Αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των φωτορεπόρτερ

on Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018.

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κύριε Υπουργέ,

Σας υποβάλλω το υπόμνημα της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Ε.Φ.Ε. με το οποίο διαμαρτύρονται, διότι φορολογούνται ως ασκούντες εμπορική δραστηριότητα και ζητούν να υπαχθεί ο κλάδος τους στα ελευθέρια επαγγέλματα, όπου και πραγματικά ανήκει.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες.

                                                                                   Ο Αναφέρων Βουλευτής

                                                                                       Γιάννης Κουτσούκος

                               

 

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

                                   “ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ Ε.Φ.Ε ”

                         με έδρα την οδό Ευριπίδου 90 ΤΚ 10561   Τηλ.210 3604430

                                                       email :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                

Αθήνα 9 Ιουλίου 2018                                           ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                                                  

Αρ.Πρωτ:                                                                           Κο Ευκλείδη Τσακαλώτο

                                                                               ΚΟΙΝ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

       Κα Κατερίνα Παπανάτσιου

Αξιότιμε Κ. Υπουργέ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος είναι μια επαγγελματική ένωση που εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα, που καλύπτουν φωτογραφικά την επικαιρότητα σε όλη την χώρα και αριθμεί περίπου τριακόσια μέλη.

Τα μέλη της ένωσής μας ,κατά την διαδικασία υπαγωγής των φετινών τους φορολογικών δηλώσεων μας ενημέρωσαν, ότι υποχρεούνται να υπαχθούν και ως εκ τούτου να φορολογηθούν ως έμποροι.

Μετά από έρευνα που έκανε η ένωσή μας,πράγματι διαπίστωσε ότι, με την ΠΟΛ.1120/25.4.2014, αλλά και με την ΠΟΛ.1047/12.2.2015,οι φωτορεπόρτερ εξαιρούνται από τα ελευθέρια επαγγέλματα και υποχρεούνται να φορολογηθούν σαν να ασκούν εμπορική δραστηριότητα.

Παράλληλα η πλειοψηφία των συναδέλφων μας ασφαλιστικά υπάγονται στο άρθρο 39 παρ.9 του Ν.4387/2016 όπου εκεί ασφαλιστικά θεωρούνται μισθωτοί (μπλοκάκια).

Αναρωτιόμαστε κ. υπουργέ από πότε οι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν στον δρόμο καθημερινά ότι συμβαίνει ,που δεν έχουν σταθερό ωράριο εργασίας,που έχουν πνευματικό δικαίωμα ως δημιουργοί της εικόνας τους, που δεν διατηρούν γραφείο ή κατάστημα ( αλλά το “κατάστημά” τους είναι το πεζοδρόμιο, ή κάθε σημείο της Αττικής ή της Ελλάδας όπου συμβαίνει ένα γεγονός) , θεωρούνται έμποροι.

Το αντικείμενο εργασίας του φωτορεπόρτερ (φωτοειδησεογράφου) είναι ότι ακριβώς και των συναδέλφων μας δημοσιογράφων, που κατατάσσονται στα ελευθέρια επαγγέλματα,σε αντίθεση με εμάς που εξαιρούμαστε και θεωρούμε ότι η εξαίρεση αυτή και άδικη είναι,αλλά κυρίως οδηγεί τους συναδέλφους μας σε οριστικό αφανισμό,λόγω της υπέρογκης φορολόγισης.

Επίσης, μας προβλημάτισε το γεγονός της χρονικής στιγμής που αρχικά εκδόθηκε η πρώτη ΠΟΛ (το 2014) και μας εξαιρεί μόνον εμάς,καθώς τα σοβαρά γεγονότα που τότε συνέβαιναν στην Ελλάδα και καταγράφονταν από τους συναδέλφους μας με απόλυτη ευσυνειδησία,κανόνες δεοντολογίας, αλλά και με κίνδυνο πολλές φορές της ίδιας της σωματικής τους ακεραιότητας, έκαναν τον γύρο του κόσμου, και αυτό δεν γινόταν κε υπουργέ από ένα κατάστημα,αλλά στους δρόμους και μέσα στα δακρυγόνα.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε ότι είναι στο χέρι σας να διορθώσετε αυτήν την αδικία καθώς είναι θέμα πολιτικής απόφασης να υπαχθεί ο κλάδος μας στα ελευθέρια επαγγέλματα,όπου εκεί πραγματικά ανήκει.

Αναμένουμε λοιπόν την απόφαση σας και μια συνάντηση μαζί σας.

                                                         Με εκτίμηση

                                                           για το Δ.Σ

           Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας      

 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επιστολή Γιάννη Κουτσούκου προς τον Δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για τα 50 ακίνητα που ο κ. Τσακαλώτος μεταβίβασ… https://t.co/qL96M0mzsI

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: «Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει τη μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο αποτελεί δικαίωση του Κινήματος…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: «Οι παπαγάλοι που στοχοποιούν το Κίνημα Αλλαγής κι εμένα προσωπικά, αποκτούν από σήμερα ονοματεπώνυμο». 🎙 Συνέντευξη στ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απο τα 10119 ακίνητα του δημοσίου που μεταβιβάστηκαν το 2018 με υπογραφή Τσακαλώτου στο Υπερταμείο που ο ΣΥΡΙΖΑ δ… https://t.co/jCmH5QpI3T

Facebook

ZOO Category

Login