Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΔΗΣΥ, για τη συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής για την Novartis.

on Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018.

Κύριε Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά σας είπε ότι υπάρχει και σκάνδαλο και σκευωρία. Το σκάνδαλο το πολεμήσαμε εμείς με μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Την σκευωρία την κατασκευάζετε εσείς σε βάρος των πολιτικών σας αντιπάλων.

Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΔΗΣΥ, για τη συζήτηση της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής για την Novartis.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είχα την εξαιρετική τιμή να ακούσω τον κύριο Πρωθυπουργό και οφείλω να του απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσε. Έχω την ιδιαίτερη τιμή να με παρακολουθεί κιόλας. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει!

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, κατά σύστημα απουσιάζει από τη Βουλή, όταν ομιλεί η κυρία Γεννηματά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Θα ακούσετε και άλλα. Να έχετε υπομονή!

Αν είχε, λοιπόν, ακούσει την κυρία Γεννηματά ο κ. Τσίπρας, το ερώτημα που έθεσε αν υπάρχει σκάνδαλο ή σκευωρία θα του είχε απαντηθεί, διότι η κυρία Γεννηματά είπε ότι υπάρχει και σκάνδαλο και σκευωρία. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, με μεγάλες θεσμικές αλλαγές και παρεμβάσεις πολεμήσαμε τις αιτίες του σκανδάλου. Εσείς σήμερα κατασκευάζετε ενόχους και συνωμοτείτε. Αυτή είναι η διαφορά μας.

Όμως, εκείνο που δεν κατανοώ για τον κ. Τσίπρα είναι ότι είναι πολύ νέος για να έχει απώλεια μνήμης. Αυτό συνήθως έρχεται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Διότι ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του παρέλειψε να αναφερθεί σε πολλά πράγματα. Παρέλειψε να αναφερθεί ιδίως στην περίοδο που ξεχείλωσε η φαρμακευτική δαπάνη, που πολλαπλασιάστηκε δηλαδή την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009. Δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας πού ήταν τότε, όταν εμείς από αυτή εδώ την Αίθουσα καταθέταμε δεκάδες ερωτήσεων κάθε χρόνο για την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και όταν μας απαντούσαν, διαπιστώναμε ότι ναι, πάει προς τα πάνω. Δεν ξέρω πού ήταν ο κ. Τσίπρας, όταν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε εδώ την κατάργηση της λίστας.

Θυμάστε οι παλιότεροι εκείνη τη διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2004 όπου μια νοικοκυρούλα πήγαινε στη λαϊκή και ψώνιζε πορτοκάλια και έλεγε ότι «τώρα που θα καταργήσουμε τη λίστα, θα παίρνω και τα φάρμακα της αρεσκείας μου»; Ε, λοιπόν, κατάργησαν τη λίστα, τους προειδοποιήσαμε και η δαπάνη πήγε από τα 2,1 δισεκατομμύρια στα 6,5 δισεκατομμύρια.

Προσπαθεί τώρα ο κ. Τσίπρας με τον συνέταιρό του, τον κ. Καμμένο, ο οποίος ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης Καραμανλή που εκτόξευσε τη δαπάνη, να συκοφαντήσει και πρόσωπα και πολιτικές και παρατάξεις, να ταυτίσει δηλαδή εμάς, που από το 2010 δώσαμε τη μάχη να πολεμήσουμε το σκάνδαλο με την καθιέρωση της κατώτερης τιμής, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, με τον ΕΟΠΥΥ, με τα γενόσημα, που τα πολεμούσατε -πού είναι τώρα ο κ. Κουρουμπλής; Να σας θυμίσω τι έλεγε εδώ; Ότι αυτά είναι για τους τριτοκοσμικούς- με τη Νέα Δημοκρατία για να εξυπηρετήσει έναν πολιτικό σχεδιασμό.

Διότι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχουμε μπει σε έναν εκλογικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης -και το έχουμε καταλάβει όλοι αυτό- και αυτός έχει ένα αφήγημα που καταρρέει, την καθαρή έξοδο, έχει τον εθνικό ηγέτη κ. Τσίπρα, που θα λύσει το Σκοπιανό, αλλά τον προσβάλλει μπροστά του ο Υπουργός του, ο κ. Καμμένος που πριν λίγο από αυτό εδώ το Βήμα τού είπε ότι δεν θα φέρει τίποτα. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς λένε «εδώ θα το φέρουμε» και ο Υπουργός του τον προκαλεί.

Φυσικά, αυτή η υπόθεση μας γυρίζει πίσω, γιατί μας γυρίζει στον διχασμό του 1992, στο Σκοπιανό, μας γυρίζει στη σκανδαλολογία του 1989. Το είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κοσκωτά.

Μας γυρίζει πίσω και στην οικονομία, διότι ο κ. Τσίπρας πανηγύρισε για την αναβάθμιση της MOODYS, δηλαδή ότι γυρίσαμε στο 2014 –δηλαδή, επανακτήσαμε μετά από κόπους, θυσίες και απώλειες 100.000.000.000 ευρώ- εκεί που ήμασταν τότε.

