Να μην αποδεχθούμε τα Κυβερνητικά τετελεσμένα. Να μην καταγραφούμε ως άβουλοι και μοιραίοι.

on Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021.

Να μην αποδεχθούμε τα Κυβερνητικά τετελεσμένα. Να μην καταγραφούμε ως άβουλοι και μοιραίοι.

Όσοι δώσαμε τη μάχη και πετύχαμε να βάλουμε την Ηλεία στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί παρά να νιώθουμε οργή και αγανάκτηση για την κυβερνητική απόφαση που κλείνει τα Τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας στον Πύργο και στην Αμαλιάδα αντίστοιχα.

Νοιώθουμε, όμως, και βαθιά απογοήτευση για την αδυναμία και την αναποτελεσματικότητα των θεσμικών εκπροσώπων του Νομού να υπερασπιστούν τα κεκτημένα της Ηλείας, όταν μάλιστα από χρόνου πολλού, ήταν ξεκάθαρη η κυβερνητική μεθόδευση.

Θυμίζω σε όλους με τι επιχειρήματα πείσαμε την Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ., με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και Υπουργό Παιδείας τον Πέτρο Ευθυμίου, για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα της ένταξης της Ηλείας στον χάρτη των ΑΕΙ και με ποια αγωνιστική μεθόδευση το Θεσμικό Μέτωπο της Ηλείας με το συντονισμό του τότε Νομάρχη και τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων και όλων των Βουλευτών, πέτυχε τελικά την ίδρυση των Τμημάτων στον Πύργο και την Αμαλιάδα.

Θυμίζω ακόμα πως περίπου τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η σημερινή Κυβέρνηση τα αποκρούσαμε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς επίσης και ότι πάλι με πειστικό τρόπο αντιμετωπίσαμε την "περιπέτεια" των μεταρρυθμίσεων Αρβανιτόπουλου και Γαβρόγλου, με τελικό αποτέλεσμα το κεκτημένο της Μουσειολογίας στον Πύργο και της Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Το ό,τι στην πορεία του χρόνου από την ίδρυση των Τμημάτων μέχρι σήμερα, δεν λύσαμε το σύνολο των προβλημάτων σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που αντιμετώπιζαν, προφανώς και δεν νομιμοποιεί κανέναν να λειτουργεί τιμωρητικά σε βάρος της Ηλείας και πολύ περισσότερο δεν επιτρέπει σε όσους σήμερα την εκπροσωπούν να αποδέχονται τετελεσμένα.

Το γεγονός εξάλλου ότι εκατοντάδες άλλα τμήματα σε όλη την επικράτεια αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και λειτουργούν εξακτινωμένα, μακριά από την έδρα του Πανεπιστημίου τους, αναδεικνύει τον τιμωρητικό και άδικο χαρακτήρα της κυβερνητικής απόφασης σε βάρος της Ηλείας, αλλά και τις ευθύνες των δικών μας εκπροσώπων.

Ας αναλάβουν λοιπόν άμεσα την πρωτοβουλία αυτοί που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη να οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή των κυβερνητικών τετελεσμένων και εμείς θα είμαστε μαζί τους στην πρώτη γραμμή, αλλιώς θα καταγραφούν ιστορικά ως άβουλοι και μοιραίοι.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Η Κυβέρνηση προχώρησε σε κατανομή των πόρων για τους μεγάλους & ισχυρούς, χωρίς στήριξη της εγχώριας παραγωγής & μείωση…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Όταν κοιτάς ψηλά, έχεις δύναμη και όρεξη για δουλειά, δεν υπάρχουν όρια. Ο @Giannis_An34 δεν μας κάνει μόνο περήφανους.…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γιάννης Κουτσούκος - Μετά τις Σχολές σειρά έχουν τα Νοσοκομεία - "Τάδε έφη Μητσοτάκης" https://t.co/YSlO5PrZQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Mέσα σε 2 χρόνια & μέσα στην πανδημία, οι ανισότητες διευρύνονται, οι μη προνομιούχοι διπλασιάζονται, οι αδικίες παγιώνον…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Με πρόταση @JoeBiden, 130 χώρες συμφωνούν για φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών. Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης μειώνει…

Facebook

ZOO Category

Login