Το ΤΠΔ άφησε χήρα με σύνταξη μόλις 19,58 €

on Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης

           και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

           κα Έφη Αχτσιόγλου

           Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., το ΤΠΔ παρακράτησε από χήρα θανόντος στρατιωτικού τη δόση του δανείου πριν ακόμα εκδοθεί η οριστική σύνταξη, με αποτέλεσμα τον μήνα Αύγουστο να λάβει σύνταξη μόλις 19,58 €.

Επισυνάπτονται:

  1. Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Αυγούστου 2018 του Ε.Φ.Κ.Α.
  2. Η καταγγελία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες προς άρση της αδικίας.

                                                                  

                                                                                         Ο Αναφέρων Βουλευτής

                                               

                                              Γιάννης Κουτσούκος

 

 

 

 

2. Απίστευτο: Το ΤΠΔ άφησε χήρα με σύνταξη μόλις 19,58 ευρώ

          Αδύνατον να το πιστέψει ανθρώπινος νους. Η κυρία Ε.Κ., άνεργη, με μικρό παιδί μόλις 8 ετών είχε την ατυχία να χάσει τον στρατιωτικό σύζυγό της τον Ιούνιο του 2017 και άρχισε πριν μερικούς μήνες να της χορηγείται προσωρινή σύνταξη 324 ευρώ καθαρά γι αυτήν και το παιδί της. 

          Η χηρεία όμως όπως πολύ καλά γνωρίζουμε αφήνει και υποχρεώσεις, πολλές φορές δυσβάσταχτες. Σε αυτήν την περίπτωση ένα στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και τι ζήτησε η επιζούσα; Να της το χαρίσουν; OXI. Να της το μειώσουν; ΟΧΙ. Ζήτησε ν' αρχίσουν να κρατάνε τις δόσεις μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Και έτσι γινόταν. 

          Δυστυχώς και χωρίς καμία ειδοποίηση είδε στην πληρωμή του Αυγούστου να τις κατατίθεται, όπως φαίνεται και στην εικόνα, μόλις 19,58 ευρώ αντί για 216,58 ευρώ. Το ΤΠΔ πήρε από τη σύνταξη των 216,58 ευρώ, με το έτσι θέλω, τα 196,80 ευρώ. Χρειάστηκαν 34 τηλεφωνήματα σε ΕΦΚΑ, ΓΛΚ, ΤΠΔ για να μάθει τελικά από που προέρχεται η κράτηση αυτή. Πως χαρακτηρίζεται αυτό;

          Παρακαλείται το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να παρέμβει άμεσα ώστε να επιλυθεί το εν λόγω θέμα και να καλέσει την κυρία Ε.Κ. ώστε να συζητήσει μαζί της, μήπως και εμπίπτει στις πρόσφατες διευκολύνσεις που ανακοίνωσε το Ταμείο.

          Τα στοιχεία της κυρίας Ε.Κ., που είναι μέλος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, βρίσκονται στον Σύλλογο. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Στείλε ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τετάρτη 22 Μαΐου στην πλατεία Κοτζιά, στις 19:30 το βράδυ. Θα μιλ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον @ALPHA_TV : Διαρκής προεκλογικός εμπαιγμός χωρίς κανένα σεβασμό στον πόνο και στον μόχθο των συνταξιούχων. Π… https://t.co/RKETreTSrP

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο κτήμα Μερκούρη, σήμερα, ημέρα των οινοποιείων, με γεύσεις και αρώματα της Ηλειακής γης. https://t.co/AkeHOy4ADx

Facebook

ZOO Category

Login