Κατηγορία: Ερωτήσεις

Πολλές οικογένειες ακάλυπτες από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Ηλεία

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς:

1. Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση

2.Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά αθετεί τις υποσχέσεις της για την κάλυψη όλων των οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς. Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των δικαιούχων για τη δωρεάν φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, και δυστυχώς τα αποτελέσματα δείχνουν πως στην Ηλεία 533 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών.

Επιβεβλημένη η αύξηση των εφημεριών στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

             κ. Ανδρέα Ξανθό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με πρόσφατη ανακοίνωση – καταγγελία θέτει το ζήτημα της ανεπαρκούς λειτουργίας του Νοσοκομείου, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα.

Επισημαίνει ιδιαίτερα, ότι το σημερινό επίπεδο εφημεριών δεν επιτρέπει την κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο και ζητάει να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Μέτρο 19.2 του Leader για τον Ν. Ηλείας;

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

         κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Το Μέτρο 19 Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ - Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων) του Π.Α.Α. 2014-20 είναι το μοναδικό Μέτρο που σχεδιάζεται και υλοποιείται από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της και εφαρμόζεται στις αγροτικές περιοχές.

          Στόχος του Μέτρου είναι να δημιουργηθούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στις αγροτικές περιοχές για να υπάρχει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή που θα δώσουν έρεισμα να παραμείνουν οι αγρότες στον τόπο τους και να παράγουν.

Μπορεί το αρμόδιο Υπουργείο να μας διαβεβαιώσει ότι έχει υλοποιηθεί στην Ηλεία ο αντιπυρικός σχεδιασμός;

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

         κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

 Σε απάντηση της από 2-5-2018 Ερώτησής μου με θέμα: «Η Ηλεία χρήζει πυροπροστασίας», ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τόσκας μας ενημέρωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Τέλος, τονίζεται ότι, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) σύμφωνα με το θεσμικό της ρόλο και το άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 12030 Φ.109.1/1999, εκδίδει, κάθε χρόνο, σχετικό έγγραφο (www.civilprotection.gr), στο οποίο μεταξύ άλλων, εμπεριέχονται κατευθυντήριες και συντονιστικές οδηγίες 

Η παράλογη δικαστική διεκδίκηση του Ελληνικού Δημοσίου σε βάρος της Π.Δ.Ε. για το κτίριο που στεγάζεται η Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Μία παράλογη δικαστική διένεξη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί με αγωγή του το κτίριο που στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Πύργου

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

           κ. Ανδρέα Ξανθό

Στις σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Πύργου αναφέρεται η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, επισημαίνοντας τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφαλή λειτουργία των κλινικών, την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.

Υπερβολικά και άδικα πρόστιμα κατά τη διαδικασία χορήγησης του Αγροτικού Τιμολογίου

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

            κ. Γεώργιο Σταθάκη

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς αγρότες, όταν επιχείρησαν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου η ΔΕΗ να συνεχίσει να τους χορηγεί το Αγροτικό Τιμολόγιο στην παροχή ρεύματος των αρδευτικών τους εγκαταστάσεων

Ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων

             κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Η Ηλεία εντάχθηκε για πρώτη φορά στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας σε Πύργο και Αμαλιάδα, καθώς μέχρι τότε ήταν ο μοναδικός Νομός της Πελοποννήσου χωρίς ΑΕΙ.

Η αξιοποίηση των Λουτρών Υρμίνης και του παλιού υδροθεραπευτηρίου των Λουτρών Κυλλήνης από τον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

           κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Την Υπουργό Τουρισμού

            κα Έλενα Κουντουρά

Τις έντονες διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η ΕΤΑΔ κωλυσιεργεί και δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις της προς τον Δήμο για παραχώρηση της χρήσης της παραλία Κουνουπελίου όπου ευρίσκονται τα Ιαματικά Λουτρά Υρμίνης, καθώς και του παλιού υδροθεραπευτηρίου των Λουτρών Κυλλήνης.

Οι προκληθείσες καταστροφές της αγροτικής παραγωγής στην Ηλεία, λόγω των τριήμερων βροχοπτώσεων απαιτούν έγκαιρη και δίκαιη αντιμετώπιση των ζημιών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

            κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι τριήμερες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ηλεία είχαν ως αποτέλεσμα για μια ακόμα φορά πολύ μεγάλες καταστροφές σε ολόκληρη σχεδόν την αγροτική παραγωγή.

