Κατηγορία: Ερωτήσεις

Μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Οι αγρότες και οι οικονομικοί κλάδοι που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα αντιμετωπίζουν λόγω και της οικονομικής κρίσης πολλαπλά προβλήματα και έχουν στραμμένο το μάτι στην ελπίδα που μπορεί να δώσει η ενεργοποίηση των μέτρων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

 

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) αποτελεί βασικό εργαλείο στήριξης για τον αγροτικό τομέα και γενικότερα την ύπαιθρο.

 

Τεράστια αναστάτωση στην Ηλεία από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γεώργιο Σταθάκη

 

Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στο Ν. Ηλείας από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, καθώς αγροτικές εκμεταλλεύσεις οικίες και οικισμοί εμφανίζονταιως δάση.

Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα, όπου στο Δήμο Πύργου από τα 60.500 στρέμματα που είναι δηλωμένα στο Ο.Σ.Δ.Ε. χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέα τα 20.700, δηλαδή το 34% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σε άλλη περίπτωση εκτάσεις που παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες της Μικράς Ασίας το 1952 ως αγροτικές εκτάσεις κρίνονται αναδασωτέες,

Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας σε αγρότες - κτηνοτρόφους

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη κακοκαιρία του πρώτου δεκαημέρου του Γενάρη, με πρωτοφανή για την Ηλεία φαινόμενα χαμηλών θερμοκρασιών και χιονόπτωσης, επέφερε ολική καταστροφή σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφική παραγωγή.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και του παγετού καταστράφηκαν ολοσχερώς καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, ενώ μεγάλες αναμένονται οι απώλειες στο φυτικό κεφάλαιο, κυρίως σε εσπεριδοειδή και ελιές.

Να ενημερωθεί η Βουλή για την επιστολή Τσακαλώτου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών,

           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Οι συνεχείς τακτικισμοί και οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι υπονομεύουν την πορεία της χώρας και την εγκλωβίζουν σε ένα αέναο κύκλο αδιεξόδων και δεσμεύσεων.

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη θεομηνία στην Ζάκυνθο

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Εσωτερικών

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

           2. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Ζάκυνθο στις 26 και 27-11-2016, προξένησαν τεράστιες υλικές ζημιές και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

 

Τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, η υλοποίησή τους όμως προϋποθέτει την άμεση ανταπόκριση των κρατικών μηχανισμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα τον Πύργο

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                 κ. Νικόλαο Φίλη

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ακόμα πιο έντονα, μέσα από αντιπαραθέσεις και αμφισβητήσεις, το χρόνιο πρόβλημα της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στον Πύργο.

Μεγάλα συμφέροντα πίσω από την έξωση των αγροτών από τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  1. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας          

  κ. Πάνο Καμμένο            

 2.Τον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων          

   κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι αγρότες της περιοχής της Ανδραβίδας, εδώ και πολλά χρόνια, καλλιεργούσαν τις εκτάσεις του αεροδρομίου Ανδραβίδας, συμμετέχοντας μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού τους στη διαδικασία της ενοικίασης τους.

 

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016.

Η παραχώρηση του Ινστιτούτου Κοροίβου στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπονίας στην Αμαλιάδα
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

                κ. Ευάγγελο Αποστόλου

             2. Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                 κ. Νικόλαο Φίλη

 

Το Ινστιτούτο Αμπέλου και Οπωροκηπευτικών στον Κόροιβο της Ηλείας είναι δυστυχώς, εγκαταλελειμμένο παρά το γεγονός ότι διαθέτει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και κατέχει πολλαπλασιαστικό υλικό τοπικών ποικιλιών οπωροκηπευτικών.

 

Να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η πρόσφατη κακοκαιρία με τη σφοδρότατη βροχόπτωση και τον πρωτοφανή όγκο νερού προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες του Ν. Ηλείας.

Επλήγησαν δενδρώδεις καλλιέργειες, οπωροκηπευτικά, καλλιέργειες αραβοσίτου, ενώ καταστροφικές ήταν οι συνέπειες στη συγκομισμένη σταφίδα που παρεσύρθη από τα αλώνια, λόγω του μεγάλου όγκου των βρόχινων υδάτων.

Μέτρα για την αποζημίωση των πληγέντων πολιτών και την αντιμετώπιση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία στο Ν. Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

           κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

 

Η σφοδρότατη κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι και σήμερα, το Ν. Ηλείας προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Υποδομές, κατέστρεψε περιουσίες απροστάτευτων από τα καιρικά φαινόμενα πολιτών.

Προβλήματα στον υπολογισμό των δικαιωμάτων και ενιαίας ενίσχυσης 2015 και της πληρωμής των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Παρά το ότι πλησιάζει η καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση και των υπόλοιπων πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημαντικές εκκρεμότητες παραμένουν με τον υπολογισμό των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης 2015-2019 παραγωγών του νομού Ηλείας.

Συγκεκριμένα, αρκετοί παραγωγοί εξακολουθούν να έχουν προβλήματα με τα ατομικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση υπολογισμού για τα δικαιώματά τους και δεν έχουν λάβει επαρκείς εξηγήσεις και απαντήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις ενστάσεις που υπέβαλαν για τα προφανή λάθη.

Οι ρυθμίσει της νέας κυνηγητικής περιόδου

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

 

Ανησυχία επικρατεί στον κόσμο των χιλιάδων κυνηγών, μεταξύ των οποίων και 7.000 περίπου Ηλείοι, σχετικά με τις ρυθμίσεις της νέας κυνηγητικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ βρισκόμαστε μόλις 20 μέρες πριν την καθιερωμένη έναρξη της κυνηγητικής περιόδου.

«Οι μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του Ν. Ηλείας από τις βροχοπτώσεις και η ανάγκη αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Ηλεία το Σάββατο στις 25-06-2016 προξένησαν ολοκληρωτικές καταστροφές σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

 

Οι ενέργειες του Υπουργείου για την απομάκρυνση των συσσωρευμένων σκουπιδιών στον Πύργο

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κύριε Υπουργέ,

Οι εικόνες των συσσωρευμένων σκουπιδιών στο δρόμο Πύργος –Κατάκολο, προκαλούν αλγεινή εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες του Νομού μας και δυσφημούν διεθνώς την περιοχή μας, καθώς τα αρνητικά δημοσιεύματα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

 

Τιμωρούν με περικοπή 60% τους νέους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. – θύματα χιλιάδες μικροαγρότες της Ηλείας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο

 

 

Οι ανατροπές του νέου ασφαλιστικού Νόμου, 4387/2016 της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ορατές για χιλιάδες συνταξιούχους με τη μείωση του ΕΚΑΣ, των Επικουρικών Συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ, ενώ ακολουθούν οι μειώσεις μέχρι και 30% στις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους και έπεται η περικοπή των κύριων συντάξεων.

 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας κάνει κριτική ο #κωλοτούμπας που βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά. #vouli https://t.co/baKaoP1kSi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ & η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

Facebook

Login