Κατηγορία: Ερωτήσεις

Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ- ΑΚΕ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

          κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σε γνώση της Βουλής έχουν περιέλθει κατά καιρούς, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στοιχεία για έσοδα προερχόμενα από φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, που αφορούν φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο.

Λειτουργία Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017.

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) αποτελεί καταξιωμένο θεσμό του ελληνικού διοικητικού συστήματος, που καθιερώθηκε το 1983 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με κύρια αποστολή την επιμόρφωση και κατάρτιση των στελεχών του Δημοσίου μέσω του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) και τη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) κατά τα πρότυπα της επιτυχημένης και διεθνώς καταξιωμένης École Nationale dAdministration (E.N.A.) της Γαλλίας. 

Προστασία των κατοίκων και κτηνοτρόφων της ορεινής Ηλείας από τις συνεχείς επιθέσεις τσακαλιών

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017.

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

            κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Το φαινόμενο των επιθέσεων από τσακάλια στις ορεινές περιοχές της Ηλείας είναι πλέον καθημερινό, με τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους των Τοπικών Κοινοτήτων να βρίσκονται σε απόγνωση. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα παρατηρήθηκαν και επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές σκορπώντας τον τρόμο στους κατοίκους. 

Δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

          κ. Ευάγγελο Αποστόλου

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία που υλοποιήθηκε για τα πρώτη φορά στη χώρα μας το 2011, έχει ως στόχο την προαγωγή των υγιεινών συνηθειών διατροφής στα παιδιά.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό, αλλά το εφαρμόζουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. .

Υπερβολική έως και δεκαπλάσια η επιβάρυνση των πολιτών που προσέρχονται στις τράπεζες για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Με ανακοίνωση μου στις 19-7-2017 είχα επισημάνει πως με τις αποφάσεις σας θα προκύψει πρόσθετη επιβάρυνση για χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις τράπεζες, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, καθώς πλέον το κόστος της συναλλαγής θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες και όχι το Υπουργείο Οικονομικών, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Ο αποκλεισμός της Ηλείας από τη λειτουργία Κέντρου Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.) και η ανάγκη ιδιαίτερης αντιμετώπισης των δανείων για πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

           κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

          

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων έχει εναποτεθεί από την Κυβέρνηση στην υλοποίηση του Νόμου 4469/2017 «Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις».

Παρά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει κατά τη συζήτηση στη Βουλή του σχετικού Νομοσχεδίου, με βάση τα οποία εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για το μεγαλύτερο μέρος των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, εντούτοις η ανάγκη ενημέρωσης των ενδιαφερομένων καθίσταται επιτακτική.

Το κυβερνητικό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των ζημιών και την αποτροπή νέων από τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία

Αναρτήθηκε: Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εσωτερικών

           κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

       Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

         Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γεώργιο Σταθάκη

 

Οι πυρκαγιές που έπληξαν και φέτος την Ηλεία άφησαν πίσω τους ανοικτές πληγές που πρέπει να αντιμετωπιστούν με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν μεν οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, την παραγωγή και το φυσικό περιβάλλον, να αποτραπούν δε νέα καταστροφικά φαινόμενα.

Οι καταστροφές από την πρόσφατη κακοκαιρία στην αγροτική παραγωγή του Ν. Ηλείας και η αναγκαία λήψη μέτρων υποστήριξης των αγροτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν για μια ακόμα φορά την Ηλεία, στις 16/07/2017, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στο σύνολο σχεδόν των αγροτικών καλλιεργειών σε πολλές περιοχές του Νομού.

Σύμφωνα με τα υπομνήματα των φορέων των αγροτών έχουν πληγεί στις περιοχές αυτές καλλιέργειες Κορινθιακής σταφίδας, αμπέλου, ελιάς, καρπουζιού και βιομηχανικής τομάτας.

Αδικημένοι οι Νέοι Γεωργοί της Ηλείας, λόγω του αποκλεισμού τους από το Μέτρο 6.1 του Π.Α.Α..

