Κατηγορία: Επερωτήσεις

Η ανυπαρξία Αγροτικής Πολιτικής και η έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της Ελληνικής Υπαίθρου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κύριε υπουργέ, η Κυβέρνηση κλείνει τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της χώρας.

Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση του έργου σας από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι πλέον φανερό ότι δεν υπάρχει κλάδος της αγροτικής παραγωγής που να έχει μείνει αλώβητος από τις πολιτικές σας. Στην πραγματικότητα, ο αγροτικός τομέας κινείται με τον αυτόματο πιλότο των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ και αυτών μειωμένων αφού προσμετρούνται πλέον στο φορολογητέο εισόδημα. Η κυβέρνηση με απίστευτη ευκολία, λαμβάνει αποφάσεις οριζόντιων μειώσεων -ακόμα και μετά την κατανομή του 2015- για να μεταφερθούν κονδύλια σε μικροπολιτικής σκοπιμότητας συνδεδεμένες ενισχύσεις και στο εθνικό  απόθεμα όπου οι νέοι αγρότες είναι μόνο βιτρίνα..

Σε έξαρση η εγκληματικότητα, στο ζενίθ η ανασφάλεια των πολιτών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ο. Γεροβασίλη

Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στο χώρο εργασίας, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Δυστυχώς όμως, οι πολίτες της χώρας βρίσκονται καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών που εισβάλουν στα σπίτια τους και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους.

Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου

          Ύστερα από τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαιτίας της έλλειψης Εθνικού Σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης εκ μέρους της κυβέρνησης και των άστοχων και αντιφατικών μέτρων, η ύπαιθρος βρίσκεται σε μαρασμό και η δυσαρέσκεια των αγροτών είναι ορατή παντού από την Κρήτη έως τον Έβρο.

Η Κυβέρνηση διώχνει τις μεγάλες επενδύσεις από τη χώρα: ανικανότητα ή ιδεοληπτικές εμμονές

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου

Κύριε Υπουργέ,

Γεγονός επαναλαμβανόμενο παύει να είναι σύμπτωση. Στο Ελληνικό, στις Σκουριές, στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, στον Σαρωνικό οι πολίτες βλέπουν μια Κυβέρνηση που δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της.

Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Χρειάζονται σχέδιο, πολιτική βούληση και ανθρώπους ικανούς να φέρουν αποτελέσματα.

Ανάπτυξη: η (αυτ)απάτη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζεται…

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ.Παπαδημητρίου


Την περασμένη εβδομάδα, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πήγε στη Ρόδο και στην Κω για να πανηγυρίσει για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενος στους νησιώτες, σε αυτούς που με απόφαση της Κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου πληρώνουν εδώ κι ένα μήνα ΦΠΑ 24%, σε αυτούς που είδαν την τουριστική κίνηση να πέφτει έως και 20% το 2016, διαπίστωσε ότι η ανάπτυξη ήρθε, ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2016 διότι όπως ανέφερε «υπάρχει σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος, με αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, της κατανάλωσης και του ΑΕΠ» και συγχρόνως προδίκασε «ισχυρή ανάκαμψη για το 2017» (δελτίο τύπου Υπ.Οικονομίας, 30-01-2017).

Το Ασφαλιστικό δεν λύνεται με περικοπές, ψέματα και προπαγάνδα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο

 

Η κοινωνική ασφάλιση, κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα στο Σύνταγμα της χώρας, αποτελεί την κορυφαία έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της διαγενεακής αναδιανομής του πλούτου.

Οι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Κοινωνική Ασφάλιση συνοψίζονται στο δίπτυχο βιώσιμες λύσεις για αξιοπρεπείς συντάξεις μέσα σε ένα εξορθολογισμένο και απλουστευμένο ασφαλιστικό σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκαν αλλαγές, που στόχο είχαν την εξάλειψη των προνομίων, της σπατάλης και της αδιαφάνειας. Η θεμελίωση ενός ενιαίου ασφαλιστικού συστήματος, η ενοποίηση των κλάδων υγείας και η σύσταση του ΕΟΠΥΥ σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κ.α., αποτέλεσαν ένα ουσιαστικό νομοθετικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, ο νομός 3863/2010 εξασφάλιζε τη βιωσιμότητα με τα τότε δεδομένα, και περιείχε διαρθρωτικές αλλαγές κατά πολύ ηπιότερες από εκείνες του Ν. 4387/2016.

Κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Το ΕΣΥ είναι μία από τις πιο σημαντικές και ιστορικές μεταρρυθμίσεις, που ξεκίνησε το 1982 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με καταστατικό στόχο τη διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού μέσα από τη διασφάλιση ισότιμης και άμεσης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας.

Οι χρόνιες όμως παθογένειες του συστήματος καθώς και οι συνέπειες της 6ετούς οικονομικής κρίσης όπως η έλλειψη οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, καθιστούν τη λειτουργία του ΕΣΥ ιδιαίτερα προβληματική. Το γεγονός αυτό έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα των φτωχότερων κοινωνικό-οικονομικών στρωμάτων.


«Παρανομεί και εκτίθεται πολιτικά η Κυβέρνηση με την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών, να αποκαλύψει τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών άνω του 1 εκατ. Ευρώ που εντάχθηκαν με την χαριστική Π.Ν.Π. στη ρύθμιση των 100 δόσεων»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016.

Επερώτηση κατά το άρθρο 134 παρ.2 Κ.τ.Β

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτo

 

Την 23η Δεκεμβρίου 2015 κατέθεσα την υπ’ αριθμ. 2124/118 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον κ. Υπουργό των Οικονομικών που έχει ως εξής:

Προβληματισμό και ερωτηματικά, για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί, προκαλεί η μέχρι σήμερα άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή και δι’ αυτής τον Ελληνικό λαό για τους μεγαλοοφειλέτες, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που εντάχθηκαν στο Ν. 4321/2015 για τις εκατό δόσεις με τη χαριστική Π.Ν.Π. της 27-03-2015 (Φ.Ε.Κ. 35Α) και με την οποία για πρώτη φορά έγινε διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του Ν. 2523/97 για πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Η κατάρρευση και το ξεπούλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και οι ολέθριες επιπτώσεις τους του στην ελληνική οικονομία

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης &Τουρισμού

 

Από τις 26 Ιανουαρίου 2015 η χώρα έχει μπει σε μια ατραπό άστοχων διαπραγματευτικών τακτικισμών και σπασμωδικών κυβερνητικών πολιτικών επιλογών που δεν συνάδουν με κανένα συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο οριστικής εξόδου από την κρίση.

Απόρροια αυτών των χειρισμών αποτέλεσε η ταχεία επιστροφή της οικονομίας στην ύφεση, η μεγάλη εκροή καταθέσεων, η επιβολή της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων από την κυβέρνηση και η ραγδαία αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσα στο 2015 που κατέστησαν επιτακτική την εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση του πιστωτικού συστήματος.

Άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα για τους αγρότες προωθεί η κυβέρνηση αντί για Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η χάραξη μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα με βάση το τετράπτυχο αγροτική ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή, ανταγωνιστικότητα και αειφορία αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία μπορούν να αποτελέσουν βασικό πυλώνα του νέου εθνικού αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα.

«Κατάρρευση της Παιδείας»

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νικόλαο Φίλη

Στις σημερινές συνθήκες κρίσης η Παιδεία πρέπει να αποτελέσει εθνικό πρόταγμα. Έχουμε ανάγκη ένα δημόσιο σχολείο ανοικτό σε ιδέες, ολοήμερο για να καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, δημιουργικό με αναζήτηση της αριστείας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καινοτόμο ώστε οι μαθητές να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, να απολαμβάνουν τη μάθηση και να μπορούν να την αξιοποιούν. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να παρέχει την εκμάθηση ξένης γλώσσας και της πληροφορικής και τη δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων των μαθητών μέσω ενός δημοσίου συστήματος εξέτασης και πιστοποίησης.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αυξάνεται το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων, αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών, επιβαρύνονται οι… https://t.co/iPXfp99zin

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά οτι η ακρίβεια…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών απο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανείων αποτελεί μον… https://t.co/5YlVXDshtS

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Καμία ανοχή απέναντι στη βία. Καμία μόνη. Απαιτείται ένα συνολικό πλαίσιο παρεμβάσεων, που δεν θα προδίδει την εμπιστο…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @pasok: Ο πολυδιαφημισμένος από την Kυβέρνηση πρώτος προϋπολογισμός εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης και ενισχυμένης εποπτείας, δεν…

Facebook

ZOO Category

Login