Κατηγορία: Επίκαιρες Ερωτήσεις

"Τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί η υστέρηση εσόδων"

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες υπάρχει μεγάλη υστέρηση εσόδων σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού κατά τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη του τρέχοντος έτους.

 

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα: "Αναγκαίες αλλαγές και διορθώσεις στις αποφάσεις για την τήρηση των βιβλίων από τους αγρότες"

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014.

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. 
Κύριε Υπουργέ, η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε πριν τις διορθωτικές παρεμβάσεις της προηγούμενης εβδομάδας και υποστήριζα ότι επικρατεί εύλογη ανησυχία αλλά και αγανάκτηση σε μεγάλη κλίμακα αγροτών, επειδή για πρώτη φορά καλούνται να τηρήσουν βιβλία. Βεβαίως, έγιναν πολύ σημαντικά λάθη από το Υπουργείο που προκάλεσαν αυτήν την αγανάκτηση. 

Αναγκαίες αλλαγές και διορθώσεις στις αποφάσεις για την τήρηση των βιβλίων από τους αγρότες

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

            Σε αναστάτωση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος, καθώς πέρα των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει καλείται να τηρήσει για πρώτη φορά βιβλία Εσόδων – Εξόδων.

            Το γεγονός ότι ένα μέτρο εξυγιαντικό του οικονομικού κύκλου του πρωτογενούς τομέα υλοποιείται χωρίς να έχουν παρθεί υπόψη όλες οι παράμετροι, κοινωνικές και οικονομικές, που θα διασφάλιζαν την ομαλή εφαρμογή του, την αποφυγή των συγχύσεων, των δυσκολιών και των κοστοβόρων διαδικασιών, 

Συζήτηση της Ερώτησης με θέμα «Η αρνητική στάση των Τραπεζών για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής δανείων, που χορηγήθηκαν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μέσω τραπεζώ

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Σας ευχαριστώ.

Κύριε Πρόεδρε, θέλω, παρακαλώ, την προσοχή τη δική σας περισσότερο και όχι του παριστάμενου Υφυπουργού, του κ. Κεγκέρογλου, γιατί είναι σχετικά νέος στο Υπουργείο, για να σας εξηγήσω την περιπέτεια αυτής της ερώτησης. 

Η αρνητική στάση των Τραπεζών για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης που προβλέπει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής δανείων, που χορηγήθηκαν σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας μέσω τραπεζών με επιδοτούμενο επιτόκιο

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Υπουργέ,

            Επανέρχομαι προκειμένου να πάρω επιτέλους απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο είχα καταθέσει τις υπ’ αριθμόν ερωτήσεις 10215/25-04-2013 και 13107/18-07-2013, οι οποίες, δυστυχώς, δεν απαντήθηκαν από το Υπουργείο σας, κατά παράβαση κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας και δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα:

Σε αδιέξοδο οδηγούνται χιλιάδες δανειολήπτες δικαιούχοι του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα «Κατάργηση του Ολυμπιακού Αθλήματος Πάλης»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση, κύριε Υπουργέ -και το γνωρίζετε- σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να μη συμπεριλάβει στα είκοσι πέντε αγωνίσματα, το αγώνισμα της Πάλης. Και επιτρέψτε μου να έχω μία ιδιαίτερη ευαισθησία γι’ αυτό το θέμα, μια και προέρχομαι, εκλέγομαι στην Ολυμπιακή Γη της Ηλείας. 

Κατάργηση του Ολυμπιακού Αθλήματος Πάλης

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Απαράδεκτη από κάθε άποψη και προσβλητική για την Ελλάδα, την Αρχαία Ολυμπία και το Ολυμπιακό Ιδεώδες η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Ως γνωστό η πάλη αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα Ολυμπιακά Αθλήματα και συμπεριλαμβάνεται στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα από το 708 π.Χ. 

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα «Δημοσιεύματα για αρνητική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση για την Ολυμπία Οδό»

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσα αυτήν την επίκαιρη ερώτηση εκφράζοντας τους φόβους μου λόγω δημοσιευμάτων που αφορούσαν την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης για την Ολυμπία Οδό -τα οποία έλεγαν ότι θα περικοπεί το φυσικό αντικείμενο και το έργο θα σταματήσει στην Πάτρα- δεν περίμενα ότι μόλις χθες ο κ. Χατζηδάκης ανακοινώνοντας την καλή είδηση, θα μας έφερνε μαύρα μαντάτα στην Ηλεία, στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη την Πελοπόννησο. 

Δημοσιεύματα για αρνητική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση για την Ολυμπία Οδό

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

     Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα, αλλά και με βάση την επίσημη πληροφόρηση από το Υπουργείο σας, η διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους  και τις  τράπεζες για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους βρίσκεται στο τέλος της.

     Σύμφωνα, επίσης, με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Ηλείας, το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης για την “ Ολυμπία Οδό” περικόπτεται και το έργο σταματά στην Πάτρα.

Αναγκαία παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η απαγόρευση των πλειστηριασμών όπως νομοθετήθηκε με το Ν. 3869/2010 και ισχύει με αλλεπάλληλες παρατάσεις μέχρι 31/12/2012 αποτέλεσε πολιτική επιλογή της προηγούμενης Κυβέρνησης προκειμένου να προστατεύσει τους δανειολήπτες από τις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών με δεδομένο ότι στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, της ύφεσης και της μείωσης των εισοδημάτων υπάρχει πραγματική αδυναμία των δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους .

Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα «Να μην αποδεχθεί η Κυβέρνηση, κατά την διαπραγμάτευση, περικοπή του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μετά την Πάτρα»

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, περιττεύει να αναφερθώ στη σημασία των αυτοκινητοδρόμων και ιδιαίτερα του οδικού άξονα Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα για την ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας, μιας και προέρχεστε και εσείς από τη δυτική Ελλάδα και χρησιμοποιείτε αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο. Έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ηλεία, γιατί εάν αυτό το οδικό δίκτυο δεν λειτουργήσει, η Ηλεία είναι εντελώς αποκομμένη. 

Να μην αποδεχθεί η Κυβέρνηση, κατά την διαπραγμάτευση, περικοπή του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μετά την Πάτρα

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η εγκατάλειψη του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος –Τσακώνα (Ολυμπία Οδός) από τις εργολήπτριες εταιρείες και η παραβίαση από την πλευρά των παραχωρησιούχων των συμβατικών τους υποχρεώσεων έχει οδηγήσει σε οδικό αποκλεισμό της Δυτικής Ελλάδας. Σημειωτέον ότι τα διόδια εισπράττονται κανονικά ενώ  η διέλευση από τον εγκαταλελειμμένο «αυτοκινητόδρομο» έχει καταστεί επικίνδυνη. 

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login