Κατηγορία: Δελτία Τύπου

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου στα τοπικά ΜΜΕ, στην εκδήλωση των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου  στα τοπικά ΜΜΕ, στην εκδήλωση των εγκαινίων της μόνιμης έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης»

Η Αμαλιάδα τίμησε σήμερα το δικό της παιδί, το Νίκο Μπελογιάννη, τον άνθρωπο με το γαρύφαλλο όπως έγινε παγκόσμια γνωστός, έναν αγωνιστή των Ιδεών του που υπήρξε θύμα του μετεμφυλιακού κράτους.

Χάρη στις αποφάσεις του Δήμου Αμαλιάδας το 1995 και την προσφορά της οικογένειας Μπελογιάννη, την υπογραφή του Κώστα Λαλιώτη για το κτήριο

Καμία εγγύηση για την υλοποίηση του δρόμου Πάτρα – Πύργος, δύο χρόνια μετά την ακύρωση της δημοπράτησής του από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Όπως προέκυψε σήμερα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο κ. Σπίρτζης όχι μόνο δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα- Πύργος, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε τους φόβους μας, ότι το έργο βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Μετά την καθολική αντίδραση, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών τα μαζεύουν και το πρόγραμμα δακοκτονίας θα διεξαχθεί φέτος όπως πέρυσι και ο διαγωνισμός προμήθειας των εντομοκτόνων θα γίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: α) ερώτηση όλων των Βουλευτών της, β) τροπολογία που κατέθεσε στο συζητούμενο ν/σ αλλά και γ) τις τοποθετήσεις των Βουλευτών της, Γρηγοράκου Λεωνίδα, Κεγκέρογλου Βασίλη Κωνσταντινόπουλου Οδυσσέα, Κουτσούκου Γιάννη, Παπαθεοδώρου Θεόδωρο, και Τζελέπη Μιχάλη στην ολομέλεια της Βουλής, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης δεσμεύτηκε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των εντομοκτόνων και την υλοποίηση του συλλογικού προγράμματος δακοκτονίας θα πραγματοποιηθεί όπως και πέρυσι από το Υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης.

Από τον Τομέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανάθεση στον όμιλο Καλογρίτσα της τέταρτης εργολαβίας του οδικού άξονα “Πάτρα-Πύργος”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017.

Κι όμως στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνονται θαύματα. Ο εκλεκτός εργολάβος της κυβέρνησης κ. Χρ. Καλογρίτσας κέρδισε και την τέταρτη συνεχόμενη εργολαβία του οδικού άξονα "Πάτρα - Πύργος". Μια ακόμη φαρσοκομωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος δήλωνε ότι με την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, επιτάχυνση του έργου και περισσότερες εταιρείες που θα ενεργοποιηθούν.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνου ΚΤΕ Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την συνάντηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με την κα Γεροβασίλη

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017.

Ο εμπαιγμός των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης δεν έχει όρια.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνιόταν πεισματικά όλο το προηγούμενο διάστημα να δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το ν.3981/2011 αρ. 15 § 8, προκειμένου να ενταχθούν στο μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό, αλλά τους έκλεισε και την πόρτα του διαλόγου δημιουργώντας εργασιακή ανασφάλεια, με δεδομένο την ολοκλήρωση της θητείας τους στις 10-2-2017.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει με τη σημερινή Τριμηνιαία Έκθεσή του, τις θέσεις που ως Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε διατυπώσει για τα αδιέξοδα που καθημερινά σωρεύει η Κυβερνητική πολιτική, καθώς μεταξύ άλλων διαπιστώνει:

- Δεν έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή ανάπτυξη. (σελ 21)

- Υπάρχουν τόσο πολιτικοί όσο και οικονομικοί λόγοι που θέτουν εν αμφιβάλω την επίτευξη τόσο υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. (σελ 30)

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Εισηγητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Σ/Ν «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρνήθηκε το Υπουργείο Οικονομικών να υιοθετήσει την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την υποχρεωτικότητα των ελέγχων σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών 3.000.000 € Ενεργητικό 1.500.000€ και Μ.Ο. απασχολουμένων 50 άτομα, όπως ακριβώς προέβλεπε το Σ/Ν που τέθηκε σε διαβούλευση και όπως υποστήριξαν οι αρμόδιοι φορείς (Ε.Λ.Τ.Ε.- Ο.Ε.Ε.-Σ.Ο.Ε.Λ- Ε.Κ.) .

Επιστολή Φ. Γεννηματά προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017.

Θέμα: Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες.

 

Η Ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία διέρχεται περίοδο έντονης δοκιμασίας. Η απογοήτευση είναι ορατή παντού στην ύπαιθρο, οι αγρότες πιέζονται ασφυκτικά λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων, της μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, του κόστους του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, της αύξησης σε 24% του συντελεστή Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια, της επιβολής φόρου στο κρασί.

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την επιστολή του Τσακαλώτου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόκειται για επιστολή ντροπής. Παίρνουν πίσω με ταπεινωτικό τρόπο όλα όσα έλεγαν.