Αυτά, λοιπόν, είπε ο κύριος Τσίπρας και αυτά είναι που ξέχασε να πει.

Σε ό,τι αφορά δε τον κ. Καμμένο που μόλις κατέβηκε από το Βήμα, τον καθ’ έξη συκοφάντη, απαξιώ να τοποθετηθώ διότι είναι ο μόνιμος συνωμοσιολόγος και υβριστής των πάντων. Αυτός απ’ αυτό το Βήμα φώναζε «Στα τέσσερα».

Όμως, θέλω να του θυμίσω αναφορικά με το ότι καταγγέλλει τον κ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια, ότι εκεί που έφτυνε γλύφει, γιατί πηγαίνουν τώρα στον κ. Βενιζέλο για να υποστηρίξει τη χώρα έναντι της αγωγής του Σάφα και αύριο φέρνει καινούργια τροπολογία για να δώσουμε κι άλλα λεφτά.

Και είπαμε στον κ. Καμμένο, στον κ. Τσίπρα και σε όλους τους άλλους ότι τα δάνειά μας τα εξυπηρετούμε με το ίδιο ΑΦΜ. Αν έχουν το θάρρος, ας πάνε και αυτοί στον Εισαγγελέα τα οικονομικά τους, όπως τα πήγαμε εμείς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτόν τον πίνακα τον κατέθεσε η κυρία Γεννηματά. Θα τον καταθέσω ξανά, για να δούμε τις διαφορές των πολιτικών, που ήταν η δαπάνη την περίοδο 2004-2009 και πού κατέβηκε με τις δικές μας παρεμβάσεις.

Και βέβαια, όταν «προσγειώθηκε» η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε αυτήν τη πολιτική την οποία πολέμησε ο κ. Τσίπρας και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Θυμάμαι τον κ. Κουρουμπλή να χτυπιέται σ’ αυτά εδώ τα έδρανα το 2013, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης νωρίτερα.

Και δεν μου λέτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αφού φτιάξατε αυτό το κατασκεύασμα, τον κ. Κουρουμπλή που είπε νωρίτερα ότι δεν τιμολογούσε ο ίδιος αλλά η Επιτροπή, γιατί τον αφήνετε απ’ έξω και δεν του δίνετε τη δυνατότητα να παραδοθεί πάλλευκος; Δηλαδή, ο κ. Γεωργιάδης είναι ένοχος για τις τιμολογήσεις, ενώ ο κ. Κουρουμπλής δεν είναι ένοχος; Αυτά είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Θα τελειώσω, λοιπόν, μ’ εκείνο που ξεκίνησα το πρωί. Είπα ότι ως Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερβούμε τα διαδικαστικά τερτίπια και τις παγίδες για να λάμψει η αλήθεια, για να γίνει εξεταστική για όλους και για όλα. Αντιπαρέβαλα, μάλιστα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ερώτημα –παραμένει, κύριε Πρόεδρε, το είπα το πρωί στον κ. Βούτση- «Ημερήσια διάταξη και εισήγηση του …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Τώρα φτάσαμε στο άλλο πρωί, κύριε Κουτσούκο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Όσο χρειαστεί.

Μιλώ για την πρόταση των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία επανέλαβε το πρωί ο εισηγητής. Και έχουμε ρωτήσει αν θα γίνει κανονική εξεταστική, δηλαδή αν θα κληθούν εδώ οι κουκουλοφόροι και οι άλλοι μάρτυρες, αν θα έρθει η κυρία Ράικου, αν θα γίνει αντιπαράσταση με τους εγκαλούμενους, αν θα διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, διότι ο κ. Τσίπρας είπε «Δεν θα καλύψουμε κανέναν».

Αυτή η πρόταση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στο διατακτικό της λέει ότι έχουν παραγραφεί. Θα πάτε να κρυφτείτε πίσω από την παραγραφή, για να μείνει η λάσπη.

Ε, αυτή τη διαδικασία εμείς δεν θα τη νομιμοποιήσουμε και θα σας πάμε μέχρι τέρμα, ζητώντας ουσιαστική εξέταση της υπόθεσης, για να λάμψει η αλήθεια για όλους τους εγκαλούμενους.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δήλωση για την Έκθεση συμμόρφωσης: Κάθε επίσημο κείμενο οποιουδήποτε Ευρωπαϊκού Οργάνου, αποτελεί μια ακόμα επιβεβ… https://t.co/EyGETBvqdr

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Αναζητούνται 6 έως 7 χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής που έπρεπε να μεταφερθούν από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ. Από τι… https://t.co/sfUg2dAM8y

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#KallimeraEllada Οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος βάφτισαν τους γείτονές μας Μακεδόνες. Η συμφωνία δεν είναι καλή, γιατί… https://t.co/0c6naPL8KG

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#vouli Είμαστε υπέρ της λύσης, αλλά διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη λύση. Σας ζητήσαμε να μη δημιουργήσετε τετελεσμέν… https://t.co/gwfq06SsDp

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: Αποτύχατε στην Οικονομία. Αναλαμβάνετε διαρκώς νέες δεσμεύσεις για τη χώρα. Τώρα δεσμεύετε τη χώρα και στα Εθνικά θέματα.

Facebook

Login