Η λειτουργία του αεροδρόμιου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018.

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

           κ. Χρήστο Σπίρτζη

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες και αγώνες των φορέων και των κατοίκων της Ηλείας για τη λειτουργία του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού, επετεύχθη η έγκριση της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπονήθηκε η σχετική μελέτη και δεσμεύτηκαν οι απαραίτητοι πόροι.

Το υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και αναφορές προς τα συναρμόδια Υπουργεία δεν υπήρξε μέχρι σήμερα συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημά μου, μεταξύ των άλλων που αφορούσαν τη διάθεση και κατανομή των πόρων, για το ακριβές υπόλοιπο του Ταμείου Μολυβιάτη

Η περιβαλλοντική ρύπανση στους Αγίους Θεοδώρους και η ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

          κ. Γεώργιο Σταθάκη

Με βάση την αρμοδιότητά του ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών από την περιβαλλοντική ρύπανση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει ότι τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, που έχει οριστεί από τον Δήμο για την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού προβλήματος στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέβησαν στην περιοχή, διαπίστωσαν έντονο πρόβλημα στο ρέμα του Βροντού και κυρίως την εμφάνιση σκουρόχρωμων και δύσοσμων υγρών, από τα οποία εκλύετο έντονη και ανυπόφορη δυσοσμία.

Πρόβλημα ερμηνείας διατάξεων του άρθρου 38 του ν. 4546/2018 σχετικά με τις άδειες διαμονής μεταναστών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα,

Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη,

Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο,

Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Με τις διατάξεις του άρθρου 38 του νόμου 4546/2018 (Φ.Ε.Κ. Α’ 101/12.6.2018) που ψηφίστηκε την 5η Ιουνίου από την Ελληνική Βουλή, ρυθμίστηκαν θέματα παραβόλων και προστίμων για τις διαδικασίες αρχικής χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής των μεταναστών που αφορούν διάφορα Υπουργεία, κατά λόγο αρμοδιότητας εκάστου. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αφορμή της ρύθμισης ήταν η εκκίνηση διαδικασίας παράβασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), που έκρινε ότι το ύψος των παραβόλων στις σχετικές διαδικασίες (για άδειες που προβλέπονται από ενωσιακές Οδηγίες) δεν είναι αναλογικό με τα μέσα εισοδήματα στην Ελλάδα, ενώ υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος διεκπεραίωσης από τη Διοίκηση.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για αλλαγή του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος των Υπαλλήλων της

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

           Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

             κα Όλγα Γελοβασίλη

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Υπουργείου Οικονομικών (Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., Ο.Τ.Υ.Ε., Ο.Σ.Υ.Ο.) κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5-6-18, η ΑΑΔΕ με πρωτοβουλία του Διοικητή, κ. Πιτσιλή, προετοιμάζει αλλαγή του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Σύμφωνα επίσης με την ίδια ενημέρωση, το σχέδιο που επεξεργάστηκε ο κ. Διοικητής θα οδηγεί ουσιαστικά σε ατομικό βαθμολόγιο και μισθολόγιο, με μεγάλες διαφοροποιήσεις αποδοχών μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια τυπικά προσόντα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και με μεταβαλλόμενες κατά περίπτωση αποδοχές.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @protothema: Κουτσούκος στον «Θέμα 104,6»: Ο Πολάκης ευτελίζει το ρόλο του βουλευτή- Τα ίδια κάνουν και οι χρυσαυγίτες https://t.co/JsXV

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

#voulitv Η Κυβέρνηση υπονόμευσε τον Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της Α΄ κατοικίας και τώρα αφήνει ξεκρ… https://t.co/EkFnb0FRC8

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μεγάλη συγκέντρωση και στη Σπάρτη.Η βάση του @kinimallagis δεν εξαγοράζεται,θα ανατρέψει τα σχέδια των μηχανοράφων… https://t.co/I7hLKXktl9

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Η πρότασή μας για τον Αγροτοδιατροφικό Τομέα συ… https://t.co/SQS3EszZvC

Facebook

Login