Κατηγορία: Ερωτήσεις

Θα παραχωρήσει η ΕΤΑΔ το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας στο Δήμο Ήλιδας με μακροχρόνια μίσθωση;

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

 

Το Δημοτικό Κάμπινγκ Αμαλιάδος του Δήμου Ήλιδας εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες τις ανάγκες αναψυχής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών στην παραλία της Κουρούτας καθώς διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες με βάση τις οποίες απονέμεται κάθε χρόνο η «Γαλάζια Σημαία».

Προβλήματα εφαρμογής των διατάξεων για την απασχόληση εργατών γης, πολιτών τρίτων χωρών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

2. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

3. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Το ζήτημα της απασχόλησης των αλλοδαπών εργατών γης, πολιτών τρίτων χωρών παράνομα διαμενόντων στη χώρα μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για την αγροτική οικονομία καθώς συγκομίζουν τα προϊόντα μας, όσο και για τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως για την νομιμότητα της απασχόλησης και την δικαιολόγηση των δαπανών από τους αγρότες, ώστε να προστατευτούν έναντι της υψηλής φορολογίας.

Η Κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες των Ηλείων από το πακέτο Γιούνκερ

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού

 

κ. Γεώργιο Σταθάκη

Οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η Κυβέρνηση, μετά την παρουσίαση της μελέτης της ΕΡΓΟΣΕ στον Πύργο τον περασμένο Φεβρουάριο, για την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ του σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα- Πύργος – Καλαμάτα διαψεύστηκαν με την ανακοίνωση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολίτικής για την ένταξη 42 έργων.

Καθυστέρηση στις εκτιμήσεις ζημιών του 2016 και στις πληρωμές αποζημιώσεων του 2015

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Μαΐου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

           Οι πρόσφατες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από παγετό και χαλάζι έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη ανησυχία στους αγρότες διάφορων περιοχών της χώρας.

           Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα στις δενδρώδεις καλλιέργειες (ροδακινιές, αμυγδαλιές, αχλαδιές, κερασιές βερικοκιές) που ως γνωστόν συμβάλλουν σημαντικά στις εξαγωγές και συμμετέχουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο αγροτικό εισόδημα της χώρας. Ζημιές έχουν σημειωθεί και σε αμπέλια, κηπευτικά και σε διάφορες άλλες καλλιέργειες.

           Η έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και η καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων αποτελεί αυτονόητο αίτημα και δικαίωμα των αγροτών με δεδομένο ότι η απώλεια της παραγωγής τους στερεί τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμη και το κόστος παραγωγής.

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικών με τη διαδικασία πρόσληψης ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016.

Α.Κ.Ε.

Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 4851/340/15-04-2016 Ερώτησης και επειδή από καταγγελίες  προκύπτει αθέμιτη παρέμβαση στη διαδικασία πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ (με βάση την υπ’ αριθ. 253/9.2.2016 Προκήρυξη) με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων,

Απάντηση των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Υποδομών,Μεταφορών και Δικτύων στην υπ'αρ.3316/18.2.2016 ερώτηση του Γιάννη Κουτσούκου με θέμα "Μέτρα για την αντιμετώπιση των ζημιών από τον σεισμό στις 15/2/2016, που έπληξε την Ηλεία

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016.

Δείτε την απάντηση εδώ

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί, Αναθέσεις, Δαπάνες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο πλαίσιο της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΕ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή και Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένο

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης έκτακτων και επειγουσών αναγκών που συνδέονται με την προσφυγική κρίση, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής πολιτικής) και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν προβεί σε σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων κινητών και ακινήτων με τρίτους. Οι παραπάνω διαδικασίες μπορούν να γίνουν, κατά τις πρόσφατες ψηφισθείσες διατάξεις των Ν. 4375/2016 (άρθρο 19) και Ν. 4368/2016 (άρθρο 96), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης διάταξης, για την αντιμετώπιση έκτακτων και επειγουσών αναγκών, διατάξεις τις οποίες ψήφισε η Κυβέρνηση και καταψηφίσαμε εμείς, γιατί θεωρούμε ότι αντίκεινται στην αρχή της διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις.

Συνεχής πορεία υποβάθμισης και απειλή κλεισίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 05 Απριλίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

 

           κ. Ανδρέα Ξανθό

 

 

Σε πλήρη αποδυνάμωση, μέχρι του σημείου να υπονομεύεται η λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, έχει οδηγήσει η Κυβερνητική πολιτική.

Με συγκεκριμένες ενέργειες, παραλήψεις και αθέτηση υποσχέσεων, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, άλλες κλινικές κλείνουν, όπως έγινε με τη Μαιευτική και άλλες αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν, όπως συμβαίνει με την Παθολογική και Χειρουργική Κλινική.

Σε εκκρεμότητα το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” –σε αβεβαιότητα οι εργαζόμενοι– απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Προγράμματος του Δήμου Πύργου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: 1.Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

             κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

         2. Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

 

Ανασφάλεια, αβεβαιότητα και ερωτηματικά για τους σκοπούς της Κυβέρνησης, δημιουργεί, σε εξυπηρετούμενους και εργαζομένους, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογηθεί το σύνολο των απαιτούμενων διαδικασιών, για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» για το 2016, παρότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Το σχέδιο Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο προκαλεί την τοπική κοινωνία και τους φορείς της

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

         κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Όπως καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι πέντε Δήμαρχοι των όμορων Δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου, ενημερώθηκαν από τον τύπο για το σχέδιο Π.Δ. που παρουσίασε σε σχετική συνέντευξη ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης και αφορά τα μέτρα προστασίας, τους όρους δόμησης και τη χρήση γης στην περιοχή του Κόλπου της Κυπαρισσίας.

«Συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο Γιούνκερ» τα απαιτούμενα αρδευτικά έργα στην Ηλεία»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

             κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Το αρδευτικό δίκτυο του Ν. Ηλείας –από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα- αντιμετωπίζει, λόγω της παλαιότητάς του και της πλημμελούς συντήρησης, σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες νερού και δυσκολίες στην άρδευση κυρίως την περίοδο αιχμής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπονόμευσε το Πιλοτικό Πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα (ΕΚΕ), δεν εφάρμοσε όσα προέβλεπε η ΚΥΑ 39892/ΓΔ1.2 (ΦΕΚ Β΄3018/7.11.2014) για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και κυρίως για την εργασιακή επανένταξη των ανέργων και αν

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ: 1)Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

             Κοινωνικής Αλληλεγγύης

             κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

         2)Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Εδώ και πολύ καιρό έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του Πιλοτικού προγράμματος Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα (ΕΚΕ) που εφαρμόστηκε σε13 δήμους (ένα σε κάθε Περιφέρεια της χώρας) από το Νοέμβριο του 2014 έως Απρίλιο του 2015. 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας κάνει κριτική ο #κωλοτούμπας που βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά. #vouli https://t.co/baKaoP1kSi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ & η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

Facebook

Login