Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

on Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016.

Η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Γιάννη Κουτσούκου με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Φαίνεται ότι εγώ είμαι πιο τυχερός, κύριε Πρόεδρε, γιατί έχω μόνο έναν μήνα καθυστέρηση στην επίκαιρη ερώτηση. Εν πάση περιπτώσει, κύριε Πρόεδρε, ως μέλος της Διάσκεψης του Προεδρείου της Βουλής, πρέπει να σκεφτείτε και μια αλλαγή του Κανονισμού, που θα λέγεται «Ημερήσια διάταξη Πολάκη», διότι έχει καταφέρει ο Αναπληρωτής Υπουργός να γίνεται «one man show» κάθε φορά, όταν μετά από τρεις ή τέσσερις μήνες αποφασίσει να έρθει στη Βουλή.

Αυτό είναι το διαδικαστικό, αλλά έχει και μια ουσία, διότι, κύριε Υπουργέ, οι επίκαιρες ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση εκτάκτων προβλημάτων, για τα οποία απαιτούνται πολιτικές απαντήσεις. Αλλιώς, υπάρχει η διαδικασία των γραπτών ερωτήσεων και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κύριε Υπουργέ, αφορμή για τη δική μου επίκαιρη ερώτηση ήταν η τελευταία –μία από τις πολλές, καθώς κάθε τρεις και λίγο τα ίδια έχουμε- δήλωση του Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, που συζητούσε θέματα υγείας, ότι έχει προτείνει να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Μιλάμε για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο κάθε φορά που υπάρχουν προβλήματα στο εθνικό σύστημα υγείας στην Ηλεία, αντιμετωπίζεται ως το «μαλακό υπογάστριο», με κλείσιμο κλινικών, μεταφορά προσωπικού κ.ο.κ., καθώς η πολιτική ηγεσία αγνοεί ότι αυτό το Νοσοκομείο καλύπτει όλη τη βόρεια Ηλεία και στον βαθμό που δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, επιβαρύνεται και η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, το οποίο έχει τα δικά του προβλήματα.

Το Υπουργείο απάντησε με δελτίο Τύπου στον ξεσηκωμό του λαού της Αμαλιάδας λέγοντας ότι δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο και ότι έχει έναν προγραμματισμό προσλήψεων.

Η πραγματικότητα είναι ότι στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας έχουμε κενές θέσεις ιατρών. Από τους τριάντα εννέα που προβλέπει ο Οργανισμός υπηρετούν μόνο δεκαεννέα. Έχουμε δηλαδή είκοσι κενά. Και από τους διακόσιους επτά του λοιπού προσωπικού υπηρετούν μόνο εκατόν είκοσι τέσσερις, έχουμε δηλαδή ογδόντα τρία κενά.

Άρα, αυτή η ανακοίνωση που έκανε το Υπουργείο σας, κύριε Υπουργέ, σχετικά με το ότι δεν προτίθεται να κλείσει το Νοσοκομείο, θα την εκλάβω ως καλή πρόθεση, για να συνεννοηθούμε πάνω σ’ αυτό. Όμως, στην πράξη εάν δεν αντιμετωπίσετε τα προβλήματα, ουσιαστικά οδηγείτε στο κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν την επίκαιρη ερώτηση, θέλουμε σήμερα να μας δώσετε συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις σχετικά με το πότε θα κάνετε πράξη αυτά που έχετε πει στο δελτίο Τύπου, αλλά και αυτά που μας είπε ο κ. Ξανθός στις 12 Απριλίου, όταν τον επισκεφτήκαμε με αντιπροσωπεία των φορέων της πόλης, και για το πότε θα λειτουργήσει η καινούργια Μονάδα, η οποία παραμένει σε μη λειτουργία και στην οποία έχουν επενδυθεί χρήματα του ελληνικού λαού με κόπους και θυσίες, όπως γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ.

Περιμένουμε, λοιπόν, τις απαντήσεις σας, για να ξέρει και ο λαός που μας ακούει τι θα γίνει στην πραγματικότητα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Κύριε Κουτσούκο, πρώτον, εμείς ανοίγουμε και δεν κλείνουμε νοσοκομεία. Αυτό είναι κάτι που έχουμε πει και το κάνουμε και πράξη. Η προσωπική άποψη ενός υποδιοικητού σε σχέση με την κρίση που έχει για κάποια πράγματα δεν συνιστά κυβερνητική πολιτική.

