Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Κατάργηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού φόρου στο κρασί

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

            Κατά τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή του σχετικού Νόμου 4346/2015 αλλά και με πολλές άλλες παρεμβάσεις μας είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί θα επέφερε σοβαρό πλήγμα στις συνεταιριστικές και ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις της χώρας με καταστροφικές συνέπειες για τους αμπελουργούς και τους εργαζόμενους στον οινικό τομέα.

            Επίσης, είχαμε εκτιμήσει ότι η επιβολή του φόρου δεν θα απέδιδε τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση έσοδα των 70 εκατ. ευρώ.

Tι έγινε με τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ σε εταιρεία Καλογρίτσα για λήψη εικονικών τιμολογίων, ρωτούν Κεγκέρογλου-Κουτσούκος

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ.ΕυκλείδηΤσακαλώτο

Θέμα: Καταθέστε στη Βουλή για την ενημέρωση των Βουλευτών τα ονόματα ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων των 270 μεγαλοφειλετών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση της ΠΝΠ, καθώς και ονόματα των επιχειρηματιών ή τις επωνυμίες των Νομικών Προσώπων που περιλαμβάνονται στους 3.500 ελέγχους, τα πορίσματα των οποίων μετατράπηκαν σε απλά πληροφοριακά φύλλα.

Η μεταφορά των αποθεματικών της Α.Τ.Ε. Ασφαλιστικής στο εξωτερικό και οι αλλαγές στη διαδικασία πώλησής της

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων της Α.Τ.Ε. Ασφαλιστικής, περίπου 400 εκατομμύρια αποθεματικά της εταιρείας σε μερίσματα και τίτλους μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, καθώς και με απόφαση της Διοίκησης και έγκριση της Επιτροπής Τραπεζικών Συναλλαγών υπήρξε αλλαγή του θεματοφύλακα και ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στη Γερμανική Τράπεζα HSBC.

Το «Plan B» και οι ευθύνες της κυβέρνησης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς τους Υπουργούς:

 1)Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο

  2)Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

            Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κα Φώφη Γεννηματά με αφορμή δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη για την ύπαρξη «PlanB», με επίκαιρη ερώτησή της απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στις 31-7-2015 τον καλούσε «να δώσετε σήμερα καθαρές και σαφείς απαντήσεις σχετικά με το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με πρωταγωνιστή τον πρώην Υπουργό Οικονομικών. Σας ρωτάμε ευθέως ποιες ήταν οι εντολές σας; Ποια είναι η ανάμιξή σας; Ποιες ήταν οι ενημερώσεις που παίρνατε καθ’ όλη τη διάρκεια; Τι τελούσε εν γνώσει σας τελικά; Ποια ήταν η ομάδα που λειτουργούσε εν κρυπτώ μυστικά; Ποιο ήταν το περιεχόμενο του «PlanB»;» Και τότε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην κα Γεννηματά ανέφερε: «Με ρωτάτε αν εγώ είχα δώσει εντολή; Φυσικά κυρία Γεννηματά. Αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον Υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον ΕΛΓΑ και ταλαιπωρεί τους αγρότες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

1. Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου

 

            Οι ακατανόητοι, ερασιτεχνικοί και επικίνδυνοι χειρισμοί της κυβέρνησης προκαλούν πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού ΕΛΓΑ, πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία ενός φορέα πολύ σημαντικού και απαραίτητου για τη στήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων.

            Τις οδυνηρές συνέπειες της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής και στα θέματα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου τις πληρώνουν οι αγρότες όλης της χώρας από τον Έβρο έως την Κρήτη που βρίσκονται σε απόγνωση αφού καθυστερούν οι εκτιμήσεις 80 χιλιάδων δηλώσεων ζημιάς του 2016 και η πληρωμή αποζημιώσεων 30 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2015.

Προβλήματα στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

Κύριε Υπουργέ,

Με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από παλινωδίες και πισωγυρίσματα υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2089 Β/07-07-2016) που καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης».

Στο άρθρο 5 της ΚΥΑ ορίζεται ότι: «η αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Νόμου 1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είτε από τον αιτούντα απευθείας, είτε μέσω των αρμοδίων οργάνων των Δήμων ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) των Δήμων του άρθρου 3 της παρούσης. Σε περίπτωση που το νοικοκυριό απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά μόνο μέσω των Δήμων ή των Κ.Ε.Π.»

Οι ανέλεγκτες offshore και οι ευθύνες του Υπ. Οικονομικών

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Η πορεία των ελέγχων των offshoreεταιρειών έχει επανειλημμένα απασχολήσει την κοινή γνώμη και τους φορολογούμενους πολίτες, καθώς υφίστανται υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις, την ίδια ώρα που μεγάλου φορολογικού αντικειμένου υποθέσεις παραμένουν ανέλεγκτες. Απετέλεσε δε την αιχμή του δόρατος στην αντιπολιτευτική ρητορική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπόσχονταν άμεση διεκπεραίωση των ελέγχων, ενώ τώρα «ξιφουλκούν» κατά της φοροδιαφυγής χωρίς όμως ουσιαστικά αποτελέσματα.

