Κατηγορία: Ερωτήσεις

Η εγκατάλειψη του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Ήλιδας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  δεν βρίσκεται σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ήλιδας.

            Παρά το γεγονός ότι μετά από πολύχρονους αγώνες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, η Αρχαία Ήλιδα 

Να αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα που οδηγούν στην καθυστέρηση επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με απάντηση του Υπ. Οικονομικών στην από Αρ. Πρτ.  10263/ 26/4/2013 Ερώτησή μου για την επίσπευση της επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, αυτή θα πραγματοποιείται εντός μηνός χωρίς έλεγχο, εφόσον τα υποβαλλόμενα στοιχεία είναι συμβατά με τη δήλωση ΟΣΔΕ.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην επισκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σας υποβάλλω συνημμένα την από Αρ. Πρωτ. 10990/24-05-2013 Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα την απαράδεκτη καθυστέρηση στην επισκευή του  4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Εγκατάλειψη του ανασκαφικού έργου της Αρχαίας Ήλιδας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  δεν βρίσκεται σε εξέλιξη για την ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ήλιδας.

Διαπραγματεύτηκε το Υπουργείο το τμήμα της “Ολυμπίας Οδού “ μετά την Πάτρα ή το εγκατέλειψε στο όνομα της επανεκκίνησης των έργων;

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Οικονομικών εφημερίδων, σε συνεδρίαση της Επιτροπής προϋπολογισμού της Ευρωβουλής, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χ. Ράϊχενμπαχ, είπε σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση διευθέτησης του θέματος, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δήλωσε ότι για τον Αυτοκινητόδρομο Αθήνα – Πάτρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕπ έχει δεσμεύσει 200 εκατομμύρια ευρώ και ότι οι συμβάσεις θα υπογραφούν πριν την αρχή του καλοκαιριού.

Ανιστόρητοι και Μικρόνοες σχεδιάζουν το κλείσιμο της “Νικολοπουλείου Βιβλιοθήκης” Ανδρίτσαινας

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Μόνο ανιστόρητοι και μικρόνοες θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στο σχεδιασμό της συγχώνευσης και της κατάργησης Ν.Π.Δ.Δ. και οργανισμών  την Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας.

Η είδηση προέρχεται από δημοσιεύματα - διαρροές και αφορά Ν.Π.Δ.Δ. και οργανισμούς από τα οποία θα προκύψουν οι 2.000 προς απόλυση υπάλληλοι.

Οι σχεδιαστές τέτοιων επιλογών πρέπει πρώτα να μελετήσουν την ιστορία της δωρεάς του Αγαθόφρωνα Νικολόπουλου, ο οποίος εργαζόμενος στο Παρίσι στις αρχές του 18ου αιώνα συγκέντρωσε με το υστέρημά του και απέστειλε 47 κιβώτια με βιβλία τα οποία έφτασαν στην Ανδρίτσαινα το 1847. 

Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην επισκευή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Πέρασαν πέντε χρόνια από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2008 οι οποίοι έπληξαν την Ηλεία και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας δεν έχει ακόμα επισκευαστεί.

Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι έντονες και διαρκείς αφού μετά πολύχρονες ταλαιπωρίες, τα παιδιά μιας μεγάλης περιοχής της Αμαλιάδας δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σ’ ένα εκπαιδευτικό συγκρότημα, που θα τους έδινε τη δυνατότητα να μετέχουν σε μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων.

Άδικη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ηλεία η κατανομή των θέσεων της δράσης Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Τουρισμού για το πρόγραμμα Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών, προβλέπονται πανελλαδικά 10.000 θέσεις εκ των οποίων μόλις 200 θέσεις κατανέμονται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσπευση διαδικασιών επιστροφής Φ.Π.Α. στους αγρότες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η επιστροφή του Φ.Π.Α. στους δικαιούχους αγρότες του ειδικού καθεστώτος στις σημερινές συνθήκες της πιστωτικής ασφυξίας επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί με σύντομες και αντιγραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να ενισχυθεί στοιχειωδώς η ρευστότητα τους, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες   υποχρεώσεις και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Λειτουργία του Ενιαίου Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  (Αρ.Πρωτ.855/68504/15-06-2012 και Αρ. Πρωτ. 1946/131211/28-12-2012)  παρατάθηκε μέχρι την 31-08-2013 η διαδικασία εγγραφής των  υπόχρεων στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών, που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 3955/2011, (ΦΕΚ 89, 20/04/2011 ) με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί ακόμα ένα απαραίτητο και σοβαρό βήμα εξυγίανσης στην εμπορία και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

Διαγωνισμός Πυροσβεστικού Σώματος για πρόσληψη Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη 725 Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων έχει ανακοινωθεί από τις 13/12/2011 και στις 21/2/2012 κοινοποιήθηκαν οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων. Επιπλέον, και η διαδικασία υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ έχει  ήδη ολοκληρωθεί.

Αποκατάσταση κτιρίων στο Ν. Ηλείας από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Το μείζον πρόβλημα των κατοίκων του Ν. Ηλείας και Ν. Αχαΐας που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2008, είναι η ικανοποίηση των αιτήσεων τους που εκκρεμούν σχετικά με την ανακατασκευή και επισκευή των κτιρίων τους.

Σε απάντηση της σχετικής μου ερώτησης τον Οκτώβριο, ενημερώθηκα ότι  η αποκατάσταση χρηματοδοτείται από το ενάριθμο έργο 2008ΣΕ06900017 με προϋπολογισμό 125.000.000 ευρώ.

Κίνδυνος να κλείσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στις αρχές του 2013

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Με Δελτίο Τύπου, το οποίο επισυνάπτεται, η ΕΕΕΘ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  για τη λειτουργία των ΜΕΘ. Επισημαίνει ιδιαίτερα πως αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των συμβάσεων που λήγουν στις αρχές του 2013 θα κλείσουν οι μονάδες που άνοιξαν το 2009 προκειμένου να αντιμετωπιστεί, κατά ένα μέρος, η αυξημένη ζήτηση, με δεδομένο ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια δεν επαρκούν για τις ανάγκες του πληθυσμού.

Τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στο Ν. Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

Στην με αριθ. 2611/5-10-2012 Ερώτησή μου με θέμα: “Πρωτοβουλίες του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τα ακίνητα του Ν. Ηλείας”  μου απαντήσατε με τον αριθμό ΓΚΕ 1162788 ΕΞ 2012/896 διαβιβαστικό, στο οποίο επισυνάψατε σχετικό έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ.

Επειδή το επισυναπτόμενο έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ δεν απαντά στα ερωτήματα που έθεσα,

Αποκατάσταση κτιρίων στο Ν. Ηλείας από το σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τέσσερα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό  του Ιουνίου του 2008, εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες σεισμόπληκτοι  του Ν.  Ηλείας εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται στην προσπαθειά τους να επισκευάσουν ή να ανακατασκευάσουν τα κτίρια  που επλήγησαν.        

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Στείλε ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τετάρτη 22 Μαΐου στην πλατεία Κοτζιά, στις 19:30 το βράδυ. Θα μιλ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον @ALPHA_TV : Διαρκής προεκλογικός εμπαιγμός χωρίς κανένα σεβασμό στον πόνο και στον μόχθο των συνταξιούχων. Π… https://t.co/RKETreTSrP

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο κτήμα Μερκούρη, σήμερα, ημέρα των οινοποιείων, με γεύσεις και αρώματα της Ηλειακής γης. https://t.co/AkeHOy4ADx

Facebook

ZOO Category

Login