Δεύτερον, δεν μπορεί να κλείνουμε ένα νοσοκομείο που πέρυσι είχε προγραμματιστεί από τη δική σας κυβέρνηση να πάρει 1.433.439 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς δώσαμε 1.623.000 με βάση και την έκτακτη χρηματοδότηση και φέτος προγραμματίζουμε να πάρει 1.550.000 ευρώ. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν μπορεί να κλείνουμε το Νοσοκομείο. Αν ήταν να το κλείσουμε, θα είχαμε μειώσει τη χρηματοδότησή του.

Δεν μπορεί να κλείνουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο αυτήν τη στιγμή παίρνει έναν ΠΕ Φαρμακοποιών, με βάση τα κενά, από την Προκήρυξη 4Κ. Επίσης, παίρνει τρία άτομα από τους πεντακόσιους ογδόντα πέντε του λοιπού επικουρικού προσωπικού, ενώ πήρε ήδη από την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει υπογράψει σύμβαση ένας γιατρός και δύο ΤΕ νοσηλευτές, αυτά που είχαν ζητηθεί δηλαδή. Και μένει να δούμε αν έχει δηλώσει ένα άτομο κατηγορίας ΠΕ Νοσηλευτών. Πάντως, από τα τέσσερα άτομα τα τρία έχουν υπογράψει σύμβαση. Και αυτά καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες λειτουργίας της ΜΕΘ.

Επίσης, προβλέπονται τρία άτομα από τις χίλιες εξακόσιες εξήντα θέσεις που είναι να προκηρυχθούν και έχουν εγκριθεί και προκηρυχθεί δύο θέσεις Παθολόγων.

Από εκεί και πέρα, έχει τοποθετηθεί και πήγε ένας χειρουργός επικουρικός και επαναπροκηρύχθηκαν έξι θέσεις, γιατί δεν βρέθηκε να πάει κανένας. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επαναπροκηρύχθηκαν, λοιπόν, αυτές οι θέσεις. Οι πιστώσεις είναι συγκεκριμένες και οι δύο θέσεις των παθολόγων είναι μόνιμες. Εκεί σίγουρα θα υπάρχουν αιτήσεις, όπως υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Νομίζουμε, λοιπόν, ότι ο σχεδιασμός που υπάρχει εκεί έχει να κάνει με το ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας έχει συνολική δύναμη τριακόσιες τριάντα κλίνες και από αυτές οι διακόσιες δέκα είναι στη Νομαρχιακή Μονάδα Πύργου, οι εκατόν είκοσι στη Νομαρχιακή Μονάδα Αμαλιάδας και οι είκοσι κλίνες βραχείας νοσηλείας στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων, που πρακτικά δεν είναι και στη φάση της πλήρους ανάπτυξής τους.

Νομίζω ότι αυτά δίνουν μια σαφή απάντηση, με βάση την κατάσταση που υπάρχει γενικότερα, σχετικά με το αν θέλουμε να το κλείσουμε ή να το διατηρήσουμε.

Με βάση και τους υπόλοιπους προγραμματισμούς που κάνουμε, θα δούμε τι μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω. Όμως, νομίζω ότι αυτά είναι αποδεικτικά τού ότι δεν κλείνουμε κάποιο νοσοκομείο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Εγώ θέλω να εκλάβω ως θετική την πολιτική διαβεβαίωση του Υπουργού.

Εξάλλου, κύριε Υπουργέ, σας είπα ότι μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τον γενικό ξεσηκωμό, υπήρξε δελτίο Τύπου στις 7 Ιουλίου, σχετικά με το ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο.

Όμως θέλω να δείτε, κύριε Υπουργέ, ότι είναι άλλο οι πολιτικές διαβεβαιώσεις και τι θέλουμε εμείς να κάνουμε και άλλο το τι συμβαίνει στην πράξη.

Εδώ έχω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του τελευταίου μήνα. Κάθε μέρα απασχολούν τον τοπικό Τύπο τα «λουκέτα», η υπολειτουργία κ.λπ.. Δεν θέλω να σας τα δείξω, παίρνετε τον τοπικό Τύπο και τον παρακολουθείτε. Το τελευταίο πρωτοσέλιδο λέει ότι δεν μπορούν να βγουν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας διότι παραιτήθηκε ο ένας αναισθησιολόγος, τον άλλον τον ψάχνετε.

