Header02

Επίσπευση διαδικασιών επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους δικαιούχους αγρότες του ειδικού καθεστώτος στις σημερινές συνθήκες της πιστωτικής ασφυξίας επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί με σύντομες και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ενισχυθεί στοιχειωδώς η ρευστότητα τους, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες   υποχρεώσεις και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κουτσούκος καταδίκασε τα επεισόδια στη Ν. Μανωλάδα και πρότεινε λύσεις για τη νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών γης.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος μιλώντας σήμερα ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ σε πρόταση νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας κατήγγειλε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το χθεσινό γεγονός της ένοπλης επίθεσης και του τραυματισμού ξένων εργατών στη Ν. Μανωλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν νομιμοποιείται να προσβάλλει την ανθρώπινη προσωπικότητα και να παρακρατεί τα δεδουλευμένα εργατών εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είναι παράνομοι. 

Λειτουργία του Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  (Αρ.Πρωτ.855/68504/15-06-2012 και Αρ. Πρωτ. 1946/131211/28-12-2012)  παρατάθηκε μέχρι την 31-08-2013 η διαδικασία εγγραφής των  υπόχρεων στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3955/2011, (ΦΕΚ 89, 20/04/2011 ) με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ακόμα ένα απαραίτητο και σοβαρό βήμα εξυγίανσης στην εμπορία και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Αντιμετώπιση προβλήματος σχετικά με την εξυπηρέτηση δανείων των επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε πυρόπληκτους νομούς

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013.

Προς  Υπουργό Οικονομικών

                  κ.Γιάννη Στουρνάρα

Θέμα: «Αντιμετώπιση προβλήματος σχετικά με την εξυπηρέτηση δανείων των επαγγελματιών και επιχειρήσεων σε πυρόπληκτους νομούς».

Κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω υπόμνημα των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαΐας Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω οικονομικής κρίσης και αφορά την αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων των επιχειρήσεων σε πυρόπληκτους νομούς.

Την ανάγκη να υλοποιηθούν οι διατάξεις του Νόμου για το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων ώστε να καθαρίσει η αγορά και να απαλλαγούν οι αγρότες από τους “αεριτζήδες” ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Γ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“ Με διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  (Αρ.Πρωτ.855/68504/15-06-2012 και Αρ. Πρωτ. 1946/131211/28-12-2012)  παρατάθηκε μέχρι την 31-08-2013 η διαδικασία εγγραφής των  υπόχρεων στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3955/2011, (ΦΕΚ 89, 20/04/2011 ) με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ακόμα ένα απαραίτητο και σοβαρό βήμα εξυγίανσης στην εμπορία και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Ομιλία στη Βουλή επί των άρθρων και των τροπολογιών του Σ/Ν του Υπ. Εργασίας: "Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας"

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 02 Απριλίου 2013.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είπαμε και επί της αρχής ότι το βασικό ζήτημα του νομοσχεδίου έπρεπε να το έχουμε λύσει προχθές, αν όχι χθες. Έκανα μία αναφορά στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  με το ν. 3996/2011. Και τώρα έρχεται η Κυβέρνηση και φέρνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο. Σωστό είναι κατά την άποψή μου. 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ & η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#ionionfm Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους, είναι λυπηρό που βρέθηκαν διάφοροι ψε… https://t.co/vaCqQDTpuF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#voulitv Οι εκλογικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα της χώρας για εξυπηρέτηση του δημόσ… https://t.co/39ftTJADzr

Facebook

Login