μονάδων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή κ. Γ. Χουζούρη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Σ. Σωτηρόπουλος, ο Πρόεδρος των Ιατρών κ. Ν. Σδούγας και ο γιατρός κ. Γ. Μπακέλας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος κ. Κ. Τσαούσης και ο πρώην Διοικητής κ. Γ. Λέντζας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα δοκιμαστεί περαιτέρω από 1ης Ιουλίου η ήδη υποβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Επισημάνθηκαν ιδίως, τα προβλήματα που δημιουργεί με την πρακτική της η Διοίκηση των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας, με συνεχείς αποσπάσεις γιατρών από την Αμαλιάδα στον Πύργο και τη μη υλοποίηση των αποφάσεων για τις εφημερίες, που πάρθηκαν στην κοινή σύσκεψη με την Υ.Π.Ε. στην Πάτρα στις 31-5-2019, με στόχο να λειτουργήσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

Ο κ. Κουτσούκος από την πλευρά του τόνισε πως, ήταν και θα είναι μόνιμα και σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού στη άοκνη προσπάθεια που καταβάλουν για την λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των φορέων της πόλης, τους ενημέρωσε δε για τις συνεχείς του Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις για ζωντανή συζήτηση και απαντήσεις στη Βουλή στις οποίες ούτε ο κ. Ξανθός, ούτε ο κ. Πολάκης ανταποκρίθηκαν.

Καταλόγισε ευθύνες στην Κυβέρνηση για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Ηλείας, καθώς και στο Διοικητή των Ν.Μ. Ηλείας, που υλοποιεί το Κυβερνητικό σχέδιο με μεθοδεύσεις, που έχουν οδηγήσει ήδη στο κλείσιμο της Μαιευτικής Κλινικής και κατ΄ ουσίαν την Παθολογικής και αποβαίνουν εις βάρος της επάρκειας και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στο βόρειο τμήμα του Νομού που καλύπτει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο κ. Κουτσούκος απηύθυνε δημόσια πρόσκληση τόσο στα κόμματα εξουσίας, όσο και στους Βουλευτές τους, να πάρουν συγκεκριμένες θέσεις για τα απαιτούμενα άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα διασφαλίσουν την λειτουργία του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, καθώς επίσης και για την προβληματική λειτουργία του πλαισίου της διασύνδεσης των δύο Νοσοκομείων που είτε θα πρέπει να μη λειτουργεί μονομερώς, είτε θα πρέπει να οδηγήσει στην αυτονομία των Νοσηλευτικών Μονάδων.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τελικά αναγκάστηκαν, όπως έλεγαν στη Βουλή ,να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας ή το πίστευαν κιόλας. Σε κάθε περ… https://t.co/7fk3j8ofTi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαλώνουν ΝΔ&ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός πέτυχε τα "ματωμένα" πλεονάσματα , αλλά κουβέντα δεν λένε για τις επαχθείς δεσμεύ… https://t.co/0XHdjeuApF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους έδωσαν αυτή τη μάχη με αυταπάρνηση. Δήλωση κατά την επίσκεψή μου στην Εύβοια. #kinima_alla

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/X2Phss7oPJ Είναι ώρα να δώσουμε μια ρεαλιστική νομοθετική λύση στο θέμα του ασύλου και με πολιτική βούληση…

Facebook

ZOO Category

Login