Τα ληξιπρόθεσμα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

 

Η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων πολιτών αποδεικνύεται από την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οι οποίες σε ετήσια βάση, Δεκέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2015 αυξήθηκαν κατά 11 δις ή κατά 14,7% (από 75,2 δις σε 86,3 δις), ενώ με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία ανήλθαν στα 87,7 δις στις 1/4/2016, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 1,4 δις το Α’ τρίμηνο του 2016.

 

 

Αντικείμενο και κόστος συμβάσεων με Διεθνείς Οργανισμούς

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Προς: Υπουργό Οικονομίας, κ. Γεώργιο Σταθάκη

            Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

            Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

 

Η τραγελαφική διαπραγμάτευση και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα, οδήγησαν στο αχρείαστο 3ο μνημόνιο, το δάνειο των 86 δις που φορτώθηκε η χώρα, και τα νέα πρόσθετα μέτρα 12,5 δις που επιβαρύνουν τους πολίτες, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις και αποτελούν φραγμό στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 

«Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη διόγκωση των προβλημάτων στην Υγεία και ασχολείται μόνο με το στήσιμο διαδικασιών»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, 14 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρονται στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στις ευθύνες της Κυβέρνησης για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται.

Οι βουλευτές επικρίνουν ιδιαίτερα τον Υπουργό για την άρνησή του να προσέλθει στην Βουλή και να συζητήσει σχετική επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία έχει κατατεθεί από τις 10/03/2016.

Προφανώς τόσο ο κ. Υπουργός, όσο και ο κατά τα άλλα προκλητικός και λαλίστατος αν. Υπουργός Υγείας, αρνούνται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, γιατί έχουν σηκώσει τα «χέρια ψηλά» και έχουν μετατραπεί σε άβουλους παρατηρητές των καταστροφικών αποτελεσμάτων της πολιτικής τους. Είναι όμως αυτοί οι κύριοι υπαίτιοι, και τις ευθύνες τους δεν πρόκειται να τις αποφύγουν.

«Αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Κύριε Υπουργέ,

            έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες από την υποβληθείσα προς εσάς ερώτησή μας υπ’ αριθ. 2812/01-02-2016 με θέμα τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Απάντηση ακόμα δεν έχουμε λάβει.

Χάνουν το αφορολόγητο οι εργαζόμενες μητέρες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

            κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Η μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 9.545 € στα 8.636 € από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ήταν ένα ακόμα επίτευγμα της «σκληρής» διαπραγμάτευσης του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θυμίζουμε είχε «απειλήσει» και με παραίτηση αν το αφορολόγητο ήταν μικρότερο των 9.100 €.

 

«Φύλλο συκής» στην υπαναχώρηση της Κυβέρνησης από τις δικές τις «κόκκινες γραμμές» για την μείωση του αφορολόγητου αποτέλεσε η σύνδεση του αφορολόγητου με τα προστατευόμενα τέκνα.

 

Ελληνικά Προïόντα Ονομασίας Προέλευσης ΠΟΠ «Φέτα» και «Ελιά Καλαμάτας»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

  1. Εξωτερικών, κ. Νικόλαο Κοτζιά
  2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η κατοχύρωση της ελληνικής παραγωγής φέτας, ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) με το όνομα «ΦΕΤΑ», αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Οι συνθήκες παραγωγής και η ξεχωριστή ποιότητά της επιβραβεύονται από την προτίμηση των καταναλωτών στην χώρα μας και στο εξωτερικό.

 

«Οι καταγγελίες του κ. Π. Καμμένου για το «παρακράτος του ΚΕΦΟΜΕΠ» και η θέση του Υπουργείου Οικονομικών».

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             Κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος επέλεξε, για λόγους που ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, να αναφερθεί στο «παρακράτος» του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου).

 

Ανάθεση διδακτικών καθηκόντων στην ΕΣΔΔΑ

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αποτελεί θεσμό αριστείας, εντός της Δημόσιας Διοίκησης, που συμβάλλει στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών της και την συνολική ποιοτική της αναβάθμιση. Είναι αυτονόητο, ότι για να πετύχει τους σκοπούς της, πρέπει πρωτίστως η ίδια να αποτελεί πρότυπο αξιοκρατίας και διαφάνειας. Χωρίς τα βασικά αυτά χαρακτηριστικά αυτοαναιρείται και αυτοϋπονομεύεται.

Με δεδομένο ότι κύριο βάρος της αποστολής της ΕΣΔΔΑ είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση της μελλοντικής γενιάς στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, αποκτά καίρια σημασία για την επίτευξη των στόχων της, η ανάθεση διδακτικών καθηκόντων. Προκειμένου το εκπαιδευτικό έργο να είναι υψηλών προδιαγραφών πρέπει η ανάθεση να γίνεται αφ’ ενός έγκαιρα, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας, και αφετέρου με αμιγώς αξιοκρατικά κριτήρια, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να ανταποκρίνεται στο κύρος της Σχολής και τις προσδοκίες των σπουδαστών. Εξάλλου, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι προαπαιτούμενο για την επιλεξιμότητα των χρηματοδοτούμενων δαπανών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.  

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας κάνει κριτική ο #κωλοτούμπας που βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά. #vouli https://t.co/baKaoP1kSi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ & η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

Facebook

Login