Κατηγορία: Κοινές Ερωτήσεις

Κοινή ερώτηση και ΑΚΕ Βουλευτών ΠΑΣΟΚ προς τον Υπ. Οικονομικών με θέμα το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014.

Κοινή ερώτηση και ΑΚΕ Βουλευτών ΠΑΣΟΚ προς τον Υπ. Οικονομικών με θέμα το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009
ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν σήμερα οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γκόκας Χρήστος, Δριβελέγκας Ιωάννης, Κασσής Μιχάλης, Κεδίκογλου Συμεών, Κουτσούκος Γιάννης, Μωραΐτης Θάνος, Ρήγας Παναγιώτης, Σαλτούρος Δημήτριος, Σαχινίδης Φίλιππος, Σηφουνάκης Νικόλαος και Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος με θέμα: «Αναφορικά με δημοσιεύματα Κυριακάτικης Εφημερίδας για την ύπαρξη Απόρρητης Έκθεσης σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα του έτους 2009»

Η προστασία των μικροεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε Δημοτικά Διαμερίσματα κάτω των 2000 κατοίκων και είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με το Ν. 3050/2002 και το Ν. 3846/2010 δημιούργησαν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο ασφάλισης για τους μικροεπαγγελματίες που είναι εγκατεστημένοι σε Κοινότητες - Δημοτικά Διαμερίσματα με πληθυσμό μέχρι 2000 κατοίκους και σε νησιά πληθυσμό κάτω των 3100 κατοίκων.

Μετά την εκχώρηση του ονόματος της φέτας εκχώρηση και της ποικιλίας ελαιών Καλαμάτας στον Καναδά

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Δεύτερο αναπάντεχο πλήγμα δέχεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας. Μετά την πρόταση για εκχώρηση του ονόματος της φέτας στον Καναδά, όπως αυτή περιγράφεται στα τελικά κείμενα των διμερών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Καναδά (CETA, October 18, 2013), στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος και για την εκχώρηση του ονόματος της ποικιλίας ελαιών Καλαμάτας στους Καναδούς!!!

Ολυμπία Οδός

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

           

            Σε συνέχεια των δηλώσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει βοήθεια ύψους 1,14 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά διαρθρωτικά κονδύλια της περιόδου 2000-2006 που δεν αξιοποιήθηκαν και με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι από το σύνολο της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ

Κίνδυνος αφανισμού επιχειρήσεων με πυρόπληκτα δάνεια

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Το καλοκαίρι του 2007, εκτεταμένες πυρκαγιές σε 18 νομούς της χώρας έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα φυσικών οικοσυστημάτων και γεωργικών εκτάσεων καταστρέφοντας κατοικίες, επιχειρήσεις, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, δίκτυα και υποδομές. Το χειρότερο όλων, θρηνήσαμε και ανθρώπινες ζωές.

Πορεία υλοποίησης της Ολυμπίας Οδού και ιδιαίτερα του τμήματος Πάτρας- Τσακώνας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

H ολοκληρωμένη κατασκευή της Ολυμπίας Οδού συνιστά κρίσιμο παράγοντα οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σύγκλισης των περιοχών ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις διοικήσεις των τεχνικών εταιρειών που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες κατασκευής και εκμετάλλευσης της Ολυμπίας Οδού, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη τα εργοτάξια στα τέσσερα οδικά έργα που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης. 

Πρόσληψη εργατών γης μέσω ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Στον κάμπο της Ηλεία και της Αχαΐας απασχολείται για εποχικές και μόνιμες καλλιέργειες μεγάλος αριθμός αλλοδαπών εργατών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο στην καλλιέργεια της φράουλας απασχολούνται την περίοδο αιχμής στη συγκομιδή του προϊόντος άνω των 5.000 εργατών, το σύνολο των οποίων είναι αλλοδαποί και εξ αυτών το 90% παράνομοι μετανάστες.

Εκσυγχρονισμός πλαισίου προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Είναι γνωστό ότι πέραν των άλλων δαπανών, τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής στις εταιρίες πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι δυσβάσταχτα, χωρίς να συνυπολογίζεται το κριτήριο του δυσπρόσιτου ορισμένων περιοχών, αλλά και χωρίς να υπάρχουν σαφή κριτήρια για τον τρόπο κατάρτισης του εκάστοτε αμοιβολογίου.

Απλήρωτοι παραγωγοί από τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ζούμε σε μία περίοδο όπου βασικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη ως μοχλός ανατροπής της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Για τη Χώρα μας βασικός μοχλός ανάπτυξης είναι ο Πρωτογενής Τομέας και ιδιαίτερα η Κτηνοτροφία.

Σχεδιαζόμενη κατάργηση του Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιοργάνωσης το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, διατηρείται η διοικητική αυτοτέλεια τεσσάρων (4) Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου (Πειραιά, Βόλου, Θεσσαλονίκης και Καβάλας) και καταργούνται τα υπόλοιπα τέσσερα (4) μεταξύ των οποίων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου (Π.Κ.Π.Φ. & Π.Ε.) Αχαΐας.   

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#ionionfm Η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι καθολική και χωρίς αστερίσκους, είναι λυπηρό που βρέθηκαν διάφοροι ψε… https://t.co/vaCqQDTpuF

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#voulitv Οι εκλογικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο τη δυνατότητα της χώρας για εξυπηρέτηση του δημόσ… https://t.co/39ftTJADzr

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Ενημέρωση Επ. Οικονομικών από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ: Το αφήγημα της "καθαρής εξόδου" είναι αυτοδιαψευδόμενο… https://t.co/APSiPcbqhO

Facebook

Login