Για μια ακόμη φορά, εκθέτουν την χώρα, βουλιάζουν στα ψέμματά τους.

Όμως το «μάρμαρο» δυστυχώς το πληρώνει ο Ελληνικός λαός.

Τι έλεγαν

1. «Δεν είμαστε αποικία, δίνουμε το κοινωνικό μέρισμα χωρίς να ρωτήσουμε την ΕΕ και το ΔΝΤ»

                                                                                     Κυβερνητικός Εκπρόσωπος 9/12/2016

Τι λένε τώρα στην επιστολή Τσακαλώτου

«Αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς»

Τι έλεγαν

2. «Κάναμε πράξη την παλαιότερη δέσμευσή μας για την 13η Σύνταξη»

                                                                                       Α. Τσίπρας 8/12/2016

Κουτσούκος προς Γαβρόγλου για το για ΤΕΙ Πύργου: «Πολλαπλά τα προβλήματα, δώστε λύσεις»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγνώρισε τα προβλήματα του ΤΕΙ Πύργου ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Γιάννη Κουτσούκου, δεν έδωσε όμως συγκεκριμένες λύσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούκος έθεσε τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πύργου, όπως οι υποδομές, καθηγητές, έλλειψη εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό, κ.λπ., τονίζοντας τη ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής τους, καθώς η επίλυση των προβλημάτων αυτών και η αναβάθμιση του ΤΕΙ στον Πύργο αποτελεί καθολικό αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας.

Παρατείνονται οι μισθώσεις σε Αγουλινίτσα – Μουριά Διαβεβαιώσεις Αποστόλου σε Κουτσούκο

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016.

Παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 προτίθεται να δώσει το ΥΠΠΑΤ στις μισθώσεις των εκτάσεων της πρώην Λίμνης Αγουλινίτσας και Μουριάς, όπως διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή τον κ. Κουτσούκο ο Υπουργός κ. Αποστόλου απαιτώντας σε Επίκαιρη Ερώτησή του.

Ο κ. Κουτσούκος είχε θέσει έγκαιρα και πριν τη λήξη των σημερινών μισθώσεων το αίτημα των Προέδρων των όμορων κοινοτήτων για παράταση των μισθώσεων προκειμένου να μην προκληθεί τεράστια ζημιά στους αγρότες που καλλιεργούν εδώ και 40 χρόνια αλλά και κοινωνική αναταραχή, καθώς το εισόδημα της περιοχής εξαρτάται από αυτές τις αγροτικές δραστηριότητες.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνος Οικονομικών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.

Ο κ. Τσακαλώτος σήμερα στην Βουλή «κάλυψε» και πάλι την ΝΔ της περιόδου Καραμανλή, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι δεν αυξήθηκαν σημαντικά οι δαπάνες (σπατάλες) του Προϋπολογισμού εντός της διακυβέρνησής τους (2004-2009).

Για να βοηθήσουμε την ασθενή (επιλεκτική) μνήμη του παραθέτουμε τον παρακάτω πίνακα του Γ.Π.τ.Β. από την Έκθεση του Γ’ Τριμήνου του 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε προτείνει και Εξεταστική από τότε μέχρι σήμερα.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου, Υπεύθυνου του Τομέα Οικονομικών της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τον Προϋπολογισμό του 2017

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016.

Οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας είναι τα θύματα των νέων φορολογικών βαρών και των περικοπών στις κοινωνικές παροχές που φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017.

Καλούνται πάλι οι Έλληνες πολίτες να σηκώσουν το βάρος μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής που πρώτα εξανέμισε τους κόπους και τις θυσίες τους, στο όνομα ψευδών και απατηλών υποσχέσεων και μετά δέσμευσε τη χώρα με το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και μέτρα συνολικού ύψους 12,5 δισ.

Οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις Διοικήσεις των Τραπεζών εντείνουν τα προβλήματα του Τραπεζικού Συστήματος

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016.

Δήλωση Γιάννη Κουτσούκου Υπεύθυνος Οικονομικών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα δοκιμάζεται- πέραν των άλλων- και από την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα στις Διοικήσεις των Τραπεζών ΕΘΝΙΚΗ και Πειραιώς.

Είχαμε προβλέψει από το 2015 στην Βουλή τις συνέπειες που θα υπάρξουν με την άτακτη Κυβερνητική υποχώρηση στην τρόικα, που τελικά οδήγησε τις διατάξεις ενός απαράδεκτου Νόμου για την επιλογή των ΔΣ των Τραπεζών.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#ionionfm Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους, είναι λυπηρό που βρέθηκαν διάφοροι ψε… https://t.co/vaCqQDTpuF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#voulitv Οι εκλογικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα της χώρας για εξυπηρέτηση του δημόσ… https://t.co/39ftTJADzr

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Ενημέρωση Επ. Οικονομικών από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ: Το αφήγημα της "καθαρής εξόδου" είναι αυτοδιαψευδόμενο… https://t.co/APSiPcbqhO

Facebook

Login