Μετά τις Σχολές σειρά έχουν τα Νοσοκομεία - "Τάδε έφη Μητσοτάκης"

on Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021.

Μετά τις Σχολές σειρά έχουν τα Νοσοκομεία -

Με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άνοιξε τον επόμενο κύκλο των αντιμεταρρυθμίσεων που κρύβεται πίσω από τις καλοδιατυπωμένες εκφράσεις για αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη.

Και για να μην μείνουν αμφιβολίες για το τι εννοούσε, είπε συγκεκριμένα, ότι " έχουμε περισσότερα Νοσοκομεία στην περιφέρεια από όσα έπρεπε να έχουμε, γιατί όλοι ήθελαν Νοσοκομείο στην πόλη τους".

Είναι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα με αυτό που χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση για να κλείσει τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στον Πύργο και την Αμαλιάδα, το επιχείρημα δηλαδή ότι έχουμε περισσότερα ΑΕΙ από όσα χρειαζόμαστε, πίσω από το οποίο η Κυβέρνηση προσπάθησε να κρύψει την αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία για να ενισχύσει τα Κολέγια και την Ιδιωτική Εκπαίδευση γενικότερα.

Έτσι λοιπόν και ενώ όλοι αναγνωρίζουν την συμβολή του Ε.Σ.Υ. στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μη εξαιρουμένη και της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι με το τέλος της θα ζητήσει από μια ανεξάρτητη Επιτροπή (που θα ορίσει ο ίδιος) να μας πει και που πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις.

Έσπευσε δε μέσω των γνωστών διαρροών στο φιλικό του τύπο να περιγράψει τους Νομούς που έχουν περισσότερα Νοσοκομεία από όσα, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη χρειαζόμαστε, όπου ο Νομός Ηλείας φιγουράρει στον χάρτη των Νοσοκομείων σε "Γκρίζα Ζώνη" με δύο νοσηλευτικά Ιδρύματα, σε Πύργο και Αμαλιάδα και ένα αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας στην Κρέστενα.

Μάλιστα τα γνωστά "παπαγαλάκια" του φιλοκυβερνητικού τύπου περιγράφοντας τις παθογένειες του υγειονομικού χάρτη για τις οποίες μίλησε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του αναφέρονται μεταξύ άλλων σε "υπερπληθώρα υπηρεσιών " και "χαμηλές πληρότητες", προκαλώντας κάθε Ηλείο που λόγω των γνωστών προβλημάτων αναγκάζεται να αναζητήσει εκτός Νομού υπηρεσίες υγείας.

Η Κυβέρνηση λοιπόν που δεν έκανε τίποτα για να στηρίξει το Ε.Σ.Υ., που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο στη διαχείριση της πανδημίας και που άφησε στην τύχη τους τα Νοσοκομεία της Ηλείας, ετοιμάζει τώρα να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της, που απετράπη προσωρινά λόγω πανδημίας, να μεταφέρει πόρους από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στον Ιδιωτικό Τομέα και σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσει μεταξύ άλλων και τη συγχώνευση ή το κλείσιμο πολλών δομών του συστήματος.

Αυτό ακριβώς είναι και το πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταρρυθμιστικής και βαθιά συντηρητικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αποτυπώθηκε ήδη στον Εργασιακό Νόμο με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που διαιρεί τους ασφαλισμένους σε παλιούς και νέους, υπονομεύοντας τις συντάξεις των παλαιών, κοροϊδεύοντας παράλληλα τους νέους για μεγαλύτερες συντάξεις μετά από 50 χρόνια.

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα για το πολιτικό προσωπικό του Νομού, από τους αιρετούς στην Τ.Α. μέχρι το Κοινοβούλιο, είναι αν θα ακολουθήσουν την "πεπατημένη" της αποτυχίας, ακριβώς όπως έπραξαν με τις Σχολές, ή έγκαιρα, θεσμικά και συλλογικά θα ορθώσουν το τείχος των επιχειρημάτων και θα προετοιμάσουν τον λαό, ώστε να συγκροτηθεί ενιαίο και αποτελεσματικό μέτωπο αγώνα, για την αναβάθμιση και όχι την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ηλεία.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login