Κατηγορία: Ερωτήσεις

Η περιβαλλοντική ρύπανση στους Αγίους Θεοδώρους και η ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

          κ. Γεώργιο Σταθάκη

Με βάση την αρμοδιότητά του ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά ενεργειών, προκειμένου να προστατεύσει τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών από την περιβαλλοντική ρύπανση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει ότι τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής, που έχει οριστεί από τον Δήμο για την παρακολούθηση του περιβαλλοντικού προβλήματος στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μετέβησαν στην περιοχή, διαπίστωσαν έντονο πρόβλημα στο ρέμα του Βροντού και κυρίως την εμφάνιση σκουρόχρωμων και δύσοσμων υγρών, από τα οποία εκλύετο έντονη και ανυπόφορη δυσοσμία.

Πρόβλημα ερμηνείας διατάξεων του άρθρου 38 του ν. 4546/2018 σχετικά με τις άδειες διαμονής μεταναστών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα,

Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη,

Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο,

Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και

Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Με τις διατάξεις του άρθρου 38 του νόμου 4546/2018 (Φ.Ε.Κ. Α’ 101/12.6.2018) που ψηφίστηκε την 5η Ιουνίου από την Ελληνική Βουλή, ρυθμίστηκαν θέματα παραβόλων και προστίμων για τις διαδικασίες αρχικής χορήγησης και ανανέωσης αδειών διαμονής των μεταναστών που αφορούν διάφορα Υπουργεία, κατά λόγο αρμοδιότητας εκάστου. Σύμφωνα με την Κυβέρνηση, αφορμή της ρύθμισης ήταν η εκκίνηση διαδικασίας παράβασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), που έκρινε ότι το ύψος των παραβόλων στις σχετικές διαδικασίες (για άδειες που προβλέπονται από ενωσιακές Οδηγίες) δεν είναι αναλογικό με τα μέσα εισοδήματα στην Ελλάδα, ενώ υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος διεκπεραίωσης από τη Διοίκηση.

Το σχέδιο της ΑΑΔΕ για αλλαγή του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος των Υπαλλήλων της

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

           Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

             κα Όλγα Γελοβασίλη

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Υπουργείου Οικονομικών (Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ., Ο.Τ.Υ.Ε., Ο.Σ.Υ.Ο.) κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 5-6-18, η ΑΑΔΕ με πρωτοβουλία του Διοικητή, κ. Πιτσιλή, προετοιμάζει αλλαγή του βαθμολογικού και μισθολογικού καθεστώτος των υπηρετούντων υπαλλήλων.

Σύμφωνα επίσης με την ίδια ενημέρωση, το σχέδιο που επεξεργάστηκε ο κ. Διοικητής θα οδηγεί ουσιαστικά σε ατομικό βαθμολόγιο και μισθολόγιο, με μεγάλες διαφοροποιήσεις αποδοχών μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια τυπικά προσόντα και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και με μεταβαλλόμενες κατά περίπτωση αποδοχές.

Σε δεινή θέση τα Δασαρχεία της Ηλείας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

          κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

          Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

          κ. Γεώργιο Σταθάκη

                 

 

Σε δεινή θέση βρίσκονται τα Δασαρχεία της Ηλείας, καθώς η έλλειψη χρηματοδότησης έχει δημιουργήσει πολλαπλά λειτουργικά προβλήματα.

Πολλά από τα προβλήματα αυτά αναδείχθηκαν και στις Συνεδριάσεις των Συντονιστικών Οργάνων των Δήμων της Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ότι λόγω οφειλών σε προμηθευτές υπάρχει αδυναμία επισκευής οχημάτων και ανεφοδιασμού καυσίμων, ακόμα και γραφικής ύλης.

Δε συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2018, παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων

             κ Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

 

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας το Μηχανογραφικό Δελτίο του 2018 για την είσοδο στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, παρά τις υποσχέσεις τοπικών κυβερνητικών στελεχών, ότι θα νομοθετήσουν, είτε για την επαναλειτουργία του με άρση της μεταβατικότητάς του-όπως έγινε για άλλα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας- είτε για την μετατροπή του σε ένα παρεμφερές τμήμα «λειτουργικό και αποτελεσματικό» σύμφωνα με την πρόταση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας

Η εξαίρεση των Δήμων Πύργου και Ήλιδας από την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2018-2019

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας, και Θρησκευμάτων

             κ Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Ανέτοιμη και απροετοίμαστη για καθολική και χωρίς προβλήματα εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης η Κυβέρνηση εξέδωσε την ΚΥΑ 1586/8-5-2018 για την εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισμένου Νόμου 4521/2018 σε 184 Δήμους της Ελλάδας.

