Δυσμενείς επιπτώσεις εις βάρος συνεπών καταναλωτών της Δ.Ε.Η. οι οποίοι εξόφλησαν τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ.

on Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

-Οικονομικών,κ.Ε.Τσακαλώτο

-Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκη

-Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ.Ν.Παππά

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο τα ΕΛ.ΤΑ. διατηρούν χρέη προς τη Δ.Ε.Η. από την παρακράτηση εισπράξεων λογαριασμών που ανέρχονται σε 21,3 εκατομμύρια ευρώ από τις 10 Μαΐου 2017. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αποστολή εξωδίκου εκ μέρους της Δ.Ε.Η. προς τα ΕΛ.ΤΑ με το οποίο διεκδικεί το ανωτέρω ποσό. Τα ΕΛ.ΤΑ. αποδίδουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε πρόβλημα του ηλεκτρονικού συστήματος διατραπεζικών συναλλαγών, αλλά και στην έλλειψη ρευστότητας η οποία οφείλεται σε συσσωρευμένες οφειλές του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τα ΕΛ.ΤΑ.

Το σημαντικό πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Δ.Ε.Η. ισχυρίζεται πως το πρόβλημα αυτό – που κατά την άποψη των ΕΛ.ΤΑ. εμφανίζεται ως τεχνικό – θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις σε συνεπείς καταναλωτές, οι οποίοι είτε θα χάσουν την έκπτωση 15% που προσφέρεται στους συνεπείς καταναλωτές, είτε θα κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Επειδή, είναι απαράδεκτο να μετατίθενται οι ευθύνες που προκύπτουν από τη συνεργασία δύο μεγάλων ΔΕΚΟ στους καταναλωτές και μάλιστα στους πλέον συνεπείς από αυτούς.

Επειδή, η κατάσταση αυτή ζημιώνει τους συνεπείς καταναλωτές και ταυτοχρόνως πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία δύο ιστορικών ΔΕΚΟ.

Επειδή, από την απαντητική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ. προς τη Δ.Ε.Η. προκύπτει ότι έχει προταθεί στη Δ.Ε.Η. να δέχεται ως έγκυρο το αρχείο πελατών που τηρούν τα ΕΛ.ΤΑ όπου καταγράφεται ποιοι λογαριασμοί έχουν εξοφληθεί.

Επειδή αυτή η πρακτική είχε αποτελέσει λύση στην οποία είχαν ανατρέξει οι δύο πλευρές κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην υφίστανται οι συνεπείς καταναλωτές δυσμενείς συνέπειες.

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να μην επέλθουν δυσμενείς συνέπειες (απώλεια της έκπτωσης 15% ή διακοπή της ηλεκτροδότησης) εις βάρος των συνεπών καταναλωτών της Δ.Ε.Η., οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛ.ΤΑ;

Ο ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιάννης Μανιάτης

Γιάννης Κουτσούκος

                                                                                        

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μας κάνει κριτική ο #κωλοτούμπας που βγάζει φλας αριστερά και στρίβει δεξιά. #vouli https://t.co/baKaoP1kSi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε. Η ελπίδα που κάποτε υποσχεθήκατε, δεν ήρθε ποτέ & η έξοδος από το τρίτο δικό σας μνημόν…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όχι άλλος εμπαιγμός Μας έστειλαν σήμερα 2:10 μ.μ. 106 σελίδες του δήθεν Αναπτυξιακού τους Σχεδίου. Η ουσία της πολι… https://t.co/WeyfBzwycV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Χρειάστηκε πάνω από ένα μήνα @PrimeministerGR για να το παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον θα το γνω… https://t.co/AKQctTkLtD

Facebook

Login