Κατηγορία: Επίκαιρες Ερωτήσεις

Η σιωπή του κ. Τσακαλώτου και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών,

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών,                           κ. Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroupτης 20/2/2017.

Ο Υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά κρύβεται επιμελώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Σε αδιέξοδο η Ενέργεια, κίνδυνοι για την κοινωνία και την εθνική οικονομία

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυο χρόνια ήδη στην εξουσία, και στον τομέα της ενέργειας  εφαρμόζει ανερμάτιστη και αναποτελεσματική πολιτική, και λόγω των ιδεοληψιών της αρνείται την υλοποίηση ακόμα και απλών βημάτων ενεργειακής ανάπτυξης, τον σχεδιασμό των οποίων παρέλαβε έτοιμο, με συνέπεια να έχει οδηγήσει τον τομέα της ενέργειας σε τέλμα.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα των μετακινήσεων των εκτιμητών του ΕΛΓΑ οδηγεί στην καταστροφή των πληγέντων αγροτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

         κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Κατά την επίσκεψή σας στην Ηλεία, μετά τις θεομηνίες που έπληξαν το Νομό και κατέστρεψαν αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, δεσμευθήκατε για την ταχύτερη, κατά το δυνατό, καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

 

Επισημάνθηκε τότε, στη σύσκεψη που έγινε στα Λεχαινά στις 16-09-2016, ότι πρέπει να λύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες των εκτιμήσεων.

 

Το ζήτημα του τρόπου μετακίνησης των εκτιμητών του ΕΛΓΑ σας είναι γνωστό, καθώς το έχουμε θέσει με Ερωτήσεις και επανειλημμένα κατατεθείσα σχετική Τροπολογία, την οποία δεν έχετε αποδεχθεί.

 

Στο αόριστο μέλλον μετατίθεται η έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάτρα-Πύργος

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

             κ. Χρήστο Σπίρτζη

Η ακύρωση της δημοπράτησης του δρόμου Πάτρα-Πύργος, στις 26-03-2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύεται πλέον ότι υπήρξε μεθοδευμένο σχέδιο εξυπηρέτησης συμφερόντων, που έθεσε σε κίνδυνο την υλοποίηση του έργου, μετά την κατάτμησή του σε οχτώ εργολαβίες.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Φαίνεται ότι εγώ είμαι πιο τυχερός, κύριε Πρόεδρε, γιατί έχω μόνο έναν μήνα καθυστέρηση στην επίκαιρη ερώτηση. Εν πάση περιπτώσει, κύριε Πρόεδρε, ως μέλος της Διάσκεψης του Προεδρείου της Βουλής, πρέπει να σκεφτείτε και μια αλλαγή του Κανονισμού, που θα λέγεται «Ημερήσια διάταξη Πολάκη», διότι έχει καταφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός να γίνεται «one man show» κάθε φορά, όταν μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες αποφασίσει να έρθει στη Βουλή.

Ο Κυβερνητικός εμπαιγμός για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν έχει τέλος

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Η Κυβερνητική αδιαφορία για τη στελέχωση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας και τις επανειλημμένες δηλώσεις αρμοδίων στελεχών για αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στους κάτοικους της περιοχής.

 

Παρά το γεγονός, ότι ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των φορέων της περιοχής στις 12/04/2016 για την πρόθεση του Υπουργείου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν υπήρξε.

 

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου;

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι Κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μεγαλύτερου από τις δικές σας χειρότερες προβλέψεις κατά 0,45%, δεν μπορεί να αποκρύψουν την πολιτική σας ευθύνη για το πισωγύρισμα της Ελληνικής Οικονομίας και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2015 που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και σε μέτρα 7,2 δις, καθώς και στα πρόσθετα που έχει ήδη αποδεχθεί η Κυβέρνηση, προς δόξαν της «σκληρής» διαπραγμάτευσης.

Πότε θα καταβληθούν στους αγρότες της Ηλείας οι οφειλόμενες αποζημιώσεις και ενισχύσεις;

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

         κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Η Κυβερνητική πολιτική στον αγροτικό τομέα, με τη φορολογική αφαίμαξη των αγροτών, την κατάργηση του Ο.Γ.Α. και την αύξηση των εισφορών, έχει προκαλέσει την οργή των αγροτών που βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.

