Τα 50 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου που μεταβιβάστηκαν το 2018 στο Υπερταμείο

on Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020.

Επιστολή στο Δήμαρχο Πύργου, κ. Τάκη Αντωνακόπουλο

 

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, με τις Κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο, αποκάλυψα ότι μεταξύ των 10.119 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου που ο κ. Τσακαλώτος μεταβίβασε στην ΕΕΣΥΠ, δηλαδή στο Υπερταμείο στο οποίο υποθήκευσε τη Δημόσια Περιουσία για 100 χρόνια, περιλαμβάνονται και 50 ακίνητα ευρισκόμενα στα όρια του Δήμου Πύργου.

Όμως παρά τις σχετικές μου ερωτήσεις στη Βουλή, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο με αναφορά μόνο στους ΚΑΕΚ (ΦΕΚ Β’ 2320/19-6-2018), αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς ο κ. Τσακαλώτος ουδέποτε προσήλθε στη Βουλή, ούτε απάντησε ποτέ, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Προκύπτει όμως, από την έρευνα που πραγματοποίησα, ότι στους σχετικούς ΚΑΕΚ που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-2018, 50 ακίνητα και συγκεκριμένα από το με αριθμό 5.241 έως και το 5.291 έχουν ΚΑΕΚ με πρώτα πέντε στοιχεία τους αριθμούς 15177 (τα δύο πρώτα αναφέρονται στο Νομό Ηλείας και τα τρία δεύτερα στο Δήμο Πύργου).

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι κατά τη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή σχετικής επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος αποκάλυψε ότι από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του το 90% περίπου των 10.119 ακινήτων ανήκει στα μη μεταβιβάσιμα, δεν δεσμεύτηκε όμως για την ακύρωση της πράξης μεταβίβασής τους.

Η απόφαση του ΣτΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες, δικαιώνει ουσιαστικά τις Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Κινήματος Αλλαγής και τις δικές μου φυσικά, καθώς έκανε δεκτή προσφυγή πέντε Δήμων και ακυρώνει τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο.

Κατά συνέπεια, κύριε Δήμαρχε, με βάση όσα ενημερωτικά σας παρέθεσα, ο Δήμος Πύργου μπορεί τώρα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αξιοποιήσει σε όφελος των δημοτών και της περιοχής όσα από τα συγκεκριμένα ακίνητα προσφέρονται για το σκοπό αυτό.

                                                                                                  Με τιμή

Γιάννης Κουτσούκος

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: «Οκτώ από τις ντροπές του κ. Τσίπρα». 📄 Απάντηση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στη Βουλή ➡ https://t.co/Ag0U

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: μισός μισθός, για τους αγρότες αδιαφορία, για τις συντάξεις νέα καθυστέρηση. ✅ Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ανάχωμα στη…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όταν ο κ.Σπίρτζης απαντούσε στη Βουλή για την αξιοπιστία του εκλεκτού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ Καλογρίτσα που πήρε και τελικ… https://t.co/QdGARy29v1

Facebook

ZOO Category

Login