Έντονη ανησυχία στην Ηλεία από τις μη διαψευδόμενες πληροφορίες για κλείσιμο της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

          κ. Πάνο Καμμένο

Κύριε Υπουργέ,

Έντονη ανησυχία προκαλούν στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της Ηλείας οι μη διαψευδόμενες πληροφορίες για το κλείσιμο του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο.

Οι πληροφορίες αυτές αφορούν σε σχεδιασμό του Υπουργείου, με βάση σχετικά έγγραφα, στα οποία αναφέρεται η δυνατότητα παροχής των σημερινών υπηρεσιών της ΣΕΤΤΗΛ από άλλα στρατόπεδα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ΚΕΤΧ.

Απειλεί η ΔΕΗ τους ΤΟΕΒ με διακοπή ρεύματος- σε κίνδυνο οι καλλιέργειες

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018.

Απειλεί η  ΔΕΗ τους ΤΟΕΒ με διακοπή ρεύματος- σε κίνδυνο οι καλλιέργειες
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

          Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

          κ. Γεώργιο Σταθάκη

 

Σε βάρος των αγροτών και των καλλιεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρεί να λύσει η ΔΕΗ τα σωρρευμένα προβλήματα της τριετούς διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με τελεσίγραφο απειλεί με διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τους ΤΟΕΒ που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, τινάζοντας στον αέρα την αρδευτική περίοδο την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι καλλιέργειες των αγροτών της Ηλείας.

Εκκρεμείς υποθέσεις Δημοσιονομικών Ελέγχων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΚΕ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

Με διάταξη, νόμου (Άρθρο 137 του Ν. 4537, ΦΕΚ 84 Α’/15-5-2018) η Κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει θέματα εκκρεμών ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή και στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων δεν απαντήθηκαν από την Κυβέρνηση ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με τον αριθμό των εκκρεμών υποθέσεων, το χρόνο αναφοράς τους και τα αποτελέσματα των Δημοσιονομικών Ελέγχων.

Άμεσα μέτρα αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών από τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην Ηλεία

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 08 Μαΐου 2018.

Άμεσα μέτρα αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών από τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα  που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις στην Ηλεία
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

          κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

          κ. Χρήστο Σπίρτζη

          Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

          κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, καθώς και σε δημόσιες υποδομές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις της 6ης έως 7ης Μαΐου 2018 και τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα που ακολούθησαν σε αρκετές περιοχές του Ν. Ηλείας.

Η Ηλεία χρήζει πυροπροστασίας

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

            κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που κατέκαψε αγροτοδασικές εκτάσεις στις κοινότητες Σκιλλουντία, Φρίξα και Καλυβάκια, η επέκταση της οποίας απετράπη χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών και την κινητοποίηση της Τ.Α., δημιούργησε έκδηλη ανησυχία σε πολίτες και φορείς της Ηλείας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι υποθέσεις φοροδιαφυγής που παραγράφησαν στη διαδρομή από ΣΔΟΕ σε ΑΑΔΕ και οι κυβερνητικές ευθύνες για την απώλεια εσόδων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018.

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

             κ Ευκλείδη Τσακαλώτο

Εντελώς ανερμάτιστη, ατελέσφορη και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος αποδεικνύεται η πολιτική που ακολούθησε το Υπουργείο Οικονομικών στην αντιμετώπιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που ευρίσκοντο το 2015 στην Ειδική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός, είτε να έχει παραγραφεί, είτε να κινδυνεύει να παραγραφεί, με μεγάλη απώλεια εσόδων για το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα:

Παρήλθε και η 12η Μαρτίου, η τελευταία προθεσμία που έθεσε ο κ. Σπίρτζης, για την εκκίνηση των διαδικασιών έναρξης του Έργου Πάτρα - Πύργος

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 
κ. Χρήστο Σπίρτζη

Κύριε Υπουργέ,

έχει παρέλθει άπρακτη, για μια ακόμα φορά, η προθεσμία που εσείς ο ίδιος θέσατε για την έγκριση από την Ε.Ε. της αίτησης χρηματοδότησης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login