 

Τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη εξοντώνουν τους αγρότες

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016.

 

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

 

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

 

Τα νέα φορολογικά βάρη, ύψους 4,2 δις για την διετία 2015-2016, πλήττουν το σύνολο των πολιτών, ιδιαίτερα όμως τους Έλληνες αγρότες και σε συνδυασμό με την υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση καθιστούν ασύμφορη την αγροτική δραστηριότητα.

«Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Νέες Καλένδες, πολύπλοκες διαδικασίες, ακαθόριστος χρόνος, ανολοκλήρωτο έργο»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Επιβεβαιώνονται δυστυχώς οι φόβοι που είχα εκφράσει κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης μου, στις 20-04-2015, ότι η Κυβέρνηση με την απαράδεκτη απόφαση της στις 26-03-2015, για ακύρωση της δημοπράτησης του δρόμου Πάτρα-Πύργος, έθεσε σε κίνδυνο την υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, με δεδομένο μάλιστα ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης ήταν η κατάτμηση του έργου.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Μπαλάφα, για τις Αποζημιώσεις των Πλημμυροπαθών

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ιωάννη Μπαλάφα, για τις Αποζημιώσεις των Πλημμυροπαθών

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και ο κ. Κουρουμπλής θα γνωρίζετε τις δραματικές επιπτώσεις που είχε η θεομηνία που έπληξε τη δυτική Ελλάδα, την Αχαΐα, αλλά κυρίως τη βόρεια Ηλεία, την περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τη Βουπρασία, τα Λεχαινά, την Κυλλήνη στις 21, ξημερώνοντας 22 του μήνα που μας πέρασε. Πιστεύω ότι επίσης θα σας είναι γνωστό ότι είχαμε πλημμύρες σε σπίτια, σε καταστήματα. Είχαμε καταστροφές δημόσιων και δημοτικών υποδομών και αγροτικών εγκαταστάσεων όπως θερμοκήπια. Πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες, έπεσαν γεφύρια, μελίσσια βγήκαν στη θάλασσα. Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα.

Αποκατάσταση ζημιών - καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τη θεομηνία στις 21/10/2015 στο Νομό Ηλείας

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Δυτική Ελλάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 21/10/2015, με ισχυρούς ανέμους και μεγάλη βροχόπτωση, είναι ιδιαίτερα μεγάλες και σοβαρές σε υποδομές, δημόσιες - δημοτικές, σε περιουσίες πολιτών και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης για «διπλό νόμισμα»

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Βαρουφάκη Γιάνη

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε σήμερα δημοσίευμα ξένης εφημερίδας, ότι πραγματοποιήσατε συνάντηση στην Αθήνα, τόσο εσείς όσο και ο κύριος Πρωθυπουργός, με τον οικονομολόγο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank,κ. Τόμας Μάιερ, με τον οποίον συζητήθηκε το ενδεχόμενο υιοθέτησης «διπλού νομίσματος».

Η Καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος ακύρωσης του Διαγωνισμού για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος οδηγεί σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του»

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015.

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς

τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών,

Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σταθάκη Γιώργο

Θέμα: «Η Καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος ακύρωσης του Διαγωνισμού για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος οδηγεί σε αβεβαιότητα την υλοποίηση του»

Κύριε Υπουργέ,

Με την από 26-3-2015 απόφασή σας για την ακύρωση της διενέργειας του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος»

Επίκαιρη Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου για την πορεία των εσόδων.

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015.

Επίκαιρη Ερώτηση Γιάννη Κουτσούκου για την πορεία των εσόδων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Κύριε Υπουργέ και κύριε Αναπληρωτά, που έχετε σήμερα την ευθύνη να απαντάτε, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι η πορεία των εσόδων τον Δεκέμβρη και κυρίως το Γενάρη και το Φλεβάρη καθορίζει σε ένα μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα του Προϋπολογισμού.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login