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017.

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

           κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες εκατοντάδων νέων της Δυτικής Ελλάδας που επέλεξαν να εργασθούν και να παράγουν στον πρωτογενή τομέα, καθώς δεν κρίθηκαν δικαιούχοι του Μέτρου 6.1 «Εγκατάσταση νέων αγροτών» του Π.Α.Α. 2014-2020.

 

Η χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

           κ. Γιώργο Σταθάκη

         Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

         κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

 

Η προσωρινή λύση στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Ν. Ηλείας που επιτεύχθηκε χάρις στις προσπάθειες του ΦΟΣΔΑ και του Δήμου Ήλιδας έλυσε για συγκεκριμένο και περιορισμένο χρόνο ένα πρόβλημα που είχε ταλαιπωρήσει τους κατοίκους και είχε εκθέσει την περιοχή διεθνώς.

Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του Ν. Ηλείας από τις υψηλές θερμοκρασίες και η ανάγκη άμεσης εκτίμηση των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών

Αναρτήθηκε: Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Οι υψηλές θερμοκρασίες που παρουσιάστηκαν στην Ηλεία το τριήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, όπου σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έφτασε τους 44 βαθμούς Κελσίου, προξένησαν μεγάλη καταστροφή σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

Οι επιπτώσεις, ειδικά στα αμπέλια και τις σταφίδες, είναι καταστροφικές αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα, ότι η περίοδος του τρύγου ξεκινάει σε λίγο καιρό και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Ένταξη στο Π.Α.Α. του έργου υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων στην Ηλεία, με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

             κ. Ευάγγελο Αποστόλου

Κατά την πρόσφατη (14-6-2017) ενημέρωση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για την πορεία υλοποίησης του Π.Α.Α., σας υπέβαλα ερώτημα σχετικά με τον προγραμματισμό ένταξης των έργων υπογειοποίησης του αρδευτικού δικτύου στην Ηλεία, χωρίς να λάβω απάντηση.

Οι Κυβερνητικές μεθοδεύσεις αναιρούν τον αρχικό σχεδιασμό για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Αναρτήθηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

             κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Η από 19-6-2017 (Αρ. Πρωτ. Δ.Ο.Υ./ο/3289) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου προς υποβοήθηση στον υπολογισμό του κόστους συμπληρωματικού σεναρίου μειωμένων γεωμετρικών χαρακτηριστικών, αλλά και του εναλλακτικού σεναρίου της μερικής αναβάθμισης του υπάρχοντος άξονα, δημιούργησε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά και ανησυχίες για την υλοποίηση του έργου που αφορά τον πολύπαθο οδικό άξονα Πάτρα- Πύργος, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, όπως ισχυριζόταν μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση.

Η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Αναρτήθηκε: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

             κ. Ανδρέα Ξανθό

Η προσθήκη νέας διώροφης πτέρυγας στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας κρίθηκε απαραίτητη από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου και να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ηλείας.

Αντιδράσεις στην περιοχή της Βουπρασίας από την διαφαινόμενη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βάρδας

Αναρτήθηκε: Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας

             κ. Ανδρέα Ξανθό

 

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην περιοχή της Βουπρασίας, του Ν. Ηλείας, από την διαρροή των σχεδίων της Κυβέρνησης που οδηγούν σε υποβάθμιση της λειτουργίας των Κ.Υ., καθώς το Κ.Υ. Βάρδας καλύπτει μια ευρεία περιοχή, με πολλά και ειδικά προβλήματα.

Twitter

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @androulakisnick: Από την ομιλία μου στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που σ…

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έθεσε το πραγματικό δίλημμα: Δημοκρατική Ανατροπή με το ΠΑΣΟΚ ή καθεστωτισμός και συντήρηση https://t.co/QQubABoXQi

ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

RT @kinimallagis: Σταθερή είναι η ακρίβεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Αυγού…

Facebook

ZOO Category

Login