Κατηγορία: Επίκαιρες Ερωτήσεις

Ο Κυβερνητικός εμπαιγμός για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν έχει τέλος

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Η Κυβερνητική αδιαφορία για τη στελέχωση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και τις επανειλημμένες δηλώσεις αρμοδίων στελεχών για αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους κάτοικους της περιοχής.

 

Παρά το γεγονός, ότι ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των φορέων της περιοχής στις 12/04/2016 για την πρόθεση του Υπουργείου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν υπήρξε.

 

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου;

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μεγαλύτερου από τις δικές σας χειρότερες προβλέψεις κατά 0,45%, δεν μπορεί να αποκρύψουν την πολιτική σας ευθύνη για το πισωγύρισμα της Ελληνικής Οικονομίας και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2015 που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και σε μέτρα 7,2 δις, καθώς και στα πρόσθετα που έχει ήδη αποδεχθεί η Κυβέρνηση, προς δόξαν της «σκληρής» διαπραγμάτευσης.

Πότε θα καταβληθούν στους αγρότες της Ηλείας οι οφειλόμενες αποζημιώσεις και ενισχύσεις;

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

         κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η Κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα, με τη φορολογική αφαίμαξη των αγροτών, την κατάργηση του Ο.Γ.Α. και την αύξηση των εισφορών, έχει προκαλέσει την οργή των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

 

Τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη εξοντώνουν τους αγρότες

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016.

 

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Τα νέα φορολογικά βάρη, ύψους 4,2 δις για την διετία 2015-2016, πλήττουν το σύνολο των πολιτών, ιδιαίτερα όμως τους Έλληνες αγρότες και σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση καθιστούν ασύμφορη την αγροτική δραστηριότητα.

«Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Νέες Καλένδες, πολύπλοκες διαδικασίες, ακαθόριστος χρόνος, ανολοκλήρωτο έργο»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι φόβοι που είχα εκφράσει κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης μου, στις 20-04-2015, ότι η Κυβέρνηση με την απαράδεκτη απόφαση της στις 26-03-2015, για ακύρωση της δημοπράτησης του δρόμου Πάτρα-Πύργος, έθεσε σε κίνδυνο την υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, με δεδομένο μάλιστα ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης ήταν η κατάτμηση του έργου.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Μπαλάφα, για τις Αποζημιώσεις των Πλημμυροπαθών

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Μπαλάφα, για τις Αποζημιώσεις των Πλημμυροπαθών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και ο κ. Κουρουμπλής θα γνωρίζετε τις δραματικές επιπτώσεις που είχε η θεομηνία που έπληξε τη δυτική Ελλάδα, την Αχαΐα, αλλά κυρίως τη βόρεια Ηλεία, την περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τη Βουπρασία, τα Λεχαινά, την Κυλλήνη στις 21, ξημερώνοντας 22 του μήνα που μας πέρασε. Πιστεύω ότι επίσης θα σας είναι γνωστό ότι είχαμε πλημμύρες σε σπίτια, σε καταστήματα. Είχαμε καταστροφές δημόσιων και δημοτικών υποδομών και αγροτικών εγκαταστάσεων όπως θερμοκήπια. Πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες, έπεσαν γεφύρια, μελίσσια βγήκαν στη θάλασσα. Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα.

Αποκατάσταση ζημιών - καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τη θεομηνία στις 21/10/2015 στο Νομό Ηλείας

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Δυτική Ελλάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 21/10/2015, με ισχυρούς ανέμους και μεγάλη βροχόπτωση, είναι ιδιαίτερα μεγάλες και σοβαρές σε υποδομές, δημόσιες - δημοτικές, σε περιουσίες πολιτών και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης για «διπλό νόμισμα»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Βαρουφάκη Γιάνη

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε σήμερα δημοσίευμα ξένης εφημερίδας, ότι πραγματοποιήσατε συνάντηση στην Αθήνα, τόσο εσείς όσο και ο κύριος Πρωθυπουργός, με τον οικονομολόγο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank,κ. Τόμας Μάιερ, με τον οποίον συζητήθηκε το ενδεχόμενο υιοθέτησης «διπλού νομίσματος».

Η Καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος ακύρωσης του Διαγωνισμού για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος οδηγεί σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015.

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς

τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών,

Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γιώργο

Θέμα: «Η Καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος ακύρωσης του Διαγωνισμού για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος οδηγεί σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του»

Κύριε Υπουργέ,

Με την από 26-3-2015 απόφασή σας για την ακύρωση της διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος»

Επίκαιρη Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου για την πορεία των εσόδων.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015.

Επίκαιρη Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου για την πορεία των εσόδων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ και κύριε Αναπληρωτά, που έχετε σήμερα την ευθύνη να απαντάτε, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η πορεία των εσόδων τον Δεκέμβρη και κυρίως το Γενάρη και το Φλεβάρη καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα του Προϋπολογισμού.

"Τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η υστέρηση εσόδων"

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες υπάρχει μεγάλη υστέρηση εσόδων σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού κατά τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη του τρέχοντος έτους.

 

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα: "Αναγκαίες αλλαγές και διορθώσεις στις αποφάσεις για την τήρηση των βιβλίων από τους αγρότες"

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014.

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. 
Κύριε Υπουργέ, η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε πριν τις διορθωτικές παρεμβάσεις της προηγούμενης εβδομάδας και υποστήριζα ότι επικρατεί εύλογη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση σε μεγάλη κλίμακα αγροτών, επειδή για πρώτη φορά καλούνται να τηρήσουν βιβλία. Βεβαίως, έγιναν πολύ σημαντικά λάθη από το Υπουργείο που προκάλεσαν αυτήν την αγανάκτηση. 

Αναγκαίες αλλαγές και διορθώσεις στις αποφάσεις για την τήρηση των βιβλίων από τους αγρότες

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

            Σε αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, καθώς πέρα των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει καλείται να τηρήσει για πρώτη φορά βιβλία Εσόδων – Εξόδων.

            Το γεγονός ότι ένα μέτρο εξυγιαντικό του οικονομικού κύκλου του πρωτογενούς τομέα υλοποιείται χωρίς να έχουν παρθεί υπόψη όλες οι παράμετροι, κοινωνικές και οικονομικές, που θα διασφάλιζαν την ομαλή εφαρμογή του, την αποφυγή των συγχύσεων, των δυσκολιών και των κοστοβόρων διαδικασιών, 

Συζήτηση της Ερώτησης με θέμα «Η αρνητική στάση των Τραπεζών για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής δανείων, που χορηγήθηκαν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μέσω τραπεζώ

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Σας ευχαριστώ.

Κύριε Πρόεδρε, θέλω, παρακαλώ, την προσοχή τη δική σας περισσότερο και όχι του παριστάμενου Υφυπουργού, του κ. Κεγκέρογλου, γιατί είναι σχετικά νέος στο Υπουργείο, για να σας εξηγήσω την περιπέτεια αυτής της ερώτησης. 

Η αρνητική στάση των Τραπεζών για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής δανείων, που χορηγήθηκαν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μέσω τραπεζών με επιδοτούμενο επιτόκιο

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

            Επανέρχομαι προκειμένου να πάρω επιτέλους απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είχα καταθέσει τις υπ’ αριθμόν ερωτήσεις 10215/25-04-2013 και 13107/18-07-2013, οι οποίες, δυστυχώς, δεν απαντήθηκαν από το Υπουργείο σας, κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα:

Σε αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες δανειολήπτες δικαιούχοι του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας κάνει κριτική ο #κωλοτούμπας που βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά. #vouli https://t.co/baKaoP1kSi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ & η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

Facebook

Login