Διαμαρτυρία από τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την εξωπραγματική αύξηση του ΕΝΦΙΑ

on Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κύριε Υπουργέ,

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στους κάτοικους του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, ιδιαίτερα σε εκείνους της Βάρδας και της Ανδραβίδας, μετά τη λήψη των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αυξημένος κατά 30% και πλέον

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης καταγγέλλει τις υπέρογκες αυξήσεις που οφείλονται στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης των ακινήτων και ζητεί την άμεση μείωσή τους.

Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες.

                                Ο Αναφέρων Βουλευτής

                                                           

                                                                                   Γιάννης Κουτσούκος

Διαμαρτυρία για την εξωπραγματική αύξηση του ΕΝΦΙΑ

   
 
 
   
 
       

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif" >

   Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στους κάτοικους του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, ιδιαίτερα σε εκείνους της Βάρδας και της Ανδραβίδας, μετά τη λήψη των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αυξημένος κατά 30% και πλέον. 

Η βίαιη αύξηση οφείλεται στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης των ακινήτων. Η αναπροσαρμογή αυτή στηρίχτηκε σε ελλιπή και επισφαλή στοιχεία, τα οποία δεν έχουν σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.  

Η υπέρογκη αύξηση του ποσού, που καλούνται να πληρώσουν άδικα εκατοντάδες συμπολίτες μας, σε συνδυασμό με τόσες άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους οδηγεί σε απόγνωση. 

Τονίζουμε πως το εξωπραγματικό ύψος του συγκεκριμένου φόρου καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας των φορολογικών βαρών σε σχέση με το εισόδημα και την περιουσία. 

Εκφράζοντας τους δημότες μας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται 8 χρόνια από την οικονομική κρίση, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας τόσο στο νόμο όσο και στις εκτός πραγματικότητας αυξήσεις του. 

Τέλος, ζητούμε την άμεση και κατακόρυφη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ναμπιλ Ιωσηφ Μοραντ

 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Στείλε ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τετάρτη 22 Μαΐου στην πλατεία Κοτζιά, στις 19:30 το βράδυ. Θα μιλ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον @ALPHA_TV : Διαρκής προεκλογικός εμπαιγμός χωρίς κανένα σεβασμό στον πόνο και στον μόχθο των συνταξιούχων. Π… https://t.co/RKETreTSrP

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο κτήμα Μερκούρη, σήμερα, ημέρα των οινοποιείων, με γεύσεις και αρώματα της Ηλειακής γης. https://t.co/AkeHOy4ADx

Facebook

ZOO Category

Login