Header02

Αναπάντητο από τον κ. Κουρουμπλή το αίτημα για Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση και λειτουργία Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στο Κατάκολο έθεσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Κουτσούκος, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε στην γνώση που έχει ο κ. Κουρουμπλής για την περιοχή, το Δήμο Πύργου, το Κατάκολο, την ναυτική του παράδοση και προοπτική και επισήμανε ότι ενώ με το Ν/Σ ιδρύεται Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού σε άλλη περιοχή, παραλείπει την υιοθέτηση της πρότασης για το Κατάκολο.

Έκθεση συμμόρφωσης: Μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018.

Έκθεση συμμόρφωσης: Μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξηςγια την Έκθεση συμμόρφωσης

Κάθε επίσημο κείμενο οποιουδήποτε Ευρωπαϊκού Οργάνου, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του μνημονίου διαρκείας, στο οποίο έχει δεσμεύσει τη χώρα μας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Η Έκθεση συμμόρφωσης που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, επιβεβαιώνει τα υπερπλεονάσματα έως το 2022 – ανεξάρτητα από τα «αντίμετρα» και αυτά υπό προϋποθέσεις- και διαψεύδει την Κυβερνητική σπερμολογία περί μη εφαρμογής των ψηφισμένων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περικοπών στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Καμία, όμως, κυβερνητική μεθόδευση, σε συνδυασμό με τα ευρύτερα ζητήματα εθνικής στρατηγικής, δε μπορεί να αποκρύψει ότι η χώρα αντί της εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση, θα βρίσκεται υπό αυστηρή επιτροπεία με μακροχρόνιες ανειλημμένες δεσμεύσεις που καθηλώνουν την οικονομία και την κοινωνία, αναπαράγοντας την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα.

Πρόβλημα ερμηνείας διατάξεων του άρθρου 38 του ν. 4546/2018 σχετικά με τις άδειες διαμονής μεταναστών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα,

Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη,

Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο,

Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Με τις διατάξεις του άρθρου 38 του νόμου 4546/2018 (Φ.Ε.Κ. Α’ 101/12.6.2018) που ψηφίστηκε την 5η Ιουνίου από την Ελληνική Βουλή, ρυθμίστηκαν θέματα παραβόλων και προστίμων για τις διαδικασίες αρχικής χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής των μεταναστών που αφορούν διάφορα Υπουργεία, κατά λόγο αρμοδιότητας εκάστου. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αφορμή της ρύθμισης ήταν η εκκίνηση διαδικασίας παράβασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), που έκρινε ότι το ύψος των παραβόλων στις σχετικές διαδικασίες (για άδειες που προβλέπονται από ενωσιακές Οδηγίες) δεν είναι αναλογικό με τα μέσα εισοδήματα στην Ελλάδα, ενώ υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος διεκπεραίωσης από τη Διοίκηση.

Η περιβαλλοντική ρύπανση στους Αγίους Θεοδώρους και η ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018.

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

          κ. Γεώργιο Σταθάκη

Με βάση την αρμοδιότητά του ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών από την περιβαλλοντική ρύπανση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει ότι τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, που έχει οριστεί από τον Δήμο για την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού προβλήματος στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέβησαν στην περιοχή, διαπίστωσαν έντονο πρόβλημα στο ρέμα του Βροντού και κυρίως την εμφάνιση σκουρόχρωμων και δύσοσμων υγρών, από τα οποία εκλύετο έντονη και ανυπόφορη δυσοσμία.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" με τον Γιώργο Παπαδάκη

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018.

Συνέντευξη Γιάννη Κουτσούκου στην εκπομπή
Οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος βάφτισαν τους γείτονές μας Μακεδόνες. Η συμφωνία δεν είναι καλή, γιατί ο κ . Τσίπρας διαπραγματεύτηκε ερήμην του μετώπου της λύσης για μικροκομματικούς λόγους. Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στη Ευρωπαϊκή "νομενκλατούρα" και στο P.

Δείτε την εκπομπή εδώ,

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μαζί με @papatheodorou_t στο ξωκλήση της Αγίας Παρασκευής στην κορυφή του Ερύμανθου. Καταπληκτικό τοπίο φιλόξενοι ά… https://t.co/J8WT8uQnT6

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χαιρετισμός εκ μέρους της @FofiGennimata στην ημερίδα για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο. Υπενθύμισα,εκτός των άλλων,… https://t.co/u3Y9tS2muF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πόσο ακόμα θα κοροϊδεύουν;;; Προϋπολογισμός Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης 2018 & 2019 Διαφορά στις Κύριες Συντάξεις -… https://t.co/mwB3AgzSKc

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρέστενας για την παρουσίαση των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου. Η Εθνική Στρατηγική για… https://t.co/pKQ1ntrmpy

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @christidisp: Για το θέμα του εκλογικού νόμου ισχύει η ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε διατυπώσει. Οι υπόλοιπες συζητήσεις δεν μας αφορο…

Facebook

Login