Ο μηχανισμός που μας είπατε νωρίτερα, απαντώντας σε άλλον συνάδελφο, ότι έχετε εγκαταστήσει για να δείτε πώς πάνε οι προκηρύξεις και η προσέλευση του προσωπικού φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αμαλιάδας δεν έχει αποδώσει. Και το δυστύχημα είναι, κύριε Υπουργέ, ότι σε σχέση με τον Γενάρη του 2015 έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο το προσωπικό. Δηλαδή, τον Γενάρη του 2015 είχαμε τριάντα πέντε γιατρούς και τώρα έχουμε μόνο δεκαεννιά. Και έχει κλείσει και η Μαιευτική Κλινική και έχουν προβλήματα λειτουργίας και η Χειρουργική και η Παθολογική, καθώς πώς μπορεί να βγει πέρα το πρόγραμμα με έναν αναισθησιολόγο; Για να μη μιλήσουμε για το νοσηλευτικό, το βοηθητικό και το παραϊατρικό προσωπικό και τα εργαστήρια.

Καλό είναι, κύριε Υπουργέ, να έρθετε μια μέρα και στην Αμαλιάδα -φιλόξενοι είμαστε- όπως πήγατε και στο Λασίθι, όπως πήγατε και στα Χανιά, για να τα δείτε στην πράξη. Γιατί εμείς το ζούμε το Νοσοκομείο, πάμε εκεί, πάμε τους δικούς μας. Και οφείλω να ευχαριστήσω και από το Βήμα της Βουλής το προσωπικό και για τις ηρωικές προσπάθειές τους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλους, χάρη στους οποίους λειτουργεί.

Όμως, κύριε Υπουργέ, την ώρα που έχουν μειωθεί κατά τέσσερις χιλιάδες οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία την περίοδο της θητείας σας, το να λέτε ότι με μια προκήρυξη εννιακοσίων θέσεων για όλη την Ελλάδα θα καλύψετε αυτά τα χιλιάδες κενά και θα δώσετε ζωή στα νοσοκομεία, νομίζω ότι είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν θέλω να επεκταθώ σε γενικότερα ζητήματα, μιας και έχουμε καταθέσει και επίκαιρη επερώτηση για την Υγεία, που δεν έχει συζητηθεί ακόμα, αλλά ελπίζουμε να έρθει στη Βουλή για να συζητήσουμε τι συμβαίνει πραγματικά σε όλο το σύστημα. Εγώ θέλω να δω στην πράξη αυτά τα οποία έχετε δεσμευτεί και επαναλάβατε σήμερα ότι θα έρθουν για να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα της λειτουργίας του.

Είστε γιατρός και ξέρετε τι σημαίνει να μην υπάρχει ηλεκτρολόγος, ότι μπορεί να υπάρξει ένα black-out στο Νοσοκομείο, ότι δεν μπορεί να καλυφθεί η σίτιση. Και αυτά δεν αντιμετωπίζονται με επικουρικούς, κύριε Υπουργέ. Όσον αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, βοηθήσαμε και εμείς, ψηφίσαμε τις σχετικές διατάξεις, παρατείναμε τις συμβάσεις, για να καλύψουμε τα κενά. Θέλουμε μια άλλη πολιτική και φαίνεται ότι αυτή την πολιτική δεν την έχετε.

Εν πάση περιπτώσει θέλω για άλλη μια φορά να σας καλέσω να επισκεφθείτε την πόλη μας. Και θέλω μια καθαρή απάντηση: Πέντε εκατομμύρια περίπου έχει κοστίσει η νέα Πτέρυγα που προορίζεται για μεταφορά των χειρουργείων και των ΤΕΠ. Έχετε την πολιτική βούληση και θα βρείτε τρόπο να λειτουργήσει; Αυτό σημαίνει ότι αναβαθμίζουμε το Νοσοκομείο, για να μην το κλείσουμε. Διότι, διαφορετικά, μπορεί να λέμε ότι δεν το κλείνουμε, αλλά στην πράξη υπονομεύεται η λειτουργία του, λιγοστεύει το προσωπικό, κλείνουν κλινικές, άρα εκ των πραγμάτων οδηγείται σε αντικειμενικό κλείσιμο.

Επ’ αυτών θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις, κύριε Υπουργέ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Δεν είπατε, κύριε Κουτσούκο, γιατί ελαττώθηκε τόσο πολύ ο αριθμός των γιατρών μέσα σε έναν χρόνο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Ας μας απαντήσει ο κύριος Υπουργός.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Όχι, λέω εσείς εάν το ξέρετε.

