Απολύτως αναγκαία η παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος στην Ανδραβίδα

on Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

 

Σας κοινοποιούμε την επιστολή της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας Ν. Ηλείας, σύμφωνα με την οποία είναι άμεση ανάγκη η παραμονή του Α.Τ. Ανδραβίδας-σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο στο Υπουργείο- λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας που παρατηρείται στην περιοχή.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

                                                   Ο Αναφέρων Βουλευτής

                                               

                                                    Γιάννης Κουτσούκος

Η επιστολή της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κύριε Υπουργέ,

Αναφερόμεθα στην ανασυγκρότηση δομών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά στο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης της Ανδραβίδας. Επιμείναμε για την παραμονή του και δια του Δημάρχου. Οι παρακάτω λόγοι είναι άκρως σημαντικοί για την πόλη της Ανδραβίδας.

Κε Υπουργέ ,

Η πόλη της Ανδραβίδας με ιστορία οκτώ και πλέον αιώνων, η Τρίτη ιστορικότερη περιοχή του Νομού μετά την Αρχαία Ολυμπία και την Ήλιδα, είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του Δήμου μας , 4500 κάτοικοι, με τους υψηλότερους , δυστυχώς, δείκτες εγκληματικότητας στο Νομό μας.

Χαρακτηριστικά σας γνωρίζουμε ότι κατά την τελευταία δεκαετία εις την περιοχή ευθύνης του Α.Τ. Ανδραβίδας διεπράχθησαν τέσσερις ανθρωποκτονίες , μεταξύ αυτών και αυτή του  Αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη , τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών , τρεις βιασμοί ανηλίκων ενώ οι κλοπές , διαρρήξεις , ληστείες και ζωοκλοπές συμβαίνουν καθημερινά και των οποίων δεν υπάρχει αριθμός. Επίσης έντονη είναι η λαθρεμπορία προϊόντων καπνού, λευκής σαρκός , η διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών κ.λπ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας είναι επιφορτισμένο με την αστυνόμευση, περιμετρικά , του αεροδρομίου της 117 Π.Μ. του χώρου φύλαξης των καυσίμων της αεροπορικής αυτής μονάδος καθώς επίσης και του χώρου φύλαξης των πυρομαχικών της.

Στην περιοχή μας διαβιούν περισσότεροι των 2000 αλλοδαπών εργατών γης, με νόμιμη παραμονή , χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό αυτών που παράνομα διαβιούν στην περιοχή. Επιπρόσθετα σας επισημαίνουμε ότι στην περιοχή της Ανδραβίδας διαβιούν μόνιμα 250 ρομά στην κοινότητα των οποίων η εγκληματικότητα εμφανίζει τρομακτικούς ποσοτικούς αριθμούς.

Κε Υπουργέ,

Με γνώμονα τα παραπάνω πραγματικά στοιχεία το Δημοτικό Συμβούλιο του τότε Καποδιστριακού Δήμου Ανδραβίδας με την υπ’ αριθμόν 138/2010απόφασή του, η οποία έλαβε την με αριθμό 123249/13050 έγκριση νομιμότητας της Διεύθυνσης τοπικής αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ, δωρεάν εις το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης , για τις ανάγκες στέγασης του οικείου Αστυνομικού Τμήματος ισόγειο, τύπου μονοκατοικίας , κτίριο εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων με περιβάλλοντα χώρο εμβαδού 750 τετραγωνικών μέτρων. Η ανωτέρω απόφαση διαβιβάστηκε εις το Υπουργείο σας την 30/09/2010 με το υπ’ αριθμόν 4741 έγγραφο του Δήμου μας. Η ανωτέρω απόφαση επαναδιαβιβάστηκε εις την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας την 21/10/2014 δια του Α.Τ. Ανδραβίδας. Επίσης κοινοποιήθηκε προς την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας η υπ’ αριθμόν 31/2014 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας δια της οποίας τα μέλη αποφασίζουν υπέρ της παραχώρησης του εν λόγω κτιρίου για τις ανάγκες της στέγασης του οικείου Α.Τ. Πλέον δε τούτων το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει το ίδιο τα έξοδα διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου του κτιρίου. Ανάλογη απόφαση ανάληψης υποχρέωσης διαμόρφωσης του χώρου έλαβε και ο εμπορικός σύλλογος της πόλεως μας. Το προφερόμενο κτίριο απέχει από την έδρα του Δήμου 2 χιλιόμετρα.

Επικουρικά των ανωτέρω σας γνωρίζουμε ότι σε ολόκληρο το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι το μοναδικό κατάλληλο και διαθέσιμο προς τούτο κτίριο που υπάρχει. Οι πολίτες της Ανδραβίδας έχουν εξεγερθεί και σαν τοπικό συμβούλιο ευρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση . θα προβούν σε κινητοποιήσεις.

Με το κλείσιμο του Α.Τ. άρχισαν κλοπές αυτοκινήτων –μοτοποδηλάτων και οικιών σε μεγαλύτερο βαθμό . θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα για τις δικές σας ενέργειες.

Κε Υπουργέ,

Ευελπιστούμε ότι γνωρίζοντας πλέον τα ανωτέρω θα συμβάλλετε με το προσωπικό και θεσμικό σας κύρος έτσι ώστε η πόλη μας να μην εγκαταλειφθεί, να μην υποβαθμιστεί και το κυριότερο να μη κυριαρχήσει μεταξύ των συμπολιτών μας το αίσθημα του φόβου και της αδικίας.

                                           Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας,

                                                                                   

   Ζ. Καραβανά

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login