Τον λόγο έχει ο κ. Πολάκης.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Μόνο εάν συνταξιοδοτήθηκαν, κύριε Κρεμαστινέ, ή αν παραιτήθηκαν κάποιοι.

Δεύτερον, έχω την αίσθηση ότι σε αυτό το Νοσοκομείο έγιναν κάποια εγκαίνια ή με απατά η μνήμη μου;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Δεν ξέρω.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Δεν με απατά, κύριε Κουτσούκο.

Έχω την αίσθηση ότι σε μια κυβέρνηση στην οποία συμμετείχατε και εσείς, τη στηρίζατε, την προηγούμενη περίοδο, ο κ. Γεωργιάδης είχε πάρει έναν ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τον πήγε εκεί μέσα, έκανε κάτι εγκαίνια και μετά έφυγε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Δεν λέγομαι Γεωργιάδης, κύριε Υπουργέ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Ήσασταν σε μια κυβέρνηση μαζί με τον κ. Γεωργιάδη. Γιατί λέτε για αυτό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Δεν ήμουν πουθενά.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Και επειδή έχω απαντήσει σε αντίστοιχη επίκαιρη ερώτηση, -γιατί θυμάμαι πάρα πολύ καλά τι λέω- έχουμε λύσει, σε συνεργασία και με τις περιφέρειες, το θέμα της ολοκλήρωσης αυτού που εγκαινίαζε τότε ο κ. Γεωργιάδης. Γιατί δεν έχει τελειώσει. Πήγαν και κουβαλήσανε ξενοδοχειακό εξοπλισμό από άλλα σημεία, τα έβαλαν μέσα, έκοψαν την κορδέλα και σηκώθηκαν και φύγανε. Και δεν υπήρχε προσωπικό.

Πρέπει να τελειώσει το Νοσοκομείο, διότι δεν έχει τελειώσει. Κι ούτε έχει παραληφθεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Έχει παραδοθεί.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Συγγνώμη, αλλά είστε από εκεί. Δεν έχει παραδοθεί το Νοσοκομείο. Έχει τρεις φάσεις το έργο κι έχει παραδοθεί η μία, οι άλλες δύο δεν έχουν και γι’ αυτό και δεν λειτουργεί. Αλλιώς, θα είχαν πάει. Όταν, λοιπόν, τελειώσει αυτό το έργο, που θα το τελειώσουμε εμείς, για να μπορέσει να παραδοθεί, τότε, ναι, θα κάνουμε μια σειρά από τροποποιήσεις και στους Οργανισμούς που υπάρχουν, προκειμένου να μπορούν να μεταφερθούν στην πτέρυγα αυτή και να λειτουργήσουν μέσα σε ένα καλύτερο περιβάλλον εργασιακό και ξενοδοχειακό. Αυτό είναι το ένα.

Δεύτερον, σαφώς και στις θέσεις αυτές που προβλέπονται για το μόνιμο προσωπικό είναι… Κοιτάξτε, το είπα και πριν: Εμείς δεν είπαμε ότι οι εννιακόσιες ογδόντα πέντε θα καλυφθούν. Οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί αυτήν τη στιγμή –ακούστε και μετρήστε λίγο- είναι οι εξής: Είναι επτακόσιες πενήντα νέες θέσεις γιατρών. Είναι τριακόσιοι ογδόντα διορισμοί από παλαιές πιστώσεις, που δεν τους είχε ενεργοποιήσει οι προηγούμενες δύο κυβερνήσεις, που είναι μόνιμοι γιατροί. Είναι άλλες διακόσιες πενήντα που πήραμε πάλι από παλαιές κρίσεις, που πήραμε τώρα. Μετρήστε για να δείτε. Είναι οι χίλιοι εξακόσιοι εξήντα που προκηρύσσονται την επόμενη βδομάδα. Είναι οι χίλιοι διακόσιοι που θα βγάλουμε τον Σεπτέμβρη, με βάση την ΠΥΣ που υπέγραψε προχθές ο κ. Χουλιαράκης μαζί με τον κ. Βερναρδάκη, πέρα από εμάς, που βασικά θα πάνε όμως Αθήνα-Θεσσαλονίκη, γιατί αυτά τα οκτακόσια άτομα νοσηλευτικό προσωπικό θα ενισχύσουν εκεί, για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε και μετά τα άλλα αιτήματα. Γιατί πάρα πολύς κόσμος θέλει να φύγει και είναι χρόνια εδώ, αλλά θα ενισχυθεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, για να φύγουν. Επίσης, είναι τα τετρακόσια και εκατό άτομα του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκατό γιατροί και τετρακόσιοι νοσηλευτές που είναι για τις Μονάδες ή για Μονάδες Τεχνητού Νεφρού κ.λπ., όπου σας είπα τι γίνεται στην Αμαλιάδα με αυτούς. Σας είπα ότι έχουν διοριστεί εκατόν σαράντα έξι νοσηλευτές και σαράντα οκτώ γιατροί. Είναι η προκήρυξη η οποία γίνεται τώρα για το Προσφυγικό, που είναι οκτακόσια πενήντα άτομα.

Είναι και μια ανακοίνωση που θα κάνουμε τον Σεπτέμβρη –για αυτό δεν λέω άλλα- για το πόσους γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό θα προσλαμβάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η Υγεία έχει εξαιρεθεί -και οι ειδικά οι γιατροί- από την αναλογία 1 προς 5. Γιατί δεν μπορεί να μας απειλούν με το πρόστιμο της μη τήρησης του ωραρίου των γιατρών αυτοί οι οποίοι μας επέβαλαν να μην μπορούμε να διορίσουμε για κάποια χρόνια, να μην μπορούμε να πάρουμε κόσμο. Και βέβαια τα προηγούμενα χρόνια δεν έπαιρναν ούτε το 1 προς 10 ή το 1 προς 5 που μπορούσαν να πάρουν, γιατί ήθελαν να διαλυθεί το σύμπαν.

Σαφώς και θα έρθω στην Αμαλιάδα, κύριε Κουτσούκο. Παντού πάω και γυρίζω όλη την Ελλάδα. Και να είστε σίγουρος ότι δουλεύουμε πάρα πολύ σε αυτό το Υπουργείο και δεν έχουμε καμία αίσθηση υποτίμησης του κοινοβουλευτικού έργου –για να απαντήσω, γιατί το έχουν θέσει και άλλοι.

Όμως ξέρετε κάτι; Το πιο εύκολο πράγμα σε αυτήν τη ζωή και σε αυτήν την κυβερνητική κατάσταση είναι να κάνει κάποιος μια ερώτηση για την Υγεία. Αν έχετε προσέξει, οι περισσότερες απαντήσεις που δίνω σήμερα έχουν την ίδια λογική. Είναι «τι λεφτά δίνουμε», «τι κόσμο βάζουμε» και «τι συγκεκριμένα κάνουμε για κάποιο πιθανά ιδιαίτερο πράγμα που κάνουμε».

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια –και το ξέρετε εσείς καλύτερα από εμένα, κύριε Κουτσούκο- ακολουθήθηκε μια συνειδητή πορεία διάλυσης κάποιων πραγμάτων. Εμείς να τα φτιάξουμε σε μια στιγμή, δεν τα φτιάχνουμε. Όμως το αφήγημα της καταστροφής, το οποίο όχι τόσο εσείς όσο η μεριά της Νέας Δημοκρατίας έχει διογκώσει τόσο, δεν υλοποιείται πλέον. Δεν υπάρχει «δράκος» πλέον. Η κατάσταση σήμερα, παρά τα προβλήματα, σε σχέση με τον Οκτώβρη είναι πολύ καλύτερη σε πολλά νοσοκομεία, σε πολλές περιοχές της χώρας. Υπάρχουν προβλήματα, σαφώς υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα, αλλά έχει δοθεί το σήμα ότι πάμε για μια αντιστροφή της πορείας, ότι σταμάτησε ο κατήφορος, σταθεροποιούμαστε και αρχίζουμε να χτίζουμε. Και αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο φανερό.

Ευχαριστώ πολύ.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όλα καλά στην οικονομία σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της #vouli ,μόνο που δεν το κατάλαβαν οι φορολογούμε… https://t.co/rvkoZ3kqhv

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Και με τη Βούλα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ασφαλιστικό Βρούτση υιοθετεί το ν.4387/2016 Κατρούγκαλου,για όσους πίσ… https://t.co/S0ceejjPR8

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/GPkbP763Dh Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής για «Συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία τ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @FofiGennimata: https://t.co/BY6SYPV507 Tο Κίνημα Αλλαγής θα γίνει το καταφύγιο όσων πλήττονται από τη «γαλάζια κανονικότητα». Συνέντευξ…

Facebook

